Обща информация

Монтего Бей – Негрил – Очо Риос – Кингстън – Мариго – Филипсбург – Махо Бей – Вали – Вилемстад

Поради световните противопандемични изисквания за пътуване, е необходимо да притежавате ваксинационен сертификат.

* За влизане на островите от програмата ни се изисква да притежавате ваксинационен сертификат с изминали най-малко 14 дни след поставяне на втората доза.

Има възможност сами да закупите самолетните билети за пътуването и да Ви предложим цена за пакета без стойността на включените самолетни билети! 

Четири перли на Карибието – Ямайка, Сейнт Мартин, Кюрасао и Ангила – приказна комбинация от божествени плажове, пленяващи цветове, неустоими вкусове и завладяващи ритми. Забравете вашата реалност и се потопете в най-красивите си мечти…

14

дни

12

нощувки

Очаквайте през 2024

стартова цена

Дати и цени

Какво получавате от нас

 • Приключенски маршрут на екипа ни (на база самостоятелното ни пътуване из Ямайка), който ще остави у вас усещането, че наистина сте изследвали както големи забележителности така и скрити съкровища.
 • Гарантирани групи 
 • Приключения на достъпни цени
 • Български водач със страст към пътешествията
 • Автентично пътешествие с досег до местните хора и тяхната култура
 • Малки групи, около 16 човека
 • Неповторима комбинация от природни и културни забележителности, приключенски мероприятия и красиви плажове
 • Гъвкави условия на капариране, канселация и смяна на дати
 • 12 нощувки в хотели/апартаменти с климатик 3*
 • Самолетен билет София – Ямайка и Кюрасао – София с включени летищни такси
 • Самолетни билети с включени летищни такси: Ямайка – Сейнт Мартин и Сейнт Мартин – Кюрасао
 • Рент-а-кар за всички дни на островите Ямайка, Кюрасао и Сейнт Мартин/Сен Мартен
 • Ферибот до Ангила отиване и връщане
 • Медицинска застраховка на стойност 10 000 евро (с включено покритие при Covid-19)
 • Български водач-преводач с опит в Карибския регион по време на цялото пътуване в Ямайка, Сейнт Мартин, Ангила и Кюрасао
 • Всички трансфери по програмата
 • Лични разходи за храна, вода и напитки, неупоменати в програмата, шопинг (предвидете минимум 1 600 лева)
 • Допълнително се заплащат 1 290 лева за единична стая
 • Виза за Ямайка (издава се на границата) – 100 щ. долара
 • Изходни такси – около 40 щ. долара
 • Разходите за бензин, пътни такси и паркинг – около 100 щ. долара
 • Входни такси на всички места, които ще посетим по програмата
 • Трансферите летище – хотел – летище, в случай че се пътува с полет, различен от този на основната група
 • Транспорт, който не покрива основната програма, като например всички опционални мероприятия

Програма по дни

Със своите кристални води, вливащи се над градини от корали, разстлали се върху меки пясъчни плажове и буйни бананови насаждения в отвесни, зелени планини, родината на Юсейн Болт е един от най-красивите острови в Карибието, който завладява както очите, така и душата на всеки, който го посети. Музиката на Боб Марли, както и неговото послание: Една любов” присъства навсякъде в страната, а местните са усмихнати, безгрижни и дружелюбни. Ямайка притежава впечатляваща природа – не случайно тук са намирали вдъхновение писатели, музиканти и художници. Именно тук са написани и някои от книгите за Джеймс Бонд.

Монтего Бей ще бъде първата ни среща с тюркоазените води на Карибите и реге културата, която изпълва въздуха по улиците. Ямайско слънце, спокойна, приказно красива вода, нежно галеща мекият, бял пясък. Изобилие от вкусни плодове, някои от които вероятно ще опитате за пръв път, креолска кухня и насладата да бъдете точно тук и точно сега! Дано не ви омръзне!

По пътя към Негрил, ще имаме възможност да посетим типично Растафарианско село (срещу допълнително заплащане), където ще можем да научим за историята и ежедневието на уникалните Растамени, да вземем урок по барабани и да научим малко-известни факти за екзотични плодове, зеленчуци и билки. А по-късно да се насладим на типичен Растафариански-вегетариански обяд (срещу допълнително заплащане). За желаещите да се насладят на приказната природа, има прекрасна възможност за рафтинг с бамбукови салове (срещу допълнително заплащане).

