Обща информация

Куала Лумпур – Путраджая – Мелака – платата Камерън – островите Перентиан – Пенанг – Сингапур

Има възможност сами да закупите самолетните билети за пътуването и да ви предложим цена за пакета без стойността на включените самолетни билети!

Разположена сред скалисти планински вериги и тропически гори, пенливи реки и на над 200 екзотични прелестни острова, тази страна е едно от райските кътчета на света. От нощните светлини на Куала Лумпур ще продължим към платата Камерън, за да подишаме свеж въздух и да се насладим на чаените плантации, а после ще открием райските плажове и сините води на островите Перентиан. След това ще се разходим в колониален Пенанг и ще продължим на юг към пленяващата Мелака.

Опитайте вкусни храни, вижте разнообразни модерни и исторически забележителности, насладете се на природните красоти на Малайзия. Финалът на това невероятно пътешествие ще е сред цветния калейдоскоп на Сингапур и най-южната точка на континентална Азия.

15

дни

12

нощувки

4 880 лв.

стартова цена

Дати и цени

Какво получавате от нас

 • Приключенски маршрут на екипа ни (на база самостоятелното ни пътуване из Малайзия и Сингапур), който ще остави у вас усещането, че наистина сте изследвали както големи забележителности така и скрити съкровища.
 • Гарантирани групи
 • Приключения на достъпни цени
 • Най-богатия опит в Малайзия и Сингапур с над 15 организирани групи
 • Български водач със страст към пътешествията
 • Малки групи, около 16 човека
 • Уникална комбинация от природни, културни и исторически забележителности
 • 7 нощувки в хотели 3* и 5 нощувки в хотели 4* 
 • 10 закуски
 • Самолетен билет София – Куала Лумпур/Сингапур – София с включени летищни такси
 • 2 вътрешни полета с включени летищни такси
 • Транспорт с частен микробус с климатик по време на цялото пътуване в Малайзия
 • Разглеждане на едни от най-големите културни и природни забележителности на Малайзия и Сингапур
 • Входни такси на описаните в програмата места, които ще посетим
 • Медицинска застраховка на стойност 10 000 евро
 • Български водач-преводач и местни лицензирани екскурзоводи
 • Всички трансфери по програмата
 • Лични разходи за храна, вода и напитки, неупоменати в програмата, шопинг (предвидете минимум 950 лева)
 • Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори на микробуса (25 щ. долара)
 • Допълнително се заплащат 990 лева за единична стая
 • Трансфери летище – хотел – летище, в случай че се пътува с полет, различен от този на основната група
 • Транспорт, който не покрива основната програма, като например всички опционални мероприятия

Програма по дни

Полет до Куала Лумпур.

Пристигане в Куала Лумпур и трансфер до хотела.

Ще се потопим в завладяващия културен микс на малайзийската столица, който му придава неповторим космополитен вид. Посещение на Кралския дворец, един от най-добрите музеи в света за ислямско изкуство и Националната джамия. Следват емблематичните за цяла Азия кули Петронас и поглед към града от въздушния мост на 42-ри етаж между двете сгради. 

Нощувка.

Сутринта отиваме на кратък тур до уникалната варовикова пещера Бату, където над 250 стъпала в планината водят до входа на най-почитания хиндуистки храм в Малайзия. Връщаме се в Куала Лумпур, където приятно място за разходка са Градините на езерото, създадени още през 19. век за управляващия английски елит. В тази зона се намира и т.нар. „Птичи парк” с над 3 000 птици и Градината с орхидеите с над 800 малайски видове орхидеи (срещу допълнително заплащане).

Свободно време за последни разходки и шопинг из Куала Лумпур.

Нощувка.

Днес се отправяме към стария пристанищен град Мелака, обект на ЮНЕСКО, където ще се разходим по тесните улички и ще се потопим в атмосферата на този важен исторически център. Той е бил най-важното пристанище в Югоизточна Азия, първоначално за китайски и индийски търговци, а впоследствие и за португалци, холандци и англичани, оставили своя отпечатък върху колониалната архитектура на града. По улиците на китайския квартал могат да се видят множество търговски къщи Перанакан, които предлагат традиционната храна Баба-Ньоня. Ще се разходим из стария град, разглеждайки храмове, джамии, църкви, крепости и музеи.Посещение и на новата административна столица на Малайзия –Путраджая.

