01 – 16 декември 2024 г.

Обща информация

Форт Кочин – каналите на Керала – Мунар – Мадурай – Танжавур – Бангалор – Майсор – Национален Парк Бандипур/Нагархол – Бангалор – Хампи – Гоа

* Има възможност сами да закупите самолетните билети за пътуването и да Ви предложим цена за пакета без стойността на включените самолетни билети!

Основни акценти на пътешествието:  чаени плантации и подправки, екзотични плодове, португалска колониална архитектура, джунгли и слонове, махараджи и дворци, величествени и древни храмове, свещени места и забележителни ашрами, тропически плажове, аюрведични масажи, спектакли на древното храмово изкуство

16

дни

14

нощувки

4 190 лв.

стартова цена

Дати и цени

Какво получавате от нас

 • Приключенски маршрут на екипа ни (на база самостоятелното ни пътуване из Южна Индия), който ще остави у вас усещането, че наистина сте изследвали както големи забележителности така и скрити съкровища.
 • Гарантирани групи
 • Български водач със страст към пътешествията
 • Автентично пътешествие с досег до местните хора и тяхната култура
 • Малки групи, около 16 човека
 • Приключение на достъпни цени
 • Идеална комбинация от природни, културни и исторически забележителности
 • 12 нощувки в хотели 3*, 1 нощувка във влак, спален вагон с климатик и 1 нощувка на лодка
 • 14 закуски, 1 обяд и 3 вечери
 • 22 часово плаване с прочутите houseboat (лодка къща) по световноизвестните backwaters на Керала (канали, реки, езера и лагуни) с включена 1 нощувка, закуска, обяд, вечеря, снакс, чай, минерална вода и плодове. Нощувката е в самостоятелна стая с климатик и със собствена баня и тоалетна
 • Самолетен билет София – Кочин/Бангалор, Гоа – София с включени всички летищни такси
 • Вътрешен полет с включени летищни такси
 • Транспорт с частен бус с климатик по време на цялото пътуване из Индия
 • Джип сафари и разходка с водач из Националния Парк
 • Разглеждане на едни от най-големите културни, духовни и природни забележителности на Южна Индия
 • Всички входни такси на местата които ще посетим описани в програмата
 • Медицинска застраховка
 • Български водач с опит в Индия и местни екскурзоводи
 • Трансфери летище – хотел – летище
 • Виза за Индия – 100 лв.
 • Лични разходи за храна не упоменати в програмата (около 600 лева), вода и напитки, шопинг
 • Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьора на буса – 25 щ. долара
 • Допълнително се заплаща 550 лева за единична стая
 • Трансфери летище – хотел – летище, в случай че се пътува с полет, различен от този на основната група
 • Транспорт, който не покрива основната програма, като например всички опционални мероприятия

Програма по дни

Полет до Форт Кочин

Пристигане в очарователния Форт Кочин, който е привличал търговци и пътешественици повече от 600 години и ще се възхитим на микса от колониални стилове останали и до ден днешен от португалци, холандци, китайци и англичани.

Започваме с разходка из Форт Кочин и разглеждане на средновековната архитектура включително и къщата в която е живял Васко да Гама, холандския дворец, прословутите китайски мрежи на брега на Арабско море, еврейския град и синагогата от 16-ти век и най-старата църква в Индия построена от европейците. Свободно време за посещение на арт галерии, базарите за подправки и магазините за антики. Посещение на спектакъл на древното храмово изкуство Катакали.

Нощувка.

Отпътуване за Кумараком. Еднодневен круиз по осеяните с палми канали, езера и лагуни на световноизвестните Керала backwaters в къща лодка е едно от най-вълнуващите преживявания в Индия. От палубата на лодката ще наблюдаваме сцени от живота на хората живеещи в селата по бреговете на каналите и така ще научим интересни подробности за ежедневието на местните индийци. На къщата лодка има спални със собствени бани и тоалетни, кухня където се приготвя храната от готвач и палуба с маса където се сервира храната.

Нощувка на лодката

След закуска се качваме на минибуса/вана и се отправяме към Мунар. С редуващите се заоблени хълмове и остри върхове, изрядно подрязани чаени плантации и свеж планински въздух, Мунар е едно приятно облекчение от жегите в низините край морето. Гледките по пътя ни отвеждат през чаени плантации покрили хълмовете като дебел зелен килим. Не е учудващо че е популярно място за индийските младоженци където да прекарат сватбеното си пътешествие. Може да видим местните жени как берат чай, както и да посетим местна чаена фабрика където ще научим за целия производствен процес. Свободно време за пазаруване на евтин и хубав индийски чай както и всякакви индийски подправки.

Нощувка.

След закуска ще се насладим на великолепните гледки на чаени плантации, живописни езера, водопади и най-високите върхове на Западните планини Гхати. Отпътуваме по един от най-красивите пътища на южна Индия към град Мадурай с неговия великолепен бароков храм Шри Меенакши. Считан е от много хора за висотата в храмовата архитектура на южна Индия и е това за региона което е Тадж Махал за северна Индия. Представлява по скоро 6-хектаров комплекс  заобиколен от 12 гопурами (пирамиди) украсени с майсторски изваяни скулптури на всички божества от индийската митология.