Две нощувки в Монтего Бей.

Продължаваме да опознаваме Ямайските Кариби с вибрацията на Негрил: просторните плажове, издигащите се над водите скали, глъчта по главната улица и бурния нощен живот. Все повече се потапяме в растафари начина на живот и започваме да вярваме с истинска сила в онези думи на безсмъртния Боб Марли, че всяко и най-мъничко нещо, ще бъде ок.”

Известен с нестихващият си нощен живот, Негрил може да се похвали и с едно от най-красивите крайбрежия в света. Ще прекараме част от деня наслаждавайки се на топлите води на Карибско море и впечатляващият Севън Майл Бийч, предствляващ безкрайна бяла ивица ситен пясък, осеяна с палми и цветни ресторантчета. Ако ни омръзне да мързелуваме на плажа и да слушаме долитащите от всички страни реге ритми, можем да се гмурнем в Синята дупка” за покачване на адреналина, а след това да се потопим в калейдоскопа от цветове на поредният уникален залез от уюта на един от най-известните и емблематични барове на Карибите – Рик’с Кафе, разположен върху 30-метрова скала, от където панорамната гледка е невероятно красива. Ако пък не се престрашим да скочим в синята бездна, ще наблюдаваме скоците на най-смелите, и ако имаме късмет можем и да се пораздвижим на дансинга под звуците на някоя местна банда.

Две нощувки в Негрил.

Ямайка е най-големият англоезичен остров в Карибите, а Кингстън е най-големият англоезичен карибски град на юг от Съединените щати, който е съставен от две части: историческият Кингстън и Ню Кингстън.

Ще посетим култовото място: музеят на Боб Марли, който е и бившият дом на легендата на регето. Домът на Боб е изпълнен с богати и ценни спомени, които съхраняват живота и постиженията на този велик ямайски музикант. Всички стаи са запазени такива, каквито са били, когато Боб е живял в тях. Влезте в музея и си позволете да бъдете обгърнати със забележителностите и звуците на реге изпълнителя, докато правите екскурзоводска обиколка на това ямайско наследство. Приветливите, очарователни и знаещи водачи ще ви придружат през площадките, които включват основната къща, изложбената зала, театъра, магазините за подаръци и кафенето One Love.

Нощувка.

Чаровните каскади, вливащи се в океана, наречени от испанците-конкистадори „Лас Чорерас“(Жабóто), са едно от най-красивите места на острова. Това е атракция №1 на Ямайка и си струва вълнението да се изкачим по надиплените водни дантели на това невероятно произведение на Майката природа.

Водопадите изглаждат варовичната скала и се спускат шумно надолу в океана. По пътя ще влизаме в малки басейни с вода, които ще ни предоставят отлични възможности за снимки. Градчето Очо Риос може да ви разведри и с пазара си за избор на сувенири.

Ще си направим и една приятна разходка до имението Фаиър флай” на писателят сър Ноел Кауърд, намиращо се на чуден, зелен хълм, от който се разкриват уникални, панорамни гледки. Включенa в списъка на Националното културно наследство на Ямайка, въпреки спартанския й вид, във вилата са гостували известни личности и кралски особи, сред които: кралица Елизабет II, сър Уинстън Чърчил, София Лорен, Елизабет Тейлър и др. Първоначално собственост на небезизвестният пират и някогашен губернатор на Ямайка, сър Хенри Морган, чудният хълм с изглед към пристанището Сейнт Мери е служел като наблюдателница на командващия пират.

Само на километър и половина от чаровното градче Фалмут, се намират т.нар. Блестящи Води”, известни още като Светлинната Лагуна”. Именно тук ще се впуснем в едно сюрреалистично преживяване с лодка по притихнала вода с уникален чар – светеща в синьо-зелено, само когато хармонията на безмълвието й е нарушена. Зеленото сияние се дължи на наличието на микроорганизми, които произвеждат фотохимични реакции, когато водата се раздвижи. Концентрацията им е толкова гъста, че рибите във водата изглеждат като зелени фенери. А гмуркането в светлинната лагуна е полу-халюциногенно, особено в звездна нощ, когато е трудно да се каже къде свършва водата и къде започва небето.