Връщаме се в Куала Лумпур.

Нощувка.

Куала Лумпур – Платата Камерън (около 4 – 5 часа)

Рано сутринта потегляме за платата Камерън, които впечатляват с необятните чаени плантации, покрили хълмовете като дебел зелен килим. По пътя ще посетим водопадите Lata Iskandar. Тази планинска област, любимо място за ваканции на англичаните от колониално време, се отличава със своето спокойствие и със свежия си планински климат. Ще посетим чаени плантации и фабрика, където ще дегустираме чай и ще научим повече за производството му.

Нощувка.

Платата Камерън – островите Перентиан (около 5 часа)

Днес продължаваме през впечатляващата със своите природни красоти вътрешност на страната, където ще наблюдаваме редуващите се варовикови хълмове и гъсти джунгли. Следобед пристигаме на тайното бижу на полуостров Малайзия – островите Перентиан.

Нощувка.

Добре дошли в рая – малки тропически острови без големи хотелски комплекси, само джунгла, бели пясъци и кристално чисти сини води. Не очаквайте курортен лукс на острова, мястото има самобитен чар и естествена и автентична пустота сред морската шир. Разполагате със свободно време за плаж, а може да станете и сертифициран PADI дайвър по време на престоя ни там. Това е едно от най-популярните места за гмуркане в Малайзия, където имате възможност да опознаете цветния подводен свят.

Нощувка.

Островите Перентиан – Пенанг (полет 1 час)

Тотален релакс на фантастичния плаж и свободно време за шнорхелинг, гмуркане, плуване с костенурки или масаж. Следобед отпътуваме с лодка и бус към летището на Кота Бару за полет до остров Пенанг – „перлата на Ориента”.

Нощувка.

Впечатляващият микс от източно и западно влияние прави Пенанг най-посещавания град в Малайзия. Ще се разходим покрай пъстри пазари, джамии и църкви, китайски и хиндуистки храмове, които съществуват в хармония от векове. А посещението на най-големия и изключително красив будистки храм в Югоизточна Азия – Kek Lok Si Temple (известен като Храмът на 1 000-та Буди), е истинско приключение за сетивата. И понеже се намираме в кулинарната столица на Малайзия, ще можем да избираме между разнообразието от китайската, малайската и индийската кухня.

Нощувка.

Днес ще се разходим по улиците на Little India, ще разгледаме стария град Georgetown, обект на ЮНЕСКО, както и Pitt Street – известна още като „Улицата на хармонията”. Ще посетим и Музея на Перанакан, който ще ни даде добра представа за живота и културата на потомците на китайците и местното население, след което ще имаме свободно време за шопинг.

Нощувка.

Пенанг – Сингапур (полет 1.5 часа)

Най-южната точка на Малайския полуостров – Сингапур, се е превърнал в синоним на просперитет и законност не само в Азия, но и в целия свят. Невероятният калейдоскоп от зашеметяващо строителство, съвременни технологии, цветя, вода и мултикултурно население няма да ни остави безразлични към Града на лъва. В града държава среща си дават китайската, малайската и индийската култура, и то на фона на колониалната архитектура.

Денят ни започва с разходка из Китайския квартал – бродейки по тесните му улички, изпълнени с магазинчета, история и усмивки, ще надникнем в миналото. Неусетно ще преминем на територията на Индийския квартал, където нито едно посещение няма да е пълно, ако не влезем в някои от най-известните храмове, които си делят уличното пространство с колониални сгради във викториански стил. Срещата ни с Мерлиона (символ на града държава) ще е на фона на една от най-разпознаваемите сгради. Ще имаме възможност да се качим на покрива на Marina Bay Sands и да се насладим на спиращата дъха гледка към Марината с емблематичните сгради около нея и небостъргачите на Сингапур (срещу допълнително заплащане).

Gardens by the Bay ще е задължителна спирка от първия ни ден и ще ни прехвърли в един свят от бъдещето. Любителите на екзотичната флора ще бъдат впечатлени от двата купола Flower Dome & Cloud Forest, събрали цветя и дървета от цял свят (срещу допълнително заплащане).

Нощувка.

