Обща информация

Антананариво – Тулеар – Анакао – Андавадоака – Манджа – Бело Сюр Мер – Морондава – Национален парк Цинги – Морондава – Национален парк Раномафана – Анцирабе – Антананариво – Национален парк Андасибе 

* Има възможност сами да закупите самолетните билети за пътуването и да Ви предложим цена за пакета без стойността на включените самолетни билети!

Веднъж стъпили в Мадагаскар, не ще можете да го оприличите на никое друго място. Четвъртият по големина остров в света със сигурност ще ви изненада, защото около 90% от растенията и животните му не се срещат никъде другаде. Красив, удивително разнообразен и все още девствен, той е точното попадение за истинските търсачи на приключения. Обширни територии от страната са почти необитаеми и слабо проучени, поради което придвижването на този забележителен остров е истинско предизвикателство дори за тези, които са пътували много. Но Мадагаскар е уникален и възнаграждаващ, защото след ден, прекаран в прашен джип по неравните мадагаскарски „пътища”, ще ви бъде сервирана храна, която може да се сравни с тази в изискан гурме ресторант в Европа, заедно с ром, който може би ще е най-добрият, който някога сте опитвали. О, Мадагаскар има и изобилие от безлюдни бели плажове, където цари истинско безвремие!

17

дни

15

нощувки

6 690 лв.

стартова цена

Дати и цени

Какво получавате от нас

 • Приключенски маршрут на екипа ни (на база самостоятелното ни пътуване из Мадагаскар), който ще остави у вас усещането, че наистина сте изследвали както големи забележителности така и скрити съкровища.
 • Най-разнообразната програма, предлагана в България, включваща емблематичните за Мадагаскар Алея на баобабите, Национален парк Цинги, паркове с лемури и други ендемични животни и дивото западно крайбрежие.
 • Приключения на достъпни цени
 • Отстъпки за лоялни клиенти
 • Гарантирани групи
 • Български водач със страст към пътешествията
 • Автентично пътешествие с досег до местната култура и местното население
 • Малки групи, около 16 човека
 • 15 нощувки и 15 закуски
 • Самолетен билет София – Антананариво, отиване и връщане, с включени летищни такси
 • Самолетен билет Антананариво – Тулеар с включени летищни такси
 • Транспорт с частен бус с климатик по време на пътуването, високопроходими минибусове за 3-дневното пътуване до Национален парк Цинги и 5-дневно пътуване с джипове по западния бряг на Мадагаскар
 • Разглеждане на едни от най-големите и прочути забележителности на Мадагаскар
 • Входни такси на местата, които ще посетим по програмата
 • Медицинска застраховка на стойност 10 000 евро
 • Местен лицензиран екскурзовод
 • Всички трансфери по програмата
 • Лични разходи за храна, вода и напитки, неупоменати в програмата, шопинг (предвидете минимум 750 лева)
 • Допълнително се заплащат 780 лева за единична стая
 • Виза за Мадагаскар (издава се на летището) – 30 евро
 • Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьора на микробуса – около 35 евро
 • Трансферите летище – хотел – летище, в случай че се пътува с полет, различен от този на основната група
 • Транспорт, който не покрива основната програма, като например всички опционални мероприятия

Програма по дни

Полет до Мадагаскар.

Нощувка.

Полет Антананариво – Тулеар и трансфер с лодка (около 1 час) до Анакао.

В следващите дни ще потеглим на великолепно пътешествие по югозападното крайбрежие на Мадагаскар, където идилични селца примамват с неподправен морски чар. Тук времето ще забави своя ход и ще ни изпълни със спокойствието и простотата на крайморския живот. Ще започнем своето приключение с небесносините води на Анакао, целуващи златните му брегове. Морската шир и жизнената местна култура ще оставят у нас усещане за лекота и дългоочаквана топла отмора.

Нощувка.

Свободен ден за плаж и пътуване с лодка до близкия остров.

Нощувка.

Продължаваме с джипове към крайбрежния рай Андавадоака (около 10 часа) , където коралови рифове и девствени плажове рисуват поредната хипнотизираща картина. Кристално чистите води са любими на гмуркачите, предлагащи калейдоскоп от многоликия морски живот, който нарича този регион свой дом. Местната кухня, доминирана от пресни морски дарове и традиционни мадагаскарски вкусове, ще добави към палитрата на цялостното ни изживяване.