Нощувка.

Ще се насладим заедно и на едно приказно красиво бижу от групата на Малките Антили – Сейнт Мартин или Сен Маартен – по-малко от 100 кв. км рай, разделен между опеката на Франция и Холандия.

Нареждащ се сред най-малките острови на планетата, Свети Мартин е чудесна смесица от колониално минало и модерно настояще. С невероятно красиви плажове и кристалночиста, примамваща вода. С меки снежнобели пясъци, в които стъпалата ви потъват нежно и зелени хълмове, разкриващи невероятно красиви гледки.

Ще разгледаме Мариго, чаровната столица на Сейнт Мартин, и потопени във френска атмосфера, ще обиколим колониалните улички и базарите наоткрито.

Филипсбърг, столицата на холандския Сейнт Маартен, пък е само няколко преки широк, но пълен с интересни забележителности и магазини: от бутици за бижута и казина до историческия съд на площада Уотни. Построена през 1793 г. като дом на командира Джон Филипс, основател на града, сградата е служила за пожарна станция, затвор и поща през дългата си история и е една от най-известните забележителности на Сен Маартен.

И тук ни чакат вълнуващи плажове, предлагащи ни тръпката да видим прелитащи самолети само метри над главите ни, както и пленителни квартали с изискани ресторанти. Всички велики готвачи, европейски, американски или азиатски, се състезават в тази гурме столица на Карибите, предлагайки кухня, равна на най-добрите в Париж или Ню Йорк. Пазаруването на острова е безмитно, а казината, дискотеките и нощните клубове са отворени до зори.

За да е пълно карибското ни завоевание, ще добавим еднодневно посещение на остров Ангила с ферибот. Обявен за най-добрия остров на Карибите две поредни години от списание Travel and Leisure, любим на много известни личности и политици, търсещи тишина и дискретност, Ангила ще ни диви със забележителни плажове с непрестанно преливащи от синьо в зелено нюанси на водите й. Като остров на елита, тук ще се радваме на безупречно обслужване, изискани ястия и вкусни ликьори с различни аромати.

Три нощувки в Сейнт Мартин.

Разположен в южната част на Карибско море, близо до крайбрежието на Венецуела и на около 1 300 км. северно от Екватора, Кюрасао може да се похвали с чудесен климат, прекрасни плажове с нежен бял пясък и кристалночиста, зеленикава вода, коралови рифове и богата история, датираща от 16. век.

Вероятно не съществува карибски град, толкова цветен, толкова китен като Вилемстад. Холандските колонизатори са оставили след себе си красиво архитектурно наследство, с вплетеното влияние от Испания и Португалия. Плажовете на Кюрасао са извън столицата, която е повече пристанище, но въпреки това градът е една от големите забележителности на този малък остров. Обявен от ЮНЕСКО за обект на световното наследство, Вилемстад може да бъде разделен на две основни части: Пунда и Отробанда, разделени от плаващия мост Кралица Ема – емблемата на града.

Пунда е по-туристическият и безкрайно приятен за разходка квартал. Именно там са най-шикозните магазини, изисканите ресторанти, бутиковите хотели и оживеният нощен живот. Той е дом на символа на Кюрасао, цветните къщички, обърнати към канала, който разделя двете части на града. Ще се въползваме от възможността да се спрем на Плаващия пазар и да си купим пресни плодове, които се продават на самите лодки, идващи директно от Венецуела. Наблизо е Микве Израел-Емануел, първата синагога в Америка, която, любопитно, има пясъчен под.

Отробанда, буквално в превод от португалски Другата група”, е на отсрещната страна на канала, с по-малко туристически атракции, но по-посещаван от местното население поради силната си търговия. Кварталът също се радва на красива, колониална архитектура.

По време на престоя си ще зърнем възстановени типични къщи на земевладелци и жилища на роби, за да усетим полъха на онези времена, в които търговията с роби се е считала за нещо нормално. Няма да пропуснем да опитаме и известният тъмносин ликьор кръстен на острова – синьото кюрасо, с аромат на изсушени кори от лараха – вид горчив портокал, отглеждан на острова. На западният бряг има множество малки плажчета, превъзходни за гмуркане, шнорхелинг или просто за мързелуване.