Нощувка

Отпътуване за град Танжавур. Храмът Бирхадисвара е архитектурен шедьовър и свидетелство за артистичния блясък на династията Чола в Танджавур. Построен преди повече от хиляда години, този обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО е посветен на Бог Шива и показва извисяваща се вимана (храмова кула), украсена със сложни дърворезби, илюстриращи митологични истории. Архитектурната прецизност на храма, включително уникалните преплетени камeнни плочи, отразява напредналите инженерни умения на своето време. Когато влезем в двора и станем свидетели на играта на слънчевата светлина върху храмовите скулптури, ще се пренесем в една епоха на величие и свещеноотдаване, превръщайки храма Бирхадисвара в културно съкровище, което продължава да вдъхва чудо и възхищение до днес.

Полет до Бангалор

Нощувка

Свободно време за разглеждане на най-зеления град в южна Индия – двореца на Махараджата, сградата на правителството и изключителния храм на Харе Кришна. Привечер пристигане в Майсор и разглеждане на нощна светлина приказния дворец на махараджата на Майсор, гледки които ще останат задълго в спомените ви.

Нощувка

След закуска посещение на двореца на махараджите, невероятно произведение на човешката мисъл, чийто интериор е калейдоскоп от цветове, мозайки и огледала. Трансфер до Сомнатпур и посещение на храма Кешава, който е изключителен пример за архитектурата на древната империя Хойсала. Завръщане в Майсор и посещение на катедралата, пъстрия пазар Девараджа с възможност за покупка на етерични масла и инсенс, както и шопинг по магазините на известните из цяла Индия сарита и шалове от Майсорска коприна.

Нощувка.

След закуска кратък трансфер до Шри Рангапатнам и посещение на построения през 9-ти век храм посветен на Вишну, впечатляващия с градината и вътрешната си декорация летен дворец на известния султан Типу и неговия забележителен семеен мавзолей.

Отпътуване към зелената перла на щата Карнатака. Време за почивка и наслаждаване на тишината сред невероятна природа.

Нощувка.

Ще посетим една от най-значимите и защитени територии в щата Карнатака, известен с богатото си биоразнообразие на горски обитатели, включително бенгалски тигри, индийски слонове, леопарди и множество видове птици. Следобед ще се впуснем в сафари сред една истинска съкровищница на дивата природа, където ще станем свидетели на тези величествени животни в естествената им среда. 

Нощувка.

Връщаме се към Бангалор, от където ще се качим на нощния влак за Хампи (около 9 часа)

Добре дошли в древния свят на Виджаянагарско царство, последното велико индуско кралство. Част от световното културно наследство на ЮНЕСКО, археологическият парк съхранява над 1600 впечатляващи останки, които включват крепости, величествени дворци, богато украсени храмови и светилищни комплекси, отбранителни постове и водни съоръжения. Руините ни разказват за едно високо развито общество с изключителен икономически просперитет и висок политически статус. Ще се потопим в една незабравима експедиция в сърцето на древността и  богатата история на сградите. Сред тях навярно най-големият шедьовър е храмът Витала със световноизвестната си каменна колесница и изящни гравюри по нея. А десетките музикални стълбове на храма със своя наподобяващ камбанен звън са може би едно от най-великите древни произведения на човечеството, които ще ни оставят смаяни.

Нощувка

Свободно време в Хампи до обяд.

Отпътуване за Гоа

Нощувка

Разположен по протежение на прелестното крайбрежие на Арабско море, Гоа е хармонична комбинация от богата история, живописна природа и бохемска атмосфера, оживени барове, колониална архитектура и древни храмове. Най-малкият щат в цяла Индия, се радва на над 300 км плажна ивица, но и екзотични гори, които превръщат Гоа в истински тропически рай. Португалското влияние е оставило своя визуален отпечатък, еклектично сливащ се с индийските елементи, както и е довело до възхитителната смесица от индийски и португалски вкусове.  Емблематичната за Португалия фейжоада е едно от задължителните за пробване ястия.