Нощувки.

Следва да преминем с джиповете и през малкото градче Манджа (около 9 часа), известно с традиционната си индустрия за тъкане на коприна, където местните жители произвеждат висококачествени копринени тъкани с помощта на ръчни станове.

Нощувка.

Манджа – Бело Сюр Мер (около 5 часа)

Завършваме обиколката ни по югозападното крайбрежие в живописното рибарско селище Бело Сюр Мер, където ще поемем още една щедра доза спокойствие и непокътнати плажове, далеч от шума и суетата. За разлика от някои по-оживените туристически дестинации, Бело Сюр Мер, предлага автентичност, в която пътешествениците да се отпуснат в сянката на палмовите дървета, да се разходят сред снежнобелите пясъци, простиращи се по протежението на лазурните води на Мозамбикския канал и да се насладят необезпокоени на звука на вълните.

Един от уникалните аспекти на Бело Сюр Мер е силната му връзка с традиционната мадагаскарска култура. Селото е известно със своите квалифицирани занаятчии, които все още създават традиционните ветроходни дау, използвани от векове по крайбрежието на Мадагаскар.

Нощувка.

Отпътуваме с джиповете за Морондава (около 3 часа). Градът, разположен на западното крайбрежие, е задължителна спирка за всеки уважаващ себе си пътешественик. Тук се намира невероятната Алея на баобабите, превърнала се в символ на Мадагаскар.

Морондава се отличава с неповторим колорит, спокойна атмосфера и безкрайна пясъчна ивица, която се мие от Индийския океан. Центърът на града е оживен – красива мрежа от тесни улички, пълни с улични търговци, и множество интересни ресторанти, които предлагат най-разнообразна кухня.

Нощувка.

Морондава – Национален парк Цинги (около 9 часа)

Призори потегляме на истинско офроуд приключени! Разстоянието не е голямо – около 150 км, но придвижването по пясъчните пътища е истинско изпитание. То обаче ще се компенсира от невероятни природни гледки с емблематичните гигантски баобаби. По пътя ще станем свидетели и на истинския живот на местното население в един от най-бедните райони на Мадагаскар. Ще прекосим река Цирибин със символичен ферибот, част от нашето приключение. Не е за изпускане и „гурме спирката” ни в Бело сур Цирибин – ценителите на добрата храна ще бъдат изумени от виртуозно приготвените ястия в това прашно и невзрачно село, откъснато от света по време на дъждовния сезон.

Нощувка в селцето Бекопака, в околността на Цинги.

Рано сутринта, още преди изгрев слънце, се отправяме към живописния каньон на река Манамболо. Ще се разходим с дървено кану по течението на реката и ще се насладим на гледката на отвесните зъбери на т.нар. Малко Цинги. По обяд се отправяме към най-забележителната част от нашето пътуване – Национален парк Цинги!

Каменната гора (както често го наричат) е в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО от 1990 г. Забележителното геоложко формирование с остри като игли варовикови върхове е изумително красиво и несравнимо. Пейзажът спокойно може да намери място в някоя картина на Дали! Маршрутът е също толкова впечатляващ – т. нар. виа ферата, с допълнително направени въжени мостве и стълби, ще ви накара да се почувствате като участник в приключенски филм. Допълнителен „бонус” е, че Цингие дом на 11 вида лемури.

Нощувка в Бекопака.

Днес потегляме обратно към Морондава (около 9 часа). По пътя ще спрем при т.нар. влюбени баобаби – двата гиганта, естествено преплели стволове, са необичайна природна забележителност и чаровна гледка. Привечер ще минем по емблематичната Алея на баобабите и ще се насладим на неповторимия залез сред вековните дървета с гигантски стволове, извити клони и мъхести плодове – мечта за всеки любител фотограф! Това ще е и последната ни среща с изумителните исполини – гордост и символ на цял Мадагаскар.

Нощувка.

Дълго пътуване (около 11 часа) до нацинален парк Раномафана

Нощувка.