Три нощувки във Вилемстад.

Отпътуване обратно за София. Полет с прекачване в Европа.

PDF файл на програмата

Забележки и записване

 1. Цената е валидна при група от 10 и повече души.
 2. Цените са калкулирани на база най-ниската тарифа на редовни авиолинии и подлежат на препотвърждаване при конкретна заявка.
 3. Ако желаете повече гъвкавост, Ви предоставяме възможност сами да закупите самолетните билети за пътуването и да Ви предложим цена на пакета без стойността на включените самолетни билети. Моля да ни уведомите при записването, ако искате да се възползвате от тази възможност, за да Ви изпратим договор без стойността на самолетния билет. Ако желаете, можем да предоставим контакти на фирмата, която закупува самолетните билети за всички наши пътувания.
 4. Туроператор СЕД Адвенчърс има сключена задължителна застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗК „Лев Инс“ АД с адрес: бул. „Симеоновско шосе“ 67А, 1700 Студентски Комплекс, София. Застрахователната полица е с № 13052410000162 / 15.03.2024 г.  с валидност до 19.04.2025 г
 5. ВЪЗМОЖНА Е ПРОМЯНА НА ДАТИТЕ С ДО 2 – 3 ДНИ В ЗАВИСИМОСТ ОТ ЦЕНИТЕ НА САМОЛЕТНИТЕ БИЛЕТИ. МОЛЯ ДА НИ УВЕДОМИТЕ ПИСМЕНО, АКО ИСКАТЕ ДА БЪДЕТЕ ИНФОРМИРАНИ, ПРЕДИ ДА ЗАКУПИМ САМОЛЕТНИТЕ БИЛЕТИ!
 6. Възможна е промяна в подредбата на дните без никакво нарушаване на цялостната програма, ако е нужна оптимизация на времето.
 7. Цената е за човек при настаняване с друг в стая!
 8. Не можем да гарантираме комбинация с друг пътуващ при желание от ваша страна.
 9. Допълнителните/опционалните мероприятия са по ваше желание, за ваша сметка и на ваша отговорност! Туроператорът единствено може да съдейства за тяхната организация с местните доставчици на услугата без да носи финансова отговорност поради неосъществяването на конкретното мероприятие в следствие на лоши климатични условия или други причини!
 10. Климатът на планетата е извън нашия контрол, макар че имаме огромното желание да осигуряваме идеалното време за нашите групи.
 11. СЕД АДВЕНЧЪРС Ви предлага срещу доплащане застраховка „Отмяна на пътуване”. При записване Ви молим изрично да отбележите, ако желаете да сключите тази застраховка, за да Ви запознаем подробно с всички условия.
 12. СЕД АДВЕНЧЪРС е регистриран онлайн туроператор към Министерство на Туризма на Република България. Плащането на услугите се осъществява единствено и само по банков път. Всички договорни отношения се извършват единствено посредством електронен път. Хартиени носители на договори и анекси не се приемат.

Срок за плащане на депозита от 3300 лева до 12 ноември 2021 г. Краен срок за пълно плащане 28 януари 2022 г.

Необходимо е да изпратите копие на международния си паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщане!

Моля, да отбелязвате на платежните нареждания:

 1. Основание: Името и датите на дестинацията, до която ще пътувате, както и имената на пътуващите.
 2. Получател: СЕД Адвенчърс ЕООД.
 3. Наредител: Вашето име.

За контакти: СЕД АДВЕНЧЪРС ЕООД,
лиценз No. РК-01-7248
Телефон – офис: 0876 099 631
Имейл: office@cedadventures.com

БАНКОВИ ДАННИ:
СЕД АДВЕНЧЪРС ЕООД

Сметка в лева: Пощенска банка
IBAN: BG56 BPBI 7942 1026 0999 01
BIC: BPBIBGSF

Сметка в Revolut/Револют:
CED ADVENTURES EOOD

Сметка в евро, долари и лева:
IBAN: LT283250043512206021
BIC: REVOLT21XXX

Сметка в британски лири:
Local
Account number: 07072295 (UK)
Sort code: 040075

Въпроси и отговори

Има ли дълги пешеходни преходи?

Не, няма предвидени пешеходни преходи.

Колко време се лети до дестинацията?