Свободен ден в Сингапур. Възможност за посещение на остров Сентоса – място с безброй възможности за забавления и плаж, най-южната точка на континентална Азия. Малка част от забавленията на острова са паркът с пеперуди, аквариумът, делфинаруимът. След този изпълнен с приключения ден може да се посети единствената в света нощна зоологическа градина или футуристичният Музей за изкуство и наука (срещу допълнително заплащане).

Нощувка.

Ботаническата градина на Сингапур е сред най-известните забележителности на острова. Ще се разходим из благоуханието и красотата на тропическите растения. Ще се насладим на майсторството на подредбата и ще си дадем почивка сред поляните на градината. Ще се разходим по „Орчард Роуд” – известната търговска улица с много молове, ресторанти и кафенета. Денят ще приключи подобаващо в някой от скай баровете с гледка към града и морето.

Нощен полет до София.

Пристигане в София.

PDF файл на програмата

Забележки и записване

 1. Цената е валидна при група от 10 и повече души.
 2. Цените са калкулирани на база най-ниската тарифа на редовни авиолинии и подлежат на препотвърждаване при конкретна заявка.
 3. Ако желаете повече гъвкавост, Ви предоставяме възможност сами да закупите самолетните билети за пътуването и да Ви предложим цена на пакета без стойността на включените самолетни билети. Моля да ни уведомите при записването, ако искате да се възползвате от тази възможност, за да Ви изпратим договор без стойността на самолетния билет. Ако желаете, можем да предоставим контакти на фирмата, която закупува самолетните билети за всички наши пътувания.
 4. Туроператор СЕД Адвенчърс има сключена задължителна застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗК „Лев Инс“ АД с адрес: бул. „Симеоновско шосе“ 67А, 1700 Студентски Комплекс, София. Застрахователната полица е с № 13052410000162 / 15.03.2024 г.  с валидност до 19.04.2025 г.
 5. ВЪЗМОЖНА Е ПРОМЯНА НА ДАТИТЕ С ДО 2 – 3 ДНИ В ЗАВИСИМОСТ ОТ ЦЕНИТЕ НА САМОЛЕТНИТЕ БИЛЕТИ. МОЛЯ ДА НИ УВЕДОМИТЕ ПИСМЕНО, АКО ИСКАТЕ ДА БЪДЕТЕ ИНФОРМИРАНИ, ПРЕДИ ДА ЗАКУПИМ САМОЛЕТНИТЕ БИЛЕТИ!
 6. Възможна е промяна в подредбата на дните без никакво нарушаване на цялостната програма, ако е нужна оптимизация на времето.
 7. Цената е за човек при настаняване с друг в стая!
 8. Не можем да гарантираме комбинация с друг пътуващ при желание от ваша страна.
 9. За български граждани не се изискват визи за Малайзия и Сингапур.
 10. Допълнителните/опционалните мероприятия са по ваше желание, за ваша сметка и на ваша отговорност. Туроператорът единствено може да съдейства за тяхната организация с местните доставчици на услугата без да носи финансова отговорност поради неосъществяването на конкретното мероприятие в следствие на лоши климатични условия или други причини!
 11. Климатът на планетата е извън нашия контрол, макар че имаме огромното желание да осигуряваме идеалното време за нашите групи.
 12. СЕД АДВЕНЧЪРС Ви предлага срещу доплащане застраховка „Отмяна на пътуване”. При записване Ви молим изрично да отбележите, ако желаете да сключите тази застраховка, за да Ви запознаем подробно с всички условия.
 13. СЕД АДВЕНЧЪРС е регистриран онлайн туроператор към Министерство на Туризма на Република България. Плащането на услугите се осъществява единствено и само по банков път. Всички договорни отношения се извършват единствено посредством електронен път. Хартиени носители на договори и анекси не се приемат.

Срокът за плащане на депозита от 2 500 лв. е 24 юни 2024 г.

Срокът за второто плащане от 1 200 лв. е 3 юли 2024 г.

Срокът за крайното плащане е 30 дни преди заминаване.

Необходимо е да изпратите копие на международния си паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщане!

Моля, да отбелязвате на платежните нареждания:

 1. Основание: Името и датите на дестинацията, до която ще пътувате, както и имената на пътуващите.
 2. Получател: СЕД Адвенчърс ЕООД.
 3. Наредител: Вашето име.

