25 септември – 09 октомври 2023 / 29 септември – 13 октомври 2023 / 09 – 23 октомври 2023 / 13 – 27 октомври 2023 / 23 октомври – 06 ноември 2023 / 27 октомври – 10 ноември 2023

Обща информация

Токио – Такаяма – Ширакава-го – Каназава – Киото – Химеджи – манастир – планината Фуджи – Никко – Токио

Има възможност сами да закупите самолетните билети за пътуването и да Ви предложим цена за пакета без стойността на включените самолетни билети!

Токио и Киото – модерната и имперската столици на Япония – представляват перфектния микс между древно и съвременно. На това пътешествие, освен че ще опознаете двете столици, ще видите и традиционни села, и километри с оризови полета до древни храмове, и невероятни гледки към планината Фуджи. Ще опитате деликатеси на японското кулинарно изкуство и ще прекосите страната с влака стрела Шинкансен. Ще пренощувате в будистки храм на една от свещените планини в Япония, където ще се запознаете отблизо с монашеския живот.

15

дни

12

нощувки

5 790 лв.

стартова цена

Дати и цени

Какво получавате от нас

 • Авторски маршрут на Мартин Сяров, на база 2-месечното ни самостоятелно пътуване из Япония
 • Най-добрата цена в България
 • Най-богатия опит в Япония с 33 организирани групи
 • Гарантирани групи 
 • Най-разнообразната и популярна програма, предлагана в България
 • Български водач, живял в Япония, познаващ културата на страната
 • Нощувка в автентичен будистки манастир
 • Малки групи, около 15 човека
 • 11 нощувки в среден клас хотели 3* и 1 нощувка в будистки храм
 • 9 закуски и 1 традиционна японска вечеря в будистки храм
 • Самолетен билет София – Токио, отиване и връщане, с включени летищни такси
 • 1 седмичен билет за влака стрела Шинкансен и всички влакове/автобуси в страната
 • 3 дни частен автобус за разглеждане на обектите в Нико, Фуджи и Ширакава-го
 • Разглеждане на едни от най-големите културни, духовни и природни забележителности на Япония 
 • Входни такси на местата, които ще посетим по програмата
 • Медицинска застраховка на стойност 10 000 евро (с включено покритие при Covid-19)
 • Български водач-преводач с опит в Япония и местни екскурзоводи в Каназава, Киото, Нара, Никко и Такаяма
 • Всички трансфери по програмата, градски транспорт и таксита
 • Транспорт на багажа от Осака/Киото до Токио или обратно
 • Частен автобус за транспорт на групата от хотела в Токио до летището
 • Лични разходи за храна, вода и напитки, неупоменати в програмата, шопинг (предвидете минимум 1 000 лева)
 • Допълнително се заплащат 750 лева за единична стая
 • Трансфери летище – хотел – летище, в случай че се пътува с полет, различен от този на основната група
 • Транспорт в Япония, който не покрива основната програма, като например всички опционални мероприятия и вечерни/нощни разходки

Програма по дни

Следобед отпътуваме с полет до Токио.

Привечер пристигаме в Токио. Трансфер до хотела.

Столицата на Япония е един от най-модерните градове в света. Ще се потопим в атмосферата на метрополитния град, като се разходим из сърцето на модерно Токио – квартала Шинджуку, известен с небостъргачите и търговските си центрове за електроника, намиращ се около една от най-оживените метростанции в света. Ще се изкачим до панорамния етаж на доскоро най-високия небостъргач в Токио – сградата на кметството, откъдето при ясно време се открива страхотна гледка към целия град. Ще продължим из оживения квартал Шибуя с неговото прословуто кръстовище. Вечерна разходка по впечатляващия Мост на дъгата до изкуствения остров Одайба, откъдето ще се насладим на чудесни гледки към Токийския залив.

Нощувка.