Днес ще посетим един от най-живописните национални паркове на Мадагаскар Раномафана, който обхваща буйни тропически гори, обвити в мъгла планини и криволичещи реки.
Името, което означава „гореща вода“ на малгашки произхожда от естествено горещите извори в района, а паркът е специално основан, за да опази открития тук бамбуков златен лемур. Гъстата дъждовна гора осигурява защитена среда, както за лемурите, така и за редица защитени видове като гребенест ибис, хамелеон и над 30 ендемични вида птици. Ще се впуснем в завладяваща разходка по пътеките на парка, събирайки в очите си красотата на неповторимото природно наследство на Мадагаскар.

Отпътуване към Анцирабе (около 5 часа)

Нощувка

Третият по големина град в Мадагаскар, известен с термалните си извори и местните рикши „пуси-пуси”, ще ви очарова с широките си булеварди и добре запазен колониален център в стил Бел епок. Централната част на града е китна и компактна, безопасна и прекрасна за пешеходни разходки. 

Отпътуваме за Антананариво (около 4 часа)

Нощувка

За разлика от повечето главни градове в южната част на Африка, Тана е бил основно средище и преди колониалната епоха. Ще отделим няколко часа да разгледаме главните забележителности – Рова (бившия кралски дворец), катедралата, стария колониален квартал. 

Потегляме към Национален парк Андасибе (около 4 часа), може би едно от най-туристическите места в Мадагаскар. Хиляди посетители идват тук всяка година, за да се насладят на буйните тропически гори в източната част на острова и на националните паркове. Първата ни среща с дивите животни ще бъде в малкия частен парк Вакона, където ще видим няколко вида (сравнително дружелюбни) лемури – бамбуков лемур, черно-бял лемур, обикновен кафяв лемур. И дори ще можем да се снимаме с тях, едно наистина весело и незабравимо преживяване. В парка са приютени и крокодили, хамелеони и единственият мадагаскарски хищник – фоса, почти изчезнал вид.

Нощувка.

Сутринта се отправяме на вълнуващо приключение по следите на индри – най-големия вид лемур (застрашен от изчезване), издаващ изумителни звуци. Паркът може да се похвали с голямо биоразнообразие и уникална растителност – тук се срещат няколко вида лемури, много птици и земноводни и посещението му е истинско приключение за сетивата. По обяд потегляме обратно към Антананариво (около 4 часа).

Полет до България

Пристигане обратно в България.

PDF файл на програмата

Забележки и записване

 1. Цената е валидна при група от 10 и повече души.
 2. Цените са калкулирани на база най-ниската тарифа по редовни авиолинии и подлежат на препотвърждаване при конкретна заявка.
 3. Ако желаете повече гъвкавост, Ви предоставяме възможност сами да закупите самолетните билети за пътуването и да Ви предложим цена за пакета без стойността на включените самолетни билети. Моля да ни уведомите при записването, ако искате да се възползвате от тази възможност, за да Ви изпратим договор без стойността на самолетния билет. Ако желаете, можем да предоставим контакти на фирмата, която закупува самолетните билети за всички наши пътувания.
 4. Туроператор СЕД Адвенчърс има сключена задължителна застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗК „Лев Инс“ АД с адрес: бул. „Симеоновско шосе“ 67А, 1700 Студентски Комплекс, София. Застрахователната полица е с № 13052410000162 / 15.03.2024 г.  с валидност до 19.04.2025 г.
 5. ВЪЗМОЖНА Е ПРОМЯНА НА ДАТИТЕ С ДО 2 – 3 ДНИ В ЗАВИСИМОСТ ОТ ЦЕНИТЕ НА САМОЛЕТНИТЕ БИЛЕТИ. МОЛЯ ДА НИ УВЕДОМИТЕ ПИСМЕНО, АКО ИСКАТЕ ДА БЪДЕТЕ ИНФОРМИРАНИ, ПРЕДИ ДА ЗАКУПИМ САМОЛЕТНИТЕ БИЛЕТИ!
 6. Възможна е промяна в подредбата на дните без никакво нарушаване на цялостната програма, ако е нужна оптимизация на времето.
 7. Цената е за човек при настаняване с друг в стая.
 8. Не можем да гарантираме комбинация с друг пътуващ при желание от ваша страна.
 9. Допълнителните/опционалните мероприятия са по Ваше желание, за Ваша сметка и на Ваша отговорност! Туроператорът единствено може да съдейства за тяхната организация с местните доставчици на услугата, без да носи финансова отговорност поради неосъществяването на конкретното мероприятие вследствие на лоши климатични условия или други причини!
 10. Климатът на планетата е извън нашия контрол, макар че имаме огромното желание да осигуряваме идеалното време за нашите групи!
 11. СЕД АДВЕНЧЪРС Ви предлага срещу доплащане застраховка „Отмяна на пътуване”. При записване Ви молим изрично да отбележите, ако желаете да сключите тази застраховка, за да Ви запознаем подробно с всички условия.
 12. СЕД АДВЕНЧЪРС е регистриран онлайн туроператор към Министерство на Туризма на Република България. Плащането на услугите се осъществява единствено и само по банков път. Всички договорни отношения се извършват единствено посредством електронен път. Хартиени носители на договори и анекси не се приемат.