За контакти: СЕД АДВЕНЧЪРС ЕООД,
лиценз No. РК-01-7248
Телефон – офис: 0876 099 631
Имейл: office@cedadventures.com

БАНКОВИ ДАННИ:
СЕД АДВЕНЧЪРС ЕООД

Сметка в лева: Пощенска банка
IBAN: BG56 BPBI 7942 1026 0999 01
BIC: BPBIBGSF

Сметка в Revolut/Револют:
CED ADVENTURES EOOD

Сметка в евро, долари и лева:
IBAN: LT283250043512206021
BIC: REVOLT21XXX

Сметка в британски лири:
Local
Account number: 07072295 (UK)
Sort code: 040075

Въпроси и отговори

Има ли дълги пешеходни преходи?

Не, в програмата няма заложени дълги пешеходни преходи.

Колко време се лети до дестинацията?

Общото летателно време е около 13 часа, без да се взима предвид трансферното време при прекачването. Към днешна дата няма директен полет от София до Куала Лумпур или Сингапур.

Подходящо ли е пътуването за деца?

Пътуването е подходящо за деца над 10 години.  Преценете способностите на собственото си дете да се адаптира към температура, храна и различни култури, преди да го запишете за екзотично пътешествие.

Необходима ли е виза?

Не. За граждани на Република България не е необходима виза за Малайзия/Сингапур.

Каква е часовата разлика?

Часовата зона в Малайзия и Сингапур e GMT+8. Разликата между България и Малайзия/Сингапур е 5 часа.

Интернет и сим карта

За по-продължителния престой в Малайзия можете да вземете предплатена карта за разговори и интернет още на летището или в хотела. Цената не надвишава 15 щ. долара. Във всички хотели и в почти всички ресторанти има безплатен интернет.

Какво можем и не можем да внасяме?

В Сингапур е строго забранен вносът на цигари. Можете да внесете до 1 отворена кутия цигари, като е задължително поне 1 цигара от кутията да липсва. Забранен е вносът и употребата на всякакъв вид електронни цигари. В Малайзия вносът е ограничен до 200 къса цигари и 1 литър твърд алкохол или вино.

Какъв е климатът?

Полуостровна Малайзия и Сингапур имат екваториален климат с горещо и влажно време и валежи през цялата година. На морското равнище (остров Перентиан, остров Пенанг, Мелака, Куала Лумпур, Сингапур) температурите са между 21 и 35 градуса. Куала Лумпур и Мелака са горещи и влажни през цялата година, като температурите са около 32 градуса целогодишно с тропически климат и валежи, които са почти ежедневни. Валежите през дъждовния сезон (от април до октомври) не са много по-силни, отколкото през останалата част на годината. На по-голяма надморска височина (Платата Камерън) е по-хладно, около 15 – 25 градуса. Те са разположени на 1500 м.н.в. и се отличават с осезаемо по-хладен климат от останалата част на Малайзия. Средната температура е 22 градуса през деня, а през нощта достигат до относително ниските 15 градуса – отличен климат за отглеждане на чай, цветя и плодове. Тук дъждовете са най-силни между септември и декември.

Така нареченият дъждовен сезон на източното крайбрежие (остров Перентиан) е от ноември до февруари, като по това време на западния бряг (Мелака, Пенанг) е слънчево и сухо. Обратно, на западния бряг най-дъждовните месеци са от април до октомври (с кратки гръмотевични бури следобедите), които месеци пък са най-сухите на източния бряг.

Какви дрехи и обувки са ми необходими?

Пътуването из влажния и топъл климат предполага леки и бързосъхнещи материи. Тениски, къси панталони/поли, потници и рокли – нямате ограничение в избора на летни тоалети. Обувките е важно да са удобни – градски сандали, джапанки и отворени обувки.

Има ли условия за пране на дрехи?

Да. Ще има възможност за ползване на пералня поне веднъж по време на пътуването.

Какво е електричеството, трябва ли ни адаптер?

Необходим е адаптер. Типът контакти в двете държави е G.

Какви аксесоари са ми необходими?