Сутринта отпътуваме с влака стрела Шинкансен за Такаяма, като по пътя, ако сме късметлии с времето, ще имаме възможност да видим величествената планина Фуджи отблизо. След смяна в Нагоя потегляме с влака на едно изключително пътуване през Японските Алпи. Такаяма си е спечелил прякора Малкото Киото заради своите сръчни майстори, които са строели къщи и храмове за императорите в Киото. Със старите си магазини, ханове, заведения за саке и древни традиции Такаяма е една рядкост: град от 21. век, запазил своя традиционен чар.

Свободно време за шопинг, тъй като градът е известен със занаятите си. Ще имаме възможност да опитаме известното телешко на региона Хида и прословутото саке.

Нощувка.

Такаяма – Ширакава-го – Каназава (около 2.5 часа)

Сутринта ще отидем до характерните за града сутрешни пазари, бликащи от енергията на продавачите. Ще се разходим из запазения стар град, за да усетим атмосферата от периода Едо (1600 – 1868 г.) и ще посетим бившата правителствена сграда от времето на самураите – Такаяма Джиня. След това ще отпътуваме с автобус за планинския регион Ширакава-го, известен със своите автентични села. Те са обект на ЮНЕСКО и характерното за тях са традиционните gassho-zukuri къщи. Стилът, в който са построени, в превод означава „конструирана като ръце в молитва”.

Ще се разходим из очарователното село Огимачи с неговия музей на открито, ще се изкачим до обсерваторията, от която има невероятна гледка към селото и долината, и ще разгледаме отвътре една от най-известните къщи, обявена за национално богатство. През красивите планини продължаваме с автобуса за град Каназава. Изключително добре запазен, през 17. век градът е бил най-богатия в Япония, център на културата и изкуството.

Свободно време за вечерна разходка и шопинг.

Нощувка.

Каназава – Киото (около 3 часа)

Разхождайки се из квартала на самураите – Нагамачи, и квартала на гейшите – Хигаши, ще се пренесем във времената, когато самураите са се заклевали да защитават своя господар, а гейшите са били на разположение за забавление. За да усетим атмосферата на отминалото време, ще посетим известната чайна на гейшите „Кайкару” и реставрираната къща на самурайската фамилия „Номура”, и двете превърнати днес в интересни музеи. Ще имаме също така възможността да наблюдаваме един от известните занаяти на Каназава – традиционния процес кинпаку (златно листо).

Но най-впечатляващата забележителност на града си остава градината Кенроку-ен (това е една от трите най-великолепни гледки в Япония). Смятана от мнозина за най-добрата градина в Япония, нейната пленителна красота блести през всеки сезон. След разходка из градината, късния следобед се отправяме с влака за Киото.

Вечерна разходка из района Понто-чо, който със своите дървени сгради и висящи лампи пресъздава интересната атмосфера на стара Япония.

Нощувка в Киото/Осака.

В Киото са едни от най-великолепните храмове в Япония, датиращи от векове. Разнообразието наистина е голямо – общо около 2 000 храма, светилища, музеи и традиционни градини. Ще започнем с разглеждане на красивия храм на любовта Киомизу-дера (обект на ЮНЕСКО). След това се отправяме с влака към град Химеджи, където ще разгледаме великолепния замък (обект на ЮНЕСКО), един от 4-те замъка в Япония, определени като национално богатство. 

Нощувка в Киото/Осака.

Сутринта ще посетим замъка Ниджо-джо (обект на ЮНЕСКО), великолепната резиденция на шогуната Токугава. Ще продължим с разглеждането на Златния храм Кинкаку-джи (обект на ЮНЕСКО), една от най-известните забележителности на Япония, както и на храма на дракона Тенрю-джи (обект на ЮНЕСКО) с бамбуковата гора Арашияма. Ще завършим деня с разходка из квартала на гейшите Гион, където, ако имаме късмет, ще можем да зърнем гейша на път за някоя чайна.

Възможност за вечеря в един от чудесните ресторанти край реката.

Нощувка в Киото/Осака.