Срокът за плащане на депозита от 3 500 лв. е 31 юли 2024 г.

Срокът за плащане на втората вноска от 1 500 лв. е 15 август 2024 г. 

Срокът за крайното плащане е до 30 дни преди заминаване.

Необходимо е да изпратите копие на международния си паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщане!

Моля, да отбелязвате на платежните нареждания:

 1. Основание: Името и датите на дестинацията, до която ще пътувате, както и имената на пътуващите.
 2. Получател: СЕД Адвенчърс ЕООД.
 3. Наредител: Вашето име.

За контакти: СЕД АДВЕНЧЪРС ЕООД,
лиценз No. РК-01-7248
Телефон – офис: 0876 099 631
Имейл: office@cedadventures.com

БАНКОВИ ДАННИ:
СЕД АДВЕНЧЪРС ЕООД

Сметка в лева: Пощенска банка
IBAN: BG56 BPBI 7942 1026 0999 01
BIC: BPBIBGSF

Сметка в Revolut/Револют:
CED ADVENTURES EOOD

Сметка в евро, долари и лева:
IBAN: LT283250043512206021
BIC: REVOLT21XXX

Сметка в британски лири:
Local
Account number: 07072295 (UK)
Sort code: 040075

Въпроси и отговори

Физически рейтинг

Трябва да сте в добра физическа форма и да не се притеснявате от дълго пътуване с автобус по лоши пътища. Една от особеностите на Мадагаскар е лошата пътна мрежа, която може да постави на изпитание търпението на всеки.

Има ли дълги пешеходни преходи?

Пешеходният преход в национален парк Цинги е около 5 часа, включително и минаване по т.нар. Виа Ферата. В парка Андасибе също има преход от около 2 часа.

Колко време се лети до дестинацията?

От България се лети се около 13 часа общо летателно време, с прекачване в Западна Европа.

Подходящо ли е пътуването за деца?

Не е препоръчително за деца – има дълги преходи с автобус, горещо и прашно е. Мадагаскар е една от най-бедните държави в света и определено пътуването е за хора с приключенски дух и добра издръжливост.

Необходима ли е виза?

Да, необходима е виза. Издава се при пристигане на летището в Мадагаскар и струва 26 евро.

Каква е часовата разлика?

Часовата зона на Мадагаскар е GMT+3. Часова разлика с България няма.

Интернет и сим карта

В хотелите има интернет. Има възможност на място да се закупи и сим карта с мобилен интернет.

Какво можем и не можем да внасяме?

Няма специфични ограничения за внос. Разбира се, носенето на наркотични вещества, порнографски материали и контрабанден алкохол се наказват от закона.

Какъв е климатът?

Климатът е тропически, сух и горещ на западния бряг и влажен с превалявания на източния. Средната температура е около 27 градуса. В Антананариво вечерно време е хладно поради по-голямата надморска височина.

Какви дрехи и обувки са ми необходими?

Ще са ви нужни леки, немачкаеми (за предпочитане по-стари) дрехи. Джапанките са задължителни, също така и удобни маратонки за изкачването на Цинги. Допълнително ще получите подробен списък с необходими дрехи и аксесоари.

Има ли условия за пране на дрехи?

Да. Няма проблем да се дават дрехи за пране в хотелите, в които имаме повече от 1 нощувка.

Какво е електричеството, трябва ли ни адаптер?

Не са необходими адаптери. Електричеството и контактите са като българските.