Предвидете място в багажа си за микрофибърна плажна хавлия, и за шнорхел и маска, ако предпочитате да се гмуркате със собствени. Не във всички хотели има сешоар, така че ако смятате, че ще ви е необходим, можете да вземете. Препоръчваме ви да закупите репеленти на място, като вашият водач ще ви съдейства за това. Слънцезащитен крем с висок фактор е задължителен. Добре е да имате дъждобран, предвид неочакваните тропически дъждове.

Колко пари са ми нужни?

От досегашния ни опит смятаме, че около 1200 щ. долара ще са достатъчни за покриване на разходите за храна и дребни сувенири.

Каква е валутата в страната?

Местната валута в Сингапур е сингапурски долар. В Малайзия е малайзиски рингит. И в двете държави се използва единствено местната валута.

Нужно ли е да сменям пари от България?

Препоръчваме да обмените предварително поне някаква част, за да не губим време при пристигането. Може да предвидите около 250 сингапурски долара и 800 малайзийски рингита. Останалата сума е препоръчително да е в американски долари, в нови и чисти банкноти, емисия след 2006 г. на едрите купюри. Помолете да ви дадат банкноти от по 50 и 100 долара, защото те се обменят на по-добър курс, отколкото по-дребните купюри.

Мога ли да се разплащам с карта?

В големите градове на Малайзия е възможно плащането с карта, но в по-малките населени места, малки сувенирни магазини или ресторанти, плащането в брой е предпочитано. В Сингапур почти на 100% от местата картите се приемат. Предупредете банката издател на картата ви за пътуването си, за да не я блокират. Понякога това се случва при транзакции на екзотични места, с цел предотвратяване на измами.

Бакшиши

Бакшишите не са задължителни, но ако обслужването ви е харесало, можете да наградите персонала по ваша преценка.

Водата става ли за пиене?

В Сингапур водата от чешмата е питейна, но в Малайзия не е, и ще си купуваме бутилирана вода.

Каква е храната?

В района по един изключителен начин са примесени безкрайно много култури – китайска, малайзийска, индийска и западна (далеч по-слабо). Кухнята е прекрасна, люта и с много подправки! Хубаво е знаете, че хляб не се предлага на повечето места, а оризът е в изобилие! В Сингапур са много популярни т.нар. hawker centers/food courts, които са на принципа на зоните за хранене на самообслужване в моловете – различни будки, които приготвят храна и имат общо помещение със столове и маси. Обикновено са разположени на отворени пространства с покрив и са приятни и проветриви в жегите, без да се налага климатик. Те са много предпочитани, храната там е прясна, вкусна и евтина за стандарта на Сингапур.

Опасна ли е храната от улицата?

Уличната храна е част от културата и на двете страни и не е опасно да я консумирате.

Включена ли е храна в туристическия пакет?

В цената на туристическия пакет има включени 10 закуски.

Малайзия

Bird park, Куала Лумпур – Паркът се намира в центъра на столицата и е посветен изцяло на пернатото царство. Птиците са почти на свобода, можем спокойно да се разминаваме с тях по алеите и да си правим снимки с екзотичните представители. Продължителността е около час и половина.

Шнорхелинг, остров Перентиян – Основното занимание денем е шнорхелинг: тур с частна моторна лодка с няколко възможности за гмуркане и опознаване на богатия подводен свят на парка. В цената на тура е включено необходимото оборудване за шнорхелинга – шнорхел, маска и спасителна жилетка, няма включени плавници. Продължителността обикновено е 3 – 4 часа и зависи от това колко далеч ще идем да се гмуркаме.

Дайвинг, сторов Перентиян – в случай, че притежавате PADI сертификат и желаете да направите гмуркане в дните на острова, вашият водач ще съдейства да ви свърже с местните компании. Цената варира в зависимост от сезона и избраната компания и дестинация за гмуркане.

Сингапур

Marina Bay Sands Sky Park Observation Deck – Ще се насладите на гледка от терасата на бара на хотела. Посещението не включва емблематичния басейн (той е само за гости на хотела). Добра алтернатива е бар 1-Altitude Rooftop Gallery & Bar, който е най-високият в Сингапур.

Night Safari Singapore – Разходка след залез слънце из Сингапурската зоологическа градина, когато е храненето на хищниците от колекцията на парка. Продължителността е около 2 часа.