Киото – Нара – манастира (около 3 часа)

Сутринта отпътуваме с влака за най-старата столица на Япония – Нара, градът на парковете с елени и древните исторически паметници. Ще посетим храма Тодайджи – символа на Нара (обект на ЮНЕСКО), съхранил най-голямата бронзова статуя на Буда в Япония, а самият храм е най-голямата дървена постройка в света. След това ще се разходим из парка, в който може да видим 1 200 свободно разхождащи се елена. Отпътуваме с влака за планините близо до Нара. Тук ни очаква едно уникално преживяване – ще отседнем в един от будистките храмове, където ще пренощуваме на пода, покрит с типичните японски постелки и възглавници, ще се храним с вегетарианските/рибни ястия на монасите, а сутринта ще имаме възможността да участваме заедно с тях в молитвите им.

Нощувка.

Манастира – Токио (около 6 часа)

След посрещането на изгрева в манастира и сутрешната молитва с монасите ще имаме свободно време да се насладим на това магическо и спокойно място. Преди да поемем към Токио, ще се отбием до храма Фушими-Инари, посветен на бога на оризищата, минавайки през 10 000 невероятни „тори” порти, снимани във филма „Мемоарите на една гейша”. Отпътуваме с влака стрела към Токио.

Нощувка.

Сутринта се отправяме на разходка из най-скъпия квартал в Токио – Гинза, с разглеждане на сградата на Sony. Следва посещение на градините на Императорския дворец – оазис на спокойствие и тишина сред динамиката на многомилионния град.

Нощувка.

Токио – Никко – Токио (около 4 часа)

Сутринта тръгваме с минибус за град Никко, една от основните атракции на Япония. Пътеката между храмовете Тошогу и Футарасан представлява Япония такава, за каквато може би сте си мечтали в представите си. Отляво – мъх, покриващ каменна стена, а отдясно – редица с каменни лампи, перфектно подредени на фона на извисяващи се кедрови дървета. Ще разгледаме богато орнаментирания шинтоистки храм Тошогу (обект на ЮНЕСКО) – шедьовър на японската храмова архитектура и мавзолей на Токугава – основателя и първия шогун на шогуната Токугава (феодалното военно правителство, управлявало Япония през периода Едо). Ще продължим с разглеждането на храма Тайюин и храм-светилището Футарасан (обект на ЮНЕСКО), разположени красиво в полите на планината, както и Национален парк Никко.

Завръщане в Токио и свободно време за вечерна разходка с възможност да видим новата токийска кула Sky tree (срещу допълнително заплащане).

Нощувка.

Токио – планината Фуджи – Токио (около 4 часа)

Отпътуваме с автобус за региона на петте езера на Фуджи, разположен в подножието на най-високата планина в Япония – 3 774 м, считана за свещено място от дълбока древност. Кратка разходка и обиколка на езерото Кавагучи-ко с посещение на емблематичната пагода Чурейто (ако времето позволява, ще посетим и известния фестивал “Шибазакура”  с невероятните килими от цветя). Посещение на традиционен музей на открито, където ще имаме възможност да се облечем с кимоно или самурайски одежди. Ако сме късметлии, ще можем да направим чудесни снимки отблизо на емблемата на Япония – планината Фуджи, смятана за вулкана с най-симетричната форма в света.

Привечер се завръщаме в Токио.

Нощувка.

Сутринта ще се разходим из квартала Асакуса и ще се потопим в атмосферата на старо Токио, посещавайки Сенсо-джи – най-стария будистки храм на града, посветен на богинята на милосърдието.

Свободно време за разходки из парка Уено и посещение на Националния исторически музей или зоопарка Уено (срещу допълнително доплащане).

Нощен полет до София.

Следобед пристигаме на летището в София.