Общото летателно време от София до Ямайка е около 12 часа, без да се включва трансферното време на някое от летищата в Западна Европа. Към момента няма директен полет от България до Карибския басейн.

Подходящо ли е пътуването за деца?

С оглед на това, че няма тежки преходи, програмата е по-скоро благоприятна и средно подходяща за деца. Преди родителите да направят избор да вземат децата си, трябва да се вземе предвид, че това е една от дестинациите с най-силно развит нощен живот и в пътуването се набляга изключително на него.

Необходима ли е виза?

Да, във всяка една от страните, които ще посетим има входяща виза (Ямайка) или изходяща виза (Сент Маартен и Кюрасао). И двата типа визи се издават на място, съответно при пристигане и напускане на страната. Не е необходима предварителна подготовка на никакви документи. Общата стойност на визите не надхвърля 100 щ. долара.

Каква е часовата разлика?

Часовата зона в Ямайка е GMT-5. Часовата разлика между България и Ямайка е 8 часа. Между България и Кюрасао/Сент Маартен разликата е 7 часа.

Интернет и сим карта

Безплатен интернет има във всички хотели и в голяма част от заведенията. Френската част на Сент Маартен се води територия на Европейския съюз и телефонните разговори се таксуват на цената на един европейски разговор, в зависимост от тарифата на мобилния ви оператор. В останалите държави се прилагат тарифите на вашия мобилен оператор за роуминг в Карибския басейн. Единствено за Ямайка може да се вземе предплатена карта за разговори и интернет, защото там престоят е по-дълъг.

Какъв е климатът?

Районът се характеризира с тропичен, целогодишно горещ климат, с малки температурни амплитуди в отделните сезони. Средната дневна температура е около 29 градуса, а през нощта пада до 23 градуса. Основната разлика в сезоните се изразява в количеството валежи, като те са най-силни в периода май – октомври, а най-слаби през декември – март. Температурата на морската вода целогодишно е около 28 градуса. Сезонът на ураганите е в периода от август до октомври.

Какви дрехи и обувки са ми необходими?

За препоръчване са леките и удобни дрехи и обувки, съобразени с влажния и горещ климат в дестинацията. Не забравяйте банските и джапанките, както и шапка за слънце. Добре е да имате нещо по-елегантно за вечерите в Сент Маартен и Кюрасао. Леко яке, жилетка или шал за по-хладните вечери и полетите също са препоръчителни.

Има ли условия за пране на дрехи?

Препоръчително е да предвидите дрехи за цялото пътуване. Евентуално може да ползвате услугите на обществена пералня в Ямайка.

Какво е електричеството, трябва ли ни адаптер?

Да, адаптер е необходим. Ямайка, холандската част на Сент Маартен, Кюрасао, Ангила и Антигуа ползват 110V електричество и контакт тип А и B.

Какви аксесоари са ми необходими?

Ще ви трябват шнорхел и маска, ако сте любител на подводния свят и не желаете да наемате на място (наемът е около 10 щ. долара). За Ямайка ще са необходими водни обувки, носете вашите или може да вземете на място сувенирни за около 10 щ. долара, микрофибърна плажна кърпа и плажна чанта, слънцезащитен крем с висок фактор и репелент.

Колко пари са ми нужни?

За храна, пазаруване, допълнителни забавления, бензин и паркинги ще са ви необходими около 1 500 американски долара на човек.

Каква е валутата в страната?

Ямайка – Ямайски долар
Ангила и Антигуа – Eastern Cribbean Dollar
Сент Маартен – във френската част работят с евро, а в холандската с флорин
Кюрасао – флорин

Във всяка от страните е широко разпространено използването на американски долар, приема се почти навсякъде на добър курс, така че може да се избегне обмяната в местна валута.

Нужно ли е да сменям пари от България?

Да, необходимо е да тръгнете от България с американски долари и евро за два дни във френската част на Сент Маартен.

Мога ли да се разплащам с карта?

Да, в по-голямата част от местата е възможно да платите с карта. Преди заминаване е необходимо да се свържете с банката издател на картата ви и да предупредите, че ще я използвате извън Европа, за да не я блокират. Така ще избегнете възможни неприятности по време на пътуването.