Нощувки

Полет до София

PDF файл на програмата

Забележки и записване

 1. Цената е валидна при група от 10 и повече души.
 2. Цените са калкулирани на база най-ниската тарифа на редовни авиолинии и подлежат на препотвърждаване при конкретна заявка.
 3. Ако желаете повече гъвкавост, Ви предоставяме възможност сами да закупите самолетните билети за пътуването и да Ви предложим цена на пакета без стойността на включените самолетни билети. Моля да ни уведомите при записването, ако искате да се възползвате от тази възможност, за да Ви изпратим договор без стойността на самолетния билет. Ако желаете, можем да предоставим контакти на фирмата, която закупува самолетните билети за всички наши пътувания
 4. Туроператор СЕД Адвенчърс има сключена задължителна застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗК „Лев Инс“ АД с адрес: бул. „Симеоновско шосе“ 67А, 1700 Студентски Комплекс, София. Застрахователната полица е с № 13052410000162 / 15.03.2024 г.  с валидност до 19.04.2025 г.
 5. ВЪЗМОЖНА Е ПРОМЯНА НА ДАТИТЕ С ДО 2 – 3 ДНИ В ЗАВИСИМОСТ ОТ ЦЕНИТЕ НА САМОЛЕТНИТЕ БИЛЕТИ. МОЛЯ ДА НИ УВЕДОМИТЕ ПИСМЕНО, АКО ИСКАТЕ ДА БЪДЕТЕ ИНФОРМИРАНИ, ПРЕДИ ДА ЗАКУПИМ САМОЛЕТНИТЕ БИЛЕТИ!
 6. Възможна е промяна в подредбата на дните без никакво нарушаване на цялостната програма, ако е нужна оптимизация на времето.
 7. Цената е за човек при настаняване с друг в стая!
 8. Не можем да гарантираме комбинация с друг пътуващ при желание от ваша страна.
 9. Водачът на групата е възможно да не пътува от и до София с групата, но задължително я посреща и изпраща на летището в Индия.
 10. Изисква се виза за Индия.
 11. Допълнителните/опционалните мероприятия са по ваше желание, за ваша сметка и на ваша отговорност. Туроператорът единствено може да съдейства за тяхната организация с местните доставчици на услугата без да носи финансова отговорност поради неосъществяването на конкретното мероприятие в следствие на лоши климатични условия или други причини!
 12. Климатът на планетата е извън нашия контрол, макар че имаме огромното желание да осигуряваме идеалното време за нашите групи.
 13. СЕД АДВЕНЧЪРС Ви предлага срещу доплащане застраховка „Отмяна на пътуване”. При записване Ви молим изрично да отбележите, ако желаете да сключите тази застраховка, за да Ви запознаем подробно с всички условия.
 14. СЕД АДВЕНЧЪРС е регистриран онлайн туроператор към Министерство на Туризма на Република България. Плащането на услугите се осъществява единствено и само по банков път. Всички договорни отношения се извършват единствено посредством електронен път. Хартиени носители на договори и анекси не се приемат.

Срокът за плащане на депозита от 2000 лв. е 2 май.

Срокът за второто плащане от 1000 лв. е 18 юли.

Крайният срок за пълното плащане е 30 дни преди датата на заминаване.

Необходимо е да изпратите копие на международния си паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщане!

Моля, да отбелязвате на платежните нареждания:

 1. Основание: Името и датите на дестинацията, до която ще пътувате, както и имената на пътуващите.
 2. Получател: СЕД Адвенчърс ЕООД.
 3. Наредител: Вашето име.

За контакти: СЕД АДВЕНЧЪРС ЕООД,
лиценз No. РК-01-7248
Телефон – офис: 0876 099 631
Имейл: office@cedadventures.com

БАНКОВИ ДАННИ:
СЕД АДВЕНЧЪРС ЕООД

Сметка в лева: Пощенска банка
IBAN: BG56 BPBI 7942 1026 0999 01
BIC: BPBIBGSF

Сметка в Revolut/Револют:
CED ADVENTURES EOOD

Сметка в евро, долари и лева:
IBAN: LT283250043512206021
BIC: REVOLT21XXX

Сметка в британски лири:
Local
Account number: 07072295 (UK)
Sort code: 040075

Въпроси и отговори

Физически рейтинг.

Пътуването не изисква специална физическа подготовка или кондиция. Въпреки това, на база на опита ни не препоръчваме пътуването за хора над 70 години и под 16 години.

Има ли дълги пешеходни преходи? 

Дълги пешеходни преходи не са предвидени.

Колко време се лети до дестинацията?

От София до Индия – Кочин / Бангалор, Керала се лети през Доха, като общата продължителност на полетите, без времето за трансфер, е около 9 часа.

Подходящо ли е пътуването за деца?

Пътуването по-скоро не е препоръчително за деца под 16 г.

Необходима ли е виза?

За влизането на български граждани на територията на Индия е необходима виза. Тя може да бъде издадена онлайн през правителствен сайт – https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html

 Цената на визата е около 25-26 долара като кандидатстването трябва да е не по-рано от 31 дни преди заминаване. Ако решите да кандидатствате през посолството цената на туристическа виза е 185 лв.

Каква е часовата разлика?

Часовата зона в щат Керала е GMT +5:30. Разликата с България е 2 часа и 30 минути.

Интернет и сим карта:

Най-лесният начин да се сдобиете с предплатена СИМ карта ( телефонът ви трябва да е отключен) е да си вземете такава на летището. Повечето международни летища имат гишета, които ги продават. Когато кацнете в Индия, отидете до доставчика на Airtel или Vodafone в секцията за пристигане и поискайте предплатена SIM карта. Ще ви е необходим паспорт, индийска виза и снимка.

За Airtel цената на SIM картата е 400 рупии за чужденци и включва време за разговори, ежедневен интернет и SMS за един месец. SIM картата се активира в рамките на 2 до 3 часа. Единственият недостатък на този метод да го получите на летището е, че е по-скъп от това, което можете да получите в града.

Като алтернатива можете да ги купите в магазини за мобилни телефони или