1 – 17 октомври 2024 г. / 1 – 22 октомври 2024 г.

Обща информация

Ханой – Ха Жианг – Донг Ван – Као Банг – Бан Джок – Заливът Халонг – Там Кок – Национален Парк Фонг Ня – Хуе – Хой Ан – Хо Ши Мин

Допълнителна опция: посещение на Пном Пен, Сием Рип и Ангкор Ват в Камбоджа за 4 нощувки (при минимум 8 записани)

* Има възможност сами да закупите самолетните билети за пътуването и да ви предложим цена за пакета без стойността на включените самолетни билети!

От интензивността на улиците на Ханой през впечатляващи оризови тераси, пропътувайте Виетнам и се насладете на изящни природни, културни и исторически забележителности. Гмурнете се във фотографските възможности на красивия залив Халонг. Изпълнете сетивата си с екзотичните цветове, звуци и вкусове на Виетнам и отнесете със себе си спомени от едно незабравимо приключение

18

дни

15

нощувки

от 4 890 лв.

стартова цена

Дати и цени

Какво получавате от нас

 • Най-разнообразната програма за Виетнам предлагана в България
 • Гарантирани групи
 • Приключенски маршрут на екипа ни (на база самостоятелното ни пътуване из Виетнам), който ще остави у вас усещането, че наистина сте изследвали както големи забележителности така и скрити съкровища.
 • Включено посещение на Златния мост
 • Най-богатия опит в Югоизточна Азия с над 70 организирани групи
 • Приключения на достъпни цени
 • Български водач със страст към пътешествията
 • Автентично пътешествие с досег до местните хора и тяхната култура
 • Малки групи, около 16 човека
 • Идеална комбинация от природни, културни и исторически забележителности
 • 8 нощувки в хотели 3* с  климатик, 2 нощувки в лодж, 2 нощувки в хотел 2* и 2 нощувки в хотел 4* във Виетнам с включени закуски
 • 4 нощувки със закуски в хотели 3* с климатик в Камбоджа (за избралите опция Камбоджа)
 • 1 нощувка в каюта на кораб, резервиран само за нашата група
 • Самолетен билет София – Виетнам/Камбоджа – София, отиване и връщане, с включени летищни такси
 • Самолетен билет Хой Ан – Хо Ши Мин с включени летищни такси
 • Самолетен билет Ханой – Донг Хой (Фонг Ня) с включени летищни такси
 • Транспорт с частен микробус/лодка по време на пътуването и туровете във Виетнам и Камбоджа
 • Разглеждане на едни от най-големите природни и културно-исторически забележителности на страната
 • Входни такси на местата, които ще посетим по програмата
 • Медицинска застраховка на стойност 10 000 евро
 • Български водач-преводач с опит в Югоизточна Азия по време на цялото пътуване във Виетнам и Камбоджа и местни екскурзоводи
 • Всички трансфери по програмата
 • Лични разходи за храна, вода и напитки, неупоменати в програмата, шопинг (предвидете минимум 950 лева)
 • Допълнително се заплащат 690/790 лева за единична стая
 • Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьора на микробуса (предвидете 40 щ. долара)
 • Виза за Виетнам – около 35 щ. долара
 • Виза за Камбоджа – около 30 щ. долара
 • Трансферите летище – хотел – летище, в случай че се пътува с полет, различен от този на основната група
 • Транспорт, който не покрива основната програма, като например всички опционални мероприятия

Програма по дни

Полет до Ханой.

Издържал редица нашествия, окупации, реставрации и промени на името, Ханой с гордост носи титлата столица на Виетнам вече от хилядолетие. Ханой – един от бързо развиващите се градове в Югоизточна Азия, който завладява със смесицата от Изтока и Запада, съчетавайки традиционните китайско-виетнамски мотиви с френски привкус. За да се потопим в тази атмосфера ще посетим стария град, известен като „36-те стари улици”, като се разходим из лабиринт от улички с хилядолетна история, всяка една традиционно посветена на различен продукт или индустрия.

Нощувка.