Забележки и записване

 1. Цената е валидна при група от 10 и повече души.
 2. Цените са калкулирани на база най-ниската тарифа на редовни авиолинии и подлежат на препотвърждаване при конкретна заявка.
 3. Ако желаете повече гъвкавост, Ви предоставяме възможност сами да закупите самолетните билети за пътуването и да Ви предложим цена на пакета без стойността на включените самолетни билети. Моля да ни уведомите при записването, ако искате да се възползвате от тази възможност, за да Ви изпратим договор без стойността на самолетния билет. Ако желаете, можем да предоставим контакти на фирмата, която закупува самолетните билети за всички наши пътувания.
 4. Туроператор СЕД Адвенчърс има сключена задължителна застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗК „Лев Инс“ АД с адрес: бул. „Симеоновско шосе“ 67А, 1700 Студентски Комплекс, София. Застрахователната полица е с № 13052310000264 / 12.04.2023 г.  с валидност до 19.04.2024 г.
 5. ВЪЗМОЖНА Е ПРОМЯНА НА ДАТИТЕ С ДО 2 – 3 ДНИ В ЗАВИСИМОСТ ОТ ЦЕНИТЕ НА САМОЛЕТНИТЕ БИЛЕТИ. МОЛЯ ДА НИ УВЕДОМИТЕ ПИСМЕНО, АКО ИСКАТЕ ДА БЪДЕТЕ ИНФОРМИРАНИ, ПРЕДИ ДА ЗАКУПИМ САМОЛЕТНИТЕ БИЛЕТИ!
 6. Възможна е промяна в подредбата на дните, без никакво нарушаване на цялостната програма, ако е нужна оптимизация на времето.
 7. Цената е за човек при настаняване с друг в стая!
 8. Водачът на групата е възможно да не пътува от и до София с групата, но задължително я посреща и изпраща на летището в Япония.
 9. За български граждани не се изисква виза за Япония.
 10. Не са включени разходите за входни такси и транспорт при отделяне от групата.
 11. Всеки ден има градско ходене около 13 км!!!
 12. Допълнителните/опционалните мероприятия са по Ваше желание, за Ваша сметка и на Ваша отговорност! Туроператорът единствено може да съдейства за тяхната организация с местните доставчици на услугата, без да носи финансова отговорност поради неосъществяването на конкретното мероприятие вследствие на лоши климатични условия или други причини!
 13. Климатът на планетата е извън нашия контрол, макар че имаме огромното желание да осигуряваме идеалното време за нашите групи.
 14. СЕД АДВЕНЧЪРС Ви предлага срещу доплащане застраховка „Отмяна на пътуване”. При записване Ви молим изрично да отбележите, ако желаете да сключите тази застраховка, за да Ви запознаем подробно с всички условия.
 15. СЕД АДВЕНЧЪРС е регистриран онлайн туроператор към Министерство на Туризма на Република България. Плащането на услугите се осъществява единствено и само по банков път. Всички договорни отношения се извършват единствено посредством електронен път. Хартиени носители на договори и анекси не се приемат.

Срокът за плащане на депозита от 3000 лева е 27 март 2023.

Срокът за крайното плащане е 30 дни преди датата на заминаване.

Необходимо е да изпратите копие на международния си паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщане!

Моля, да отбелязвате на платежните нареждания:

 1. Основание: Името и датите на дестинацията, до която ще пътувате, както и имената на пътуващите.
 2. Получател: СЕД Адвенчърс ЕООД.
 3. Наредител: Вашето име.

За контакти: СЕД АДВЕНЧЪРС ЕООД,
лиценз No. РК-01-7248
Телефон – офис: 0876 099 631
Имейл: office@cedadventures.com

БАНКОВИ ДАННИ:
СЕД АДВЕНЧЪРС ЕООД

Сметка в лева: Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG75FINV91501016337422
BIC: FINVBGSF

Сметка в евро: Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG91FINV91501016337425
BIC: FINVBGSF

Сметка в Revolut/Револют:
CED ADVENTURES EOOD

Сметка в евро, долари и лева:
IBAN: LT283250043512206021
BIC: REVOLT21XXX

Сметка в британски лири:
Local
Account number: 07072295 (UK)
Sort code: 040075

PDF файл на програмата

Въпроси и отговори

Има ли дълги пешеходни преходи?

На ден се изминават близо 11 – 13 км, които отнемат около 8 – 10 часа, в зависимост от темпото на групата и програмата за деня. Тъй като в Япония се използва главно градски транспорт (влакове) и самите станции са големи, в числата по-горе включваме и прехода до влаковете и прекачването между тях. Програмата е съставена почти изцяло от градски преходи и пътищата са леки за пътуване. При замъка Химеджи се подгответе за голямо изкачване. Замъкът е запазен в оригиналния си вид и ще преминем по дълги пътеки с множество стълби.