Какви аксесоари са ми необходими?

Добре е да имате челник/фенерче, аква (водни) обувки и хавлия за плаж.

Колко пари са ми нужни?

Ще са ви необходими около 500 евро за цялото пътуване.

Каква е валутата в страната?

Местната валута е малагашки ариар: 1 EUR = 4000 AR (приблизително).

Нужно ли е да сменям пари от България?

Не е нужно, а и трудно ще намерите малагашки ариари тук. Носете си евро за обмяна на място.

Мога ли да се разплащам с карта?

Местата, на които може да се плаща с карта, са много малко и обикновено се начислява допълнителна комисионна. Поради тази причина не е препоръчително да разчитате на опцията за плащане с карта.

Бакшиши

Хората в Мадагаскар са изключително бедни, така че всеки бакшиш е добре дошъл. Бакшишите, които събираме са за екскурзоводи, шофьори и товарачи. В ресторантите, местата за хранене и други туристически обекти можете да оставяте колкото прецените на добра воля.

Водата става ли за пиене?

Не. На място се купува само бутилирана вода.

Каква е храната?

Френското владичество е оставило своя отпечатък. Ще се изненадате от невероятната гурме храна на повечето места. По крайбрежието има изобилие от морски дарове. А от източната страна на острова ще срещнете голямо разнообразие от екзотични плодове.

Опасна ли е храната от улицата?

Ако е термично обработена няма голям риск. Все пак бъдете внимателни – хигиенните навици са съвсем различни от европейските.

Включена ли е храна в туристическия пакет?

В пакета са включени закуски.

Желаещите могат да се включат в наблюдение на китове, шнорхелинг и дайвинг на остров Нози Бе (необходим е PADI сертификат).

С какъв тип транспорт се пътува в държавата?

Пътува се с автобус и две малки високопроходими бусчета.

Колко дълги са преходите с автобус?

Подгответе се за няколко дълги прехода по много лоши пътища. Разстоянията в Мадагаскар обикновено се измерват с времето, необходимо за изминаването им, а не в километри.

Какво е състоянието на пътищата?

Повечето пътища са в лошо състояние, което налага ниска скорост и дори спиране.

В какъв клас хотели се настаняваме?

Хотелите са в добро състояние – удобни и чисти. Повечето места за настаняване са 3*.

Опасно ли е по улиците, има ли престъпност?

В големите градове и най-вече в Антананариво, е опасно по улиците и не се препоръчва да се разхождате сами.

Безопасно ли е да нося ценности и бижута?

Силно се препоръчва да не се носят никакви бижута и ценности.

Има ли някакви сериозни религиозни обичаи, с които трябва да се съобразим?

Няма такива.

Има ли включена застраховка в туристическия пакет?

Да, в цената на пакета е включена медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.

Как да сключа застраховка Отмяна на пътуване?

В срок от 5 дни от внасянето на депозита за пътуването може да сключите застраховка отмяна на пътуване. За повече информация можете да се свържете с нашия офис или обслужващия ви застрахователен брокер.

Нужна ли е ваксина (различна от тази срещу Covid)?

Няма задължителни ваксинации. В Мадагаскар съществува риск от заразяване с малария, но по ваша преценка може да вземате Маларон като предпазна мярка. Можем да съдействаме със закупуването му, тъй като не се намира на българския пазар.

Мадагаскар е една от най-бедните страни в света. Главната особеност е лошата инфраструктура. Необходимо е търпение и издръжливост в дните, в които има дълги преходи с автобус.

Допълнително ще бъдете информирани за полетното разписание и изискванията на съответната авиолиния. При желание от ваша страна, можете да си закупите сами билетите си, а цената им ще бъде приспадната от общата стойност на туристическия пакет.

Дати на програмата

Очаквайте през 2024

Запишете се, за да получите първи информация за нова група.

6 690 лв.

Стартова цена

Стартова цена

Стартова цена

Стартова цена

Стартова цена

Стартова цена

Бюлетин Новини

Абонирайте се, ако искате първи да научавате за нашите нови пътешествия!

Абонирайки се, се съгласявате с
Общите Условия на сайта!
На коя дата искате да пътувате?

Получихме запитването Ви!

Екипът ни ще се свърже с вас при първа възможност.