Ханой – Хуанг Си Фу (около 8 часа с автобус)

В ранната утрин ще се отправим на едно вълнуващо четиридневно приключение из северен Виетнам. Пътят ни ще мине през провинция Ха Жианг, смятана за една от най-приключенските дестинации в страната. Да пътуваме из тази провинция означава да се върнем назад във времето и да се натъкнем на някои от най-суровите, но едновременно с това и най-грандиозни пейзажи на Виетнам. Изпълнен с красиви карстови планини, стръмни планински проходи, криволичещи пътища и мъгливи села. Провинцията е дом на голямо разнообразие от местни етнически малцинства, които все още запазват своята традиционна култура и начин на живот.
Първата ни спрка ще е района, известен с най-живописните и красиви оризови тераси на Виетнам – Хуанг Си Фу. Наричани още “Стъпалата към Рая”, ниво след ниво терасите потъват в облаците и ще ни поведат към чудни гледки из златните оризови полета.

Нощувка.

Хуанг Си Фу – Донг Ван (около 9 часа с автобус)

В края на днешният ден очите и душите ни ще са пълни със спиращи дъха гледки. Сутринта ще влезем в района на платото Донг Ван и ще спрем на прохода Бак Сум, последван от небесната порта Quan Ba. Наслада за окото ще са цветните одежди на местните на фона на хълмовете покрити с елда. Къщите в селцата на Хмонг, имението на най-богатото и могъщо семейство на Донг Ван в началото на 20 век, разположено в долината на Sa Phin – сякаш се разхождаш из исторически роман и героите оживяват. За финал на деня ще стъпим и на най-северната точка на Виетнам Lung Cu. Вечерта ще пристигнем в Донг Ван. 100-годишният стар квартал е най-високият стар квартал във Виетнам, съхранил традиционните китайски сгради, разположени на невероятен фон от извисяващи се планини и оризови полета.

Нощувка.

Донг Ван – Као Банг (около 8 часа с автобус)

Стартираме денят с още една от гордостите на Виетнам Кралят на проходите – Ма Пи Ленг. 20 километра умопомрачителни завои, гледки и спомени. Река Нхо Ке е проправила пътя си на 800 м дълбочина в скалите. А ние ще се насладим на разходка с лодка по нея през дефилето Ту Сан, най-дълбокото в Югоизточна Азия.
Късно вечерта ще пристигнем в Као Банг. Труднодостъпният планински терен оставят провинцията и едноименното градче Као Банг в страни от стандартните туристически маршрути. През 2018 година UNESCO включва района в глобалния списък на гео парковете. Пейзажът е доминиран от назъбени планини, покрити с гъста растителност и тесни криволичещи пътища. Слабо заселеният район е дом на 9 етнически групи, запазили своите традиции и култура далеч от съвременните модерни общества.

Нощувка.

Бан Джок – Ханой (около 11 часа с бус)

Безспорното бижу на Као Банг е водопадът Джок! Четвъртият по големина водопад в света, разположен на границата между две държави (Виетнам и Китай), ще ни покори с карстовите си тераси и басейни, пенливите си води и размера си. Разположен в поразителна долина и заобиколен от буйна джунгла, водопадът Бан Джок ще ни накара да се почувстваме като в земен рай.

След като се насладим на гледката, ще трябва да напуснем района и да се отправим към Ханой. Късно пристигане в столицата. 

Нощувка.

Ще посетим Храма на литературата – Van Mieu – впечатляващ с архитектурния си стил, датиращ от 11. век, считан за един от най-забележителните исторически обекти в града. Красиво разположен сред зеленина и изумителни градини, комплексът е основан през 1070 г. като храм на Конфуций, разкриващ духа и жаждата за знание на хората в Ханой. Ще се докоснем до дълбокото значение, което е имал този храм в миналото и ще надникнем в първия университет във Виетнам, Quốc Tử Giám, създаден през 1076 г. за образоването на класата на мандарините във Виетнам. Университетът е функционирал повече от 700 години.

Може би най-посещаваният храм в Ханой, Ngoc Son, е разположен на възхитителен малък остров в северната част на езерото Hoan Kiem. Елегантен червен мост, известен като „мостът на изгряващото слънце”, построен в класически виетнамски стил, свързва острова с брега на езерото.