Колко време се лети до дестинацията?

Общото летателно време от София до Япония (Токио) е около 15 часа, без да се включва трансферното време на летището, където ще направим прекачването. Към момента няма директен полет от България до Страната на изгряващото слънце.

Подходящо ли е пътуването за деца?

Програмата е натоварена, с много пешеходни преходи, в Япония групата изключително разчита на точността на всичките й участници, защото често времето ни е разграфено до последната минута. Не смятаме дестинацията подходяща за деца под 14 годишна възраст.

Необходима ли е виза?

За българските граждани не е необходима виза за Япония. При пристигането в Япония се попълват два формуляра още на летището. Водачът ви ще съдейства с попълването им.

Каква е часовата разлика?

Часовата зона в Япония е GMT+9. При лятно часово време Япония е със 6 часа напред от България, а при зимно – със 7 часа.

Интернет и сим карта

На място е много сложно да се закупят интернет и сим карти. Затова, ако са ви необходими, можете да ги закупите предварително онлайн. В Япония има интернет в хотелите (и в лобито, и в хотелските стаи). В повечето заведения нямат интернет за клиенти. Напоследък вериги като Старбъкс започнаха да предлагат безплатен интернет за посетителите си. Ако ще ви трябва постоянна интернет връзка по време на пътуването, препоръчително е да не разчитате на безплатен Wi-Fi или карта, закупена от Япония. По-долу сме посочили няколко сайта, от където можете да закупите устройство за интернет или сим карта.

https://www.sakuramobile.jp/

https://travelsim.com/

https://www.mobal.com/japan-sim-card/

Какво можем и не можем да внасяме?

Позволено е внасянето на 200 цигари и 1 литър алкохолна напитка. Забранен е вносът на всякаква форма наркотични вещества и токсични субстанции, оръжие, играчки, които са реплики или приличат на огнестрелно оръжие, записи и публикации с порнографско или неморално съдържание.

За износ – специално за Япония няма проблем в чекирания багаж да се изнасят остриета до 20 см дължина, но всичко над това се счита за оръжие, включително сувенирните катани (японски мечове), които трябва да се регистрират при чекиране. Катаните пътуват като отделен багаж.
Няма рестрикции откъм семена, плодове и други подобни продукти, стига държавата към която се пътува да позволява вноса им.

Какъв е климатът?

През пролетните месеци (март и април) времето е променливо, с възможност за валежи. Пролетта в Япония наподобява тази в България с едно изключение – влажността е много по-висока. Температурите на повечето места са средно 20 градуса през деня и около 11 градуса през ноща. В планинските региони е малко по-студено – там ще е 11 градуса и през деня. В Нара обикновено се усеща горещо време.

Ако посещавате Япония през май, се пригответе за настъпващото лято. В зависимост от това, дали засягате началото или края на месеца, температурите може да са около 20 или 25 – 30 градуса през деня. Вероятността за валежи е най-ниска през този месец.

Ако сте любител на есента (октомври или ноември), жегата тъкмо ще си е отишла и красотата на есенните цветове ще започне да обгръща страната. Времето отново ще е доста влажно и с възможност за есенни бури. В началото на октомври дневните температури са около 21 – 23 градуса, а нощните около 16 – 18 градуса. Към края на октомври и началото на ноември температурите често спадат рязко и дневните са около 14 градуса, а нощните преобладаващо около 7 градуса.

Какви дрехи и обувки са ми необходими?

Силно препоръчително е да вземете удобен здрав куфар с хубави колелца и с минимални килограми (доколкото е възможно). ЖП гарите на Япония не са малки, така че придвижването с багажа до входовете и изходите и между коловозите може да ви затрудни. Предвидете и малко празно място за шопинг придобивките си. Има безброй интересни неща, които можете да си закупите от страната.

Бъдете с удобни обувки за продължителни разходки из градовете. Препоръчваме да вземете пролетно-есенни тениски и блузи, а също така и някой по-топъл суитчър за хладните дни. Ще ви е необходимо и непромокаемо яке за дъжд. Препоръчително е да си вземете 1 – 2 чифта топли чорапи за подовете на храмовете, тъй като вътре ще ходим боси.