Бакшиши

Препоръчително е да се оставят бакшиши в ресторантите, ако обслужването и храната са ви харесали, но не е задължително.

Водата става ли за пиене?

Препоръчително е да се пие бутилирана вода.

Каква е храната?

Храната в Ямайка се базира основно на пиле, ориз и боб, придружени с многообразие от плодове, местни зеленчуци и полята с ром и бира – типично по карибски. На Сент Маартен и Кюрасао световната кулинария намира своя дом в множество ресторанти от цял свят, естествено съчетана и с местната карибска култура.

Опасна ли е храната от улицата?

Не, храната от улицата не е опасна и може да се консумира спокойно.

Включена ли е храна в туристическия пакет?

В пакета няма включена храна.

С какъв тип транспорт се пътува в държавата?

На всеки един от островите придвижването ще е с автомобили под наем. Колите се управляват от туристите, като на шофьорите ще са необходими валидна българска шофьорска книжка и кредитна карта с името на шофьора.

Колко дълги са преходите с автобус?

Няма предвидени преходи с автобус/микробус. Дори и да има, ще е по-скоро трансфер от летището до хотела, което не отнема повече от 30 минути.

Преходите с автомобилите ще са с продължителност от 2 до 3 часа.

Какво е състоянието на пътищата?

Пътищата са в добро състояние, движим се по основната пътна мрежа. Движението в Ямайка е с десен волан, но се свиква бързо и безпроблемно с него.

С какъв тип транспорт се пътува в държавата?

На всеки един от островите придвижването ще е с автомобили под наем. Колите се управляват от туристите, като на шофьорите ще са необходими валидна българска шофьорска книжка и кредитна карта с името на шофьора.

Колко дълги са преходите с автобус?

Няма предвидени преходи с автобус/микробус. Дори и да има, ще е по-скоро трансфер от летището до хотела, което не отнема повече от 30 минути.

Преходите с автомобилите ще са с продължителност от 2 до 3 часа.

Какво е състоянието на пътищата?

Пътищата са в добро състояние, движим се по основната пътна мрежа. Движението в Ямайка е с десен волан, но се свиква бързо и безпроблемно с него.

В какъв клас хотели се настаняваме?

Настаняването е в хотели/апартаменти с климатик с категория 3*.

Опасно ли е по улиците, има ли престъпност?

По улиците на Ямайка като цяло не е опасно, но дребното джебчийство и улични кражби съществуват и човек определено трябва да е по-внимателен, особено ако се отдели от групата в по-късните часове на нощта. В Кюрасао и Сент Маартен, където обстановката е по-близка до европейските градове, е по-спокойно и безопасно.

Безопасно ли е да нося ценности и бижута?

Препоръчително е да се избягват скъпи бижута при посещението на барове и партита на територията на Ямайка.

Има ли някакви сериозни религиозни обичаи, с които трябва да се съобразим?

Не, населението на всеки един от островите е предимно християнско и няма никакви по-специфични обичаи и порядки, с които да трябва да се съобразите.

Има ли включена застраховка в туристическия пакет?

Да, в цената на пакета е включена медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.

Как да сключа застраховка Отмяна на пътуване?

В срок от 5 дни от внасянето на депозита за пътуването може да сключите застраховка отмяна на пътуване. За повече информация можете да се свържете с нашия офис или обслужващия ви застрахователен брокер.

Нужна ли е ваксина (различна от тази срещу Covid)?

Не, няма изискване за ваксинации за нито един от посещаваните острови.

Допълнително ще бъдете информирани за полетното разписание и изискванията на съответната авиолиния. При желание от ваша страна, можете да си закупите сами билетите си, а цената им ще бъде приспадната от общата стойност на туристическия пакет.

Дати на програмата

Очаквайте през 2024

Запишете се, за да получите първи информация за нова група.

Очаквайте през 2024

Стартова цена

Стартова цена

Стартова цена

Стартова цена

Стартова цена

Стартова цена

Бюлетин Новини

Абонирайте се, ако искате първи да научавате за нашите нови пътешествия!

Абонирайки се, се съгласявате с
Общите Условия на сайта!

Имайте предвид, че записването сега ви дава възможност да получите информация за това пътешествие първи. Не ви гарантира място!

Получихме запитването Ви!

Екипът ни ще се свърже с вас при първа възможност.