Вечерта ще имаме възможност да посетим впечатляващо представление на воден куклен театър (срещу допълнително заплащане) – най-древният жанр във виетнамското изкуство, под акомпанимента на музика на живо. В древен Виетнам хората са вярвали, че духовете контролират всички аспекти на живота. За да умилостивят тези духове, а и като форма на забавление, виетнамците създали водния куклен театър, като басейните на оризищата след прибиране на реколтата са служили за сцена на представленията.

Нощувка.

Ханой – Заливът Халонг (около 3 часа)

Днешният ден е посветен на забележителния залив Халонг, считан за един от най-красивите заливи на планетата, напълно заслужено обявен от ЮНЕСКО за природен феномен. Хиляди острови се издигат драматично от водите на залива, а сякаш за да подсили красотата им, сложна система от пещери се разпростира във варовиковите образувания.

За да бъде още по-автентично преживяването ни, ще посетим някои от островите с ветроходен кораб, на който ще пренощуваме и ще завършим деня с питие на палубата под звездите. Нощувката ще е наистина специално преживяване – ще заспим на старинен кораб, заобиколен от високи карстови хълмове сред тишината на залива.

Нощувка.

Заливът Халонг – Там Кок (около 4 часа)

След ранния обяд на кораба се отправяме към Там Кок и селцето Ван Лам. Ще прекараме следобеда, плавайки с лодка по реката Нго Донг и ще се насладим на сюрреалистичните пейзажи, доминирани от карстови върхове и оризови полета.

Нощувка.

Ханой – НП Фонг Ня (3 часа с автобус до Ханой, полет около 1 час и около час с автобус до Фонг Ня)

Обект на ЮНЕСКО, забележителният Национален парк Фонг Ня обхваща най-старите карстови планини в Азия образувани преди около 400 млн. години. Изобилстващ от стотици фантастични пещери и невероятни подземни реки, Фонг Ня е раят на земята за спелеолозите. Паркът има няколко световни рекорда, тъй като в него се намира най-дългата подземна река, най-голямата пещера, както и най-голямата пещерна галерия в света.

Свободно време за почивка в едноименното селце Фонг Ня. Нощувка.

Ще продължим нашето приключение с посещението на спиращата дъха Райска пещера, смятана за най-дългата суха пещера в света. Тя е открита едва през 2005 г. и е отворена за посетители през 2011 г. Усещането за нереалност се подсилва от сталактитни колони – символ и свидетел на продължилата милиони години история на това малко познато бижу на Виетнам.

Свободно време да се насладим на карстовите пейзажи и приключенията, които ни предлага регионът.

Нощувка.

Сутринта ще се отправим на едно впечатляващо пътуване по река, преминавайки от галерия в галерия в пещерата Фонг Ня. След разходката сред причудливите форми на пещерата отпътуваме за Хуе. Дворци и пагоди, гробници и храмове, култура и кулинарни изкушения, история и мъка – няма нещо, което да липсва на поета при описанието на Хуе. В списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство, тази древна столица на императорите от династията Нгуен, все още резонира с величието на имперски Виетнам, въпреки че много от най-красивите сгради са били унищожени по време на американската война. От части Хуе дължи своя чар на местоположението си на Парфюмената река – живописна не само в ясен ден, но и дори в не толкова перфектно време.

Днес градът е смесица от старото и новото: модерни жилищни сгради се издигат в близост до вековните стени на цитадела и лъскави хотели се извисяват над величествени колониални постройки. За да придобием представа за атмосферата в града ще посетим прекрасната пагода Тиен Му, построена преди повече от 400 години. Седеметажната сграда все още е най-високата и може би най-елегантната пагода във Виетнам. Интересни и изключително богато украсени са гробниците на бившите императори на Виетнам, построени според принципите на Фън Шуй. Намирайки се във вегетарианската столица на Виетнам, за вечеря може да изберем някое вегетарианско ястие или да опитаме популярната оризова палачинка с пълнеж по наш избор и да я „полеем” с местната бира Хуе.

Нощувка.

Ще започнем нашия ден като разгледаме впечатляващите руини на имперската цитадела, от където навремето е бил управляван цял Виетнам. Ще се насладим на дворци и изящни порти, дворове и градини и ще чуем истории за императори, живели някога тук. Продължаваме нашето пътешествие към най-чаровния и приятен град във Виетнам  Хой Ан, който ни плени със своето спокойствие и магнетизъм. Нарекохме го „приказният град с копринените фенери”.

Свободно време за опознавателни разходки. Нощувка в Хуе.

Днес ще посетим наскоро открития Златен мост, построен високо в планината в близост до град Дананг. Ще стигнем до там с един от най-дългите кабинкови лифтове в света, а като застанем на моста, държан от Божиите ръце”, ще бъдем удивени от спиращата дъха панорама, простираща се до крайбрежието на Южнокитайско море.

Нощувка в Хой Ан.

В миналото Хой Ан е бил важно търговско средище със силно китайско влияние и връзки. Ще се разходим из този жив музей, сгушил в малките си улички популярния японски мост, къщата на Тан Ky, храмове и пазари, а после ще обядваме в някой от привлекателните ресторанти край реката, за да опитаме някои от местните деликатеси.

Нощувка.

Хой Ан – Сайгон (около 1 час)

Освен с неповторимата си атмосфера, Хой Ан се счита за шопинг Мека в региона. В многобройните шивашки ателиета поръчките се изпълняват за часове, а бутиковите хотели се редуват с къщи в японски и европейски стил, китайски храмове и изкушаващи магазинчета. От тук може да се закупят фантастични дърворезби от розово дърво или абанос, ръчно рисувана коприна и екзотични фенери във всякакви цветове и форми.

Ще имаме свободно време за разходки из тесните улички на града, а за отмора можем да се отбием в някое от прекрасните кафенета на брега на реката или да се насладим на коктейли на един от красивите плажове на Виетнам.

Полет до Сайгон – търговското сърце на Виетнам. Хо Ши Мин е име, което провокира хиляди изображения в съзнанието. Ще поскитаме през вечните алеи до древни пагоди и гъмжащи пазари, ще зърнем паянтови дървени магазинчета за продажба на стоки за местния бит, преди да се пренесем напред в бъдещето, озовавайки се под лъскави небостъргачи или дизайнерски модни центрове, гурме ресторанти и изискани барове.

Нощувка.

Жив организъм, който вдъхва живот на всеки, който го посети – динамичен, град на търговията и културата, теглещ цялата страна напред с неизчерпаемата си енергия. Ще посетим красивата пагода Тиен Хау, построена от китайците в началото на 19. век. Един от най-активните храмове в Чо Лон, пагодата внушава някаква тайнственост, вероятно породена от димящите спираловидни пръстени и изящните вътрешни декорации. Посветена е на Тиен Хау, богинята на морето и покровителка на моряците. Ще продължим разходката из града, за да видим катедралата Нотр Дам, старата поща и операта.

Полет до София.

За избралите опция Камбоджа нощувка в Сайгон.

Пристигане обратно в София.

Ден 1: Сайгон – Пном Пен

Сайгон – Пном Пен (около 5 часа)

Сутринта отпътуваме с автобус до Пном Пен. В далечното минало известен като „Перлата на Азия”, имиджа на Пном Пен пострада по време на гражданската война. Този ден ще посветим на опознаването на миналото на Камбоджа и режима на Червените кхмери. Ще посетим музея Туол Сленг, който представя тъмната страна на Камбоджа и болката от миналото. Следва красивият будистки храм Ват Пном, от който произлиза името на града. Питие в едно от крайбрежните кафенета, наслаждавайки се на залеза над реката, е един подобаващ завършек на деня.

Нощувка.

Ден 2: Пном Пен – Сием Рип

Пном Пен – Сием Рип (около 5 – 6 часа)

Блестящите кули на кралския дворец, оранжевите одежди на разхождащите се монаси и привлекателната локация на река Меконг превръщат града в едно от скритите бижута на Азия. Отправяме се да разгледаме Кралския дворец, впечатляващата Сребърна пагода и Централния пазар.

Отпътуваме с автобус за Сием Рип. Нощувка.

 

Ден 3: Ангкор Ват

Започваме деня с посещение на древния град Ангкор – великата столица на Кхмерската империя и едно от чудесата на археологическия свят. Преоткрит в края на 19. век от френски изследователи, този огромен град се превръща в един от най-посещаваните в Югоизточна Азия. Ще започнем разглеждането на храмовете Ангкор (обект на ЮНЕСКО) с мистериозния кралски град Ангкор Том и неговият 50-метров храм, представляващ невероятна гледка, както и загадъчния храм Байон със своите безбройни скулптурни декорации.

Следобед ще посетим великолепните руини на Ангкор Ват – едни от най-впечатляващите в света. Храмът все още притежава чудесните скулптурни апсара изображения от ерата на Ангкорианското изкуство. Няма да подминем и живописния храм Та Пром, сгушен в нещо като прегръдка от корените на гигантско дърво – гледка, която ще се запечата в съзнанието ви. Ще завършим разходката назад във времето като се потопим в цветовете на залеза над едно от най-тайнствените архитектурни великолепия – Ангкор Ват. Преживяване, което не е за пропускане.

Нощувка.

Ден 4: Сием Рип

Сием Рип – чаровен град със стари френски къщи, спокойно течаща река и булеварди, покрити от сянката на дърветата. След настаняване в хотела разполагаме със свободно време за да се потопим в атмосферата на града. Днес ще посетим езерото с плаващите острови – Тонле Сап. Само на 15 км от Сием Рип, то е най-голямото езеро в Югоизточна Азия и е определено от ЮНЕСКО като био резерват.

Възможност за посещение на представление с традиционни апсара танци (срещу допълнително заплащане). Нощувка.

Ден 5: София

Днес летим обратно за България с прекачване в Банкок или Сайгон.

PDF файл на програмата

Забележки и записване

 1. Цената е валидна при група от 10 и повече души.
 2. Цените са калкулирани на база най-ниската тарифа на редовни авиолинии и подлежат на препотвърждаване при конкретна заявка.
 3. Ако желаете повече гъвкавост, Ви предоставяме възможност сами да закупите самолетните билети за пътуването и да Ви предложим цена на пакета без стойността на включените самолетни билети. Моля да ни уведомите при записването, ако искате да се възползвате от тази възможност, за да Ви изпратим договор без стойността на самолетния билет. Ако желаете, можем да предоставим контакти на фирмата, която закупува самолетните билети за всички наши пътувания.
 4. Туроператор СЕД Адвенчърс има сключена задължителна застраховка „Отговорност на туроператора”. Застрахователна полица в ЗК „Лев Инс“ АД, с № 13052410000162 / 15.03.2024 г.  с валидност до 19.04.2025 г
 5. ВЪЗМОЖНА Е ПРОМЯНА НА ДАТИТЕ С ДО 2 – 3 ДНИ В ЗАВИСИМОСТ ОТ ЦЕНИТЕ НА САМОЛЕТНИТЕ БИЛЕТИ. МОЛЯ ДА НИ УВЕДОМИТЕ ПИСМЕНО, АКО ИСКАТЕ ДА БЪДЕТЕ ИНФОРМИРАНИ, ПРЕДИ ДА ЗАКУПИМ САМОЛЕТНИТЕ БИЛЕТИ!
 6. Възможна е промяна в подредбата на дните без никакво нарушаване на цялостната програма, ако е нужна оптимизация на времето.
 7. Цената е за човек при настаняване с друг в стая!
 8. Не можем да гарантираме комбинация с друг пътуващ при желание от ваша страна.
 9. Водачът на групата е възможно да не пътува от и до София с групата, но задължително я посреща и изпраща на летището във Виетнам.
 10. Допълнителните/опционалните мероприятия са по ваше желание, за ваша сметка и на ваша отговорност. Туроператорът единствено може да съдейства за тяхната организация с местните доставчици на услугата без да носи финансова отговорност поради неосъществяването на конкретното мероприятие в следствие на лоши климатични условия или други причини!
 11. Климатът на планетата е извън нашия контрол, макар че имаме огромното желание да осигуряваме идеалното време за нашите групи.
 12. СЕД АДВЕНЧЪРС Ви предлага срещу доплащане застраховка „Отмяна на пътуване”. При записване Ви молим изрично да отбележите, ако желаете да сключите тази застраховка, за да Ви запознаем подробно с всички условия.
 13. СЕД АДВЕНЧЪРС е регистриран онлайн туроператор към Министерство на Туризма на Република България. Плащането на услугите се осъществява единствено и само по банков път. Всички договорни отношения се извършват единствено посредством електронен път. Хартиени носители на договори и анекси не се приемат.

Срокът за плащане на депозита от 2 500 лв. е 24 юни 2024 г.

Срокът за второто плащане от 1 000 лв. е 7 август 2024 г.

Срокът за крайното плащане е 30 дни преди заминаване.

Моля, изпратете копие на международния си паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщане!

Моля, да отбелязвате на платежните нареждания:

 1. Основание: Името и датите на дестинацията, до която ще пътувате, както и имената на пътуващите.
 2. Получател: СЕД Адвенчърс ЕООД.
 3. Наредител: Вашето име.

За контакти: СЕД АДВЕНЧЪРС ЕООД,
лиценз No. РК-01-7248
Телефон – офис: 0876 099 631
Имейл: office@cedadventures.com

БАНКОВИ ДАННИ:
СЕД АДВЕНЧЪРС ЕООД

Сметка в лева: Пощенска банка
IBAN: BG56 BPBI 7942 1026 0999 01
BIC: BPBIBGSF

Сметка в Revolut/Револют:
CED ADVENTURES EOOD

Сметка в евро, долари и лева:
IBAN: LT283250043512206021
BIC: REVOLT21XXX

Сметка в британски лири:
Local
Account number: 07072295 (UK)
Sort code: 040075

Въпроси и отговори

Има ли дълги пешеходни преходи?

Има възможност за разходка из оризищата, в зависимост от желанието и възможностите на групата.

Колко време се лети до дестинацията?

Общото летателно време между София и Ханой е около 11 часа, без трансферното време при прекачването. Към момента няма авиокомпания, която изпълнява директни полети между България и Виетнам.

Подходящо ли е пътуването за деца?

Да, пътуването е подходящо за деца над 13 години. Преценете способностите на собственото си дете да се адаптира към температура, храна и нрави, преди да го запишете за екзотично пътешествие.

Необходима ли е виза?

Да, за двете държави по програмата е необходима виза.

За Виетнам ние съдействаме с издаването на предварително одобрение за виза, която се  поставя в паспортите на пътуващите при пристигането в страната. Преди заминаване всеки от пътуващите ще получи необходимия набор от документи, с които да вземе визата си при кацането в Ханой. Цената на визата се заплаща на място.

За Камбоджа визата се издава при влизане в страната на граничния пункт. Процедурата е опростена и вашият водач ще съдейства на място с целия процес. Стойността на визата се заплаща на място.

Каква е часовата разлика?

Часовата зона на Виетнам/Камбоджа е GMT+7. Разликата между България и Виетнам/Камбоджа е 4 часа. При зимното часово време разликата става 5 часа.

Интернет и сим карта

Във Виетнам е възможно да се вземе предплатена карта за разговори и интернет още на летището или от хотела. Цената на картата не надвишава 15 щ. долара за 14 дневна услуга. Във всички хотели и в почти всички ресторанти има безплатен интернет.

Какъв е климатът?

Климатът е субтропичен в северен Виетнам и тропичен в централната и южната част на страната, като дейността на мусоните оказва силно влияние: югозападните мусони определят климата през периода от май до октомври, докато североизточните са определящи през периода октомври – май.

Северната част на страната (Ханой, Там Кок и Ха Лонг) се характериза с хладни януари и февруари, като дневните температури рядко надхвърлят 22 градуса. Заради срещата на източните мусони с мекия морски въздух, в района често се образуват облаци. Месеците с най-много валежи са юли и август, като това са и месеците с най-високи температури в региона (около 33 градуса). В останалите месеци валежи не са изключени, но са краткотрайни, а средната температура е около 30 градуса.

В планинските райони с надморска височина около 1500 м температурите са по-ниски през цялата година, в сравнение с останалата северна част на страната. През зимните месеци януари и февруари дневните температури са около 12 градуса, докато минималните могат да паднат и до 0. В района не са изключени снеговалежи. През летните месеци температурата рядко надхвърля 25 градуса.

Централен Виетнам (Хуе и Хой Ан) е най-тясната част от страната и е почти изцяло крайбрежен. Районът е с по-топъл климат от северната част и летният мусон носи далеч по-малко валежи. Силно дъждовни са месеците от октомври до декември включително. Температурата през зимните месеци е около 25 градуса, а през летните е около 34 градуса. Температурата на морската вода целогодишно е над 24 градуса, като през летните месеци (юни – септември) достига своя максимум от около 30 градуса.

В Южен Виетнам  (Хо Ши Мин) времето целогодишно е горещо, с най-високи температури от февруари до май (около 35 градуса), докато през летните месеци (юни до септември) средните дневни температури са около 31 градуса. Повече и по-обилни дъждове могат да се очакват в периода от май до октомври.

Какви дрехи и обувки са ми необходими? 

Предвидете летни и проветриви дрехи – къси панталони/поли, рокли, тениски. Хубаво е да имате връхна дреха за посещението на планинските райони, като там е подходящо да подготвите един по-стар чифт обувки (сандали или маратонки), които да може да изхвърлите в случай, че се намокрите в оризищата или е дъждовно. За градските разходки е достатъчно да имате сандали. Посещението на пещерите по програмата не изисква специални обувки или дрехи – пещерите са топли и сухи.

Има ли условия за пране на дрехи? 

Да, поне на две места по програмата има възможност за ползване на пералня.

Какво е електричеството, трябва ли ни адаптер?

Съветваме ви да вземете универсален адаптер със себе си, защото в страната се използват 3 различни типа контакти.

Какви аксесоари са ми необходими?

Хубаво е да имате микрофибърна плажна хавлия. Не във всички хотели има сешоар, така че ако смятате, че ще ви е необходим, може да вземете. Препоръчваме ви да закупите репеленти на място, пододящи за тропиците, като вашият водач ще ви съдейства за това. Слънцезащитен крем с висок фактор е задължителен. Добре е да имате дъждобран, предвид неочакваните тропически дъждове. Ако ползвате и камера и телефон, е хубаво да си вземете малък разклонител, защото контактите в хотелските стаи не са много, а техниката се нуждае от зареждане.

Какво е електричеството, трябва ли ни адаптер?

Съветваме ви да вземете универсален адаптер със себе си, защото в страната се използват 3 различни типа контакти.

Какви аксесоари са ми необходими?

Хубаво е да имате микрофибърна плажна хавлия. Не във всички хотели има сешоар, така че ако смятате, че ще ви е необходим, може да вземете. Препоръчваме ви да закупите репеленти на място, пододящи за тропиците, като вашият водач ще ви съдейства за това. Слънцезащитен крем с висок фактор е задължителен. Добре е да имате дъждобран, предвид неочакваните тропически дъждове. Ако ползвате и камера и телефон, е хубаво да си вземете малък разклонител, защото контактите в хотелските стаи не са много, а техниката се нуждае от зареждане.

Колко пари са ми нужни?

Според опита ни досега около 50 щ. долара на ден са достатъчни за покриване на разходите за храна и сувенири, т.е. около 800 щ. долара за целия престой биха били достатъчни.

Каква е валутата в страната?

Виетнамската национална валута е виетнамски донг и е основната използвана валута. Възможно е на места да ви позволят да пазарувате в долари, но не винаги курсът ще е благоприятен.

Камбоджа също имат собствена валута – камбоджански реал, като в страната масово за пазаруване се използват американски долари и не е необходима обмяна в местна валута.

Нужно ли е да сменям пари от България?

От България тръгнете с американски долари в нови и чисти банкноти, емисия след 2006 г. на едрите купюри. Вземете банкноти от по 50 и 100 щ. долара, защото те се обменят на по-добър курс. Препоръката ни е, ако успеете да смените около 100 щ. долара във виетнамски донги преди заминаването си, да го направите, за да имате местни пари в себе си на кацане. Ако не успеете да намерите, не е проблем, водачът ви ще съдейства с обмяната на място.

Мога ли да се разплащам с карта?

По-скоро не. Плащането в брой е основният начин за разплащане.

Бакшиши

Няма задължителен бакшиш. Ако обслужването ви е харесало, може да оставите допълнително възнаграждение по ваша преценка.

Водата става ли за пиене?

Не, задължително е консумирането на бутилирана вода.

Каква е храната?

Храната е базирана главно на ориз, богата е на зеленчуци, няма ограничения в консумацията на всякакъв вид месо и морски дарове. Всички ястия са богато овкусени с подправки. Хляб не се предлага масово, освен на закуска. И в двете кухни липсват почти всякакви сладки изкушения, но за сметка на това има богато разнообразие на плодове.

Опасна ли е храната от улицата?

Уличната храна е част от азиатската култура, в повечето случаи е безопасна и много вкусна. Дали ще опитате или не, зависи изцяло от готовността ви да експериментирате.

Включена ли е храна в туристическия пакет?

В пакета са включени 13/17 закуски, 1 обяд, 1 вечеря.

Ханой

Воден куклен театър – традиционно музикално представление.

Там Кок

При благоприятни метереологични условия, водачът ви може да предложи посещение до най-високата точка в района, от където се разкрива красива гледка над оризища и лотосово езеро, скални масиви и реката.

Придвижването по време на цялото пътуване е с частни автобуси. Автобусите са модели, произвеждани за азиатския клиент и не винаги отговарят на представата за широко пространство на европееца.

В какъв клас хотели се настаняваме?

Във Виетнам 8 нощувки са в хотели 3* с климатик, 2 нощувки  в лодж, 2 нощувки в хотел 2*, 2 нощувки в хотел 4* и 1 нощувка в каюта на кораб, резервиран само за нашата група. За избралите опция Камбоджа, 4те нощувки са със закуски в хотели 3* с климатик.

Опасно ли е по улиците, има ли престъпност?

В двете страни туризмът е значителен източник на доход. Ако човек сам не търси проблеми и спазва общоприетите правила и закони, всичко ще бъде наред. И в двете страни човек се чувства спокойно и може да се разхожда необезпокояван. Дребното джебчийство и кражби не са изключени.

Безопасно ли е да нося ценности и бижута?

Да, безопасно е. Въпреки това, за препоръчване е да не оставяте без надзор личните си ценности. В част от хотелите стаите са снабдени със сейфове.

Има ли някакви сериозни религиозни обичаи, с които трябва да се съобразим?

Будистката култура има изисквания, с които ние трябва да се съобразим. В храмовете се влиза бос (в случай, че това ви притеснява може да носите чорапи), дамите трябва задължително да са с покрити рамене и колене, а в някои храмове същото изискване важи и за мъжете. Всеки ден вашият водач ще обръща внимание на облеклото, с което трябва да се съобразите.

Има ли включена застраховка в туристическия пакет?

Да, в цената на пакета е включена медицинска застраховка на стойност 10 000 евро.

Как да сключа застраховка Отмяна на пътуване?

В срок от 5 дни от внасянето на депозита за пътуването може да сключите застраховка отмяна на пътуване. За повече информация моля да се свържете с нашия офис или обслужващия ви застрахователен брокер.

Нужна ли е ваксина (различна от тази срещу Covid)?

Не, не е необходима ваксина или друга форма на предпазване срещу тропически болести. В районите, в които ние пътуваме, няма случаи на малария или жълта треска.

Допълнително ще бъдете информирани за полетното разписание и изискванията на съответната авиолиния. При желание от ваша страна, можете да си закупите сами билетите си, а цената им ще бъде приспадната от общата стойност на туристическия пакет.

Дати на програмата

Очаквайте през 2025

Запишете се, за да получите първи информация за нова група.

4 890 лв.

Стартова цена

5 590 лв. *

Стартова цена

4 790 лв.

Стартова цена

5 390 лв. *

Стартова цена

Стартова цена

Стартова цена

Бюлетин Новини

Абонирайте се, ако искате първи да научавате за нашите нови пътешествия!

Абонирайки се, се съгласявате с
Общите Условия на сайта!
На коя дата искате да пътувате?

Получихме запитването Ви!

Екипът ни ще се свърже с вас при първа възможност.