За храма, в който ще пренощуваме, е добре да си подготвите малка раница за 1 нощувка, тъй като останалата част от багажа ви ще бъде изпратена с куриер от Осака до Токио (или Токио – Осака в зависимост от логистиката по програмата) за наша сметка.

Не е нужно да носите чадър. В Япония се продават навсякъде. Но е хубаво да си приготвите по един дъждобран.

Има ли условия за пране на дрехи?

Да. В повечето хотели има перални и сушилни, където можете да изперете и изсушите целия багаж за около 500 йени. Няма нужда да си носите прах за пране или друг препарат – в пералните има или се продава в хотела.

Какво е електричеството, трябва ли ни адаптер?

Контактите в Япония са тип А. Волтажът е 100 V и уредите ви трябва да са от 100 до 240 V, за да могат да работят. Хубаво е да си вземете и малък разклонител, ако сте повече от един в стая или имате много техника. В Япония трудно се намират адаптери. Добре е да си закупите предварително.

Какви аксесоари са ми необходими?

Със сигурност ще са ви необходими шапка за слънце, слънчеви очила и външна батерия за телефон. Нямате нужда от други специални аксесоари.

Колко пари са ми нужни?

Задължително обменете в България парите си за цялото пътуване. Няма да имаме време за обмяна на валута по време на самото пътуване, а и местата за обмен са изключително ограничени. Пригответе си поне 1500 лева, обърнати в Японски йени. Карти VISA и Mastercard със сигурност могат да се използват в Япония без проблеми. Информирайте банката, издател на картата ви, че ще я използвате за транзакции извън Европа.

Каква е валутата в страната?

В Япония се разплащаме само с Японски йени (JPY). Не се приема друга валута.

Мога ли да се разплащам с карта?

В магазините за храна и ресторантите в градовете ще можете да плащате с карта. Но в повечето сувенирни магазини и малки щандове за храна дори и в големите градове не се приема разплащане с карта.

Бакшиши

В Япония не приемат бакшиши. Няма тази „традиция“ и връщат рестото до стотинка. Но ако искате да опитате да оставите бакшиш на някого, няма да ви спрем.

Водата става ли за пиене?

Водата от чешмата навсякъде в страната е напълно безопасна и подходяща за пиене.

Каква е храната?

В Япония има всякакъв вид храна, но нещото, което е в изобилие, определено е оризът! Морски деликатеси, пилешко, свинко, телешко месо, различни ястия с нудъли, а и дори неща, които не сте сигурни дали искате да пробвате – Япония е кулинарна експлозия! Тук има по нещо за всеки вкус. Единственото, което често лиспва на българските туристи, е са типичните за нас салати по заведенията.

Опасна ли е храната от улицата?

Храната е абсолютно безопасна. Навсякъде в Япония се поддържа строг режим на хигиена и дори често храната от павилионите по фестивалите и панаирите е по-вкусна от тази в ресторантите. В Япония има дори практика да се обикаля по улиците и да се хапват деликатеси от различни места. Затова често порциите са малки.

Включена ли е храна в туристическия пакет?

В пакета са включени 9 закуски и 1 традиционна японска вечеря в будистки храм. През деня често ще сме на път и ще си купуваме обяд от близките денонощни магазини. Ако няма вечерна разходка, който иска може да придружи гида до някое заведение, за да опита месната кулинария.

Обличане на кимоно/самурайски одежди
Ще ви облекат в колоритните одежди и по ваше желание ще можете да се разходите покрай традиционните къщи с гледка към Фуджи.

Традиционна японска чайна церемония
Провежда се от майстора на чаената церемония Ямамото-сенсей и неговата съпруга в дома им. Включва дегустация на чай матча със сладки и кратък урок за чая в приятна атмосфера, в която можете да задавате въпроси към тях. По желание можете да направите сами чаша чай по традиционен начин с насоки от сенсей Ямамото. Продължителността е около 1 час и 30 мин. и е вечерно мероприятие.