Cloud Forest and Flower Dome – Част от Gardens by the Bay, двете градини – тропическата и цветната,заслужават вашето внимание. Продължителността зависи от интереса ви, но най-беглото и бързо преминаване през двете зали отнема 2 часа.

Остров Сентоса – островът предлага богато разнообразие от забавления, според индивидуалните интереси на всеки посетител. Пълен списък на възможностите може да откриете тук: http://www.rwsentosa.com/language/en-US/Homepage/Attractions

С какъв тип транспорт се пътува в държавата?

Пътуването в Малайзия е с частен микробус. Има 2 вътрешни полета със средна продължителност от около час и един двупосочен трансфер с лодка до и от остров Перентиян, като продължителността му е около 40 минути в посока.

Колко дълги са преходите с автобус?

В програмата има 2 по-дълги прехода със средна продължителност от 5 часа. Вашият водач ще предвиди почивки на всеки 2 часа от пътя.

Какво е състоянието на пътищата?

Пътищата са добре поддържани, без завои. Единствено кратък участък в Камерън, Малайзия има повече завои, но вашият водач ще ви предупреди своевременно и ако ви става лошо ще може да вземете лекарство против гадене.

В какъв клас хотели се настаняваме?

Имаме 7 нощувки в хотели 3* с климатик и 5 нощувки в хотели 4* с климатик в Сингапур и Куала Лумпур.

Опасно ли е по улиците, има ли престъпност?

Сингапур е известен със строгите си закони, които се спазват и нивото на сигурност е високо. Ако не търсите проблеми и спазвате приетите правила и закони, ще имате един приятен и безоблачен престой. В Малайзия трябва да сте по-внимателни за личните си вещи, особено на места с много хора. И в двете страни обстановката е сигурна и може да се разхождате необезпокоявани. Естествено, дребното джебчийство и кражби не са изключени и препоръчваме обичайните мерки за сигурност и добро ниво на бдителност.

Безопасно ли е да нося ценности и бижута?

Да, безопасно е, като ви съветваме да сте бдителни за личните си вещи и да използвате хотелските сейфове, където има такава възможност.

Има ли някакви сериозни религиозни обичаи, с които трябва да се съобразим?

Народите и на двете страни са миролюбиви и зачитат силно своите традиции и обичаи. В Малайзия основната религия е исляма, като при влизане в джамии на жените и мъжете се раздават роби, които покриват цялото тяло и главата. Също задължително е и събуването на обувките в джамиите и хиндуистките храмове. Малайзия е мюсюлманска страна, консумацията на алкохол е ограничена, като някои ресторанти изобщо не предлагат такъв, а други сервират само бира. Много рядко се предлагат вина и спиртни напитки в заведенията за хранене. Не само тук, но и навсякъде по света, туристът е само гост и е длъжен да уважава местните порядки.

Има ли включена застраховка в туристическия пакет?

Да, в цената на пакета е включена медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.

Как да сключа застраховка Отмяна на пътуване?

В срок от 5 дни от внасянето на депозита за пътуването може да сключите застраховка отмяна на пътуване. За повече информация можете да се свържете с нашия офис или обслужващия ви застрахователен брокер.

Нужна ли е ваксина (различна от тази срещу Covid)?

Не, не е необходима ваксина или друга форма на предпазване срещу тропически болести. В районите, в които ние пътуваме, ваксини не се изискват, тъй като няма случаи на малария или жълта треска.

Допълнително ще бъдете информирани за полетното разписание и изискванията на съответната авиолиния. При желание от ваша страна, можете да си закупите сами билетите си, а цената им ще бъде приспадната от общата стойност на туристическия пакет.

Дати на програмата

Очаквайте през 2024

Запишете се, за да получите първи информация за нова група.

4 880 лв.

Стартова цена

4 980 лв.

Стартова цена

4 880 лв.

Стартова цена

4 980 лв.

Стартова цена

Стартова цена

Стартова цена

Бюлетин Новини

Абонирайте се, ако искате първи да научавате за нашите нови пътешествия!

Абонирайки се, се съгласявате с
Общите Условия на сайта!

На коя дата искате да пътувате?

Получихме запитването Ви!

Екипът ни ще се свърже с вас при първа възможност.