Изкачване на най-високата телевизионна кула в Токио – Sky tree
Групата задължително ще посети кулата, но изкачването й е по желание. ЦЕНИТЕ ВАРИРАТ ЗА ДЕЦА. Можете да посетите линка за подробности. http://www.tokyo-skytree.jp/en/ticket/

С какъв тип транспорт се пътува в държавата?

В програмата имаме само няколко дни, през които се придвижваме с частни автобуси. През останалото време изполваме градския транспорт, което в Япония означава само метро, междуградски влакове и естествено – влака-стрела. В Япония няма нищо по точно, сигурно и удобно от влаковете. Само на някои места ще ни се наложи да използваме автобус или такси.

Колко дълги са преходите с автобус?

Считайки, че ще избегнем големите задръствания на връщане към Токио, най-дългият ни преход с автобус ще е около 3 часа. Но дори и да попаднем в задръстване, преходът няма да се удължи с повече от 1 – 2 часа.

Какво е състоянието на пътищата?

Японците поддържат безупречни пътищата си. Участъците, през които ще минаваме, са без денивелация и завои.

 

В какъв клас хотели се настаняваме?

Всичките ни хотели са 3*. Може би на нас ни изглеждат тесни, но за японците са типична структура от 12 – 15 кв.м., в зависимост от типа стая. Стаите са с добра изолация и са за непушачи. В стаите има хавлии, чехли, кана за затопляне на вода, сешоар, паста и четка за зъби, а на някои места и четка за коса и самобръсначка.

Опасно ли е по улиците, има ли престъпност?

От дълги години насам Япония е една от 10-те най-безопасни държави в света. Това от части е заради строгите правила, към които самите граждани се придържат в ежедневието си. Но е хубаво да имаме предвид, че ние сме чужденци и посещаваме туристически места пълни с хора от цял свят. Въпреки че държавата е безопасна, е хубаво да сме разумни при пътуването и да следим за вещите си.

Безопасно ли е да нося ценности и бижута?

Да, безопасно е.

Има ли някакви сериозни религиозни обичаи, с които трябва да се съобразим?

Единственият религиозен обичай, на който японците държат, е да не се влиза в храмовете с обувки или с голи ходила. Другите правила или са по желание или не са религиозни, а по-скоро социални (като правилото да не се крещи в метрото).

Има ли включена застраховка в туристическия пакет?

Да, в цената на пакета е включена медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.

Как да сключа застраховка Отмяна на пътуване?

В срок от 5 дни от внасянето на депозита за пътуването може да сключите застраховка отмяна на пътуване. За повече информация можете да се свържете с нашия офис или обслужващия ви застрахователен брокер.

Нужна ли е ваксина (различна от тази срещу Covid)?

Не. За Япония не се изискват никакви специфични ваксинации.

Допълнително ще бъдете информирани за полетното разписание и изискванията на съответната авиолиния. При желание от ваша страна, можете да си закупите сами билетите си, а цената им ще бъде приспадната от общата стойност на туристическия пакет.

Дати на програмата

Очаквайте през 2023

Запишете се, за да получите първи информация за нова група.

5 990 лв.

Стартова цена

5 890 лв.

Стартова цена

5 890 лв.

Стартова цена

5 990 лв.

Стартова цена

5 990 лв.

Стартова цена

5 790 лв.

Стартова цена

5 790 лв.

Стартова цена

5 790 лв.

Стартова цена

5 790 лв.

Стартова цена

6 090 лв.

Стартова цена

5 890 лв.

Стартова цена

6 090 лв.

Стартова цена

5 890 лв.

Стартова цена

6 090 лв.

Стартова цена

5 890 лв.

Стартова цена

Стартова цена

Стартова цена

Стартова цена

Бюлетин Новини

Абонирайте се, ако искате първи да научавате за нашите нови пътешествия!

Абонирайки се, се съгласявате с
Общите Условия на сайта!

Съдържанието на сайта е обект на авторско право и не може да бъде копирано.

На коя дата искате да пътувате?

Получихме запитването Ви!

Екипът ни ще се свърже с вас при първа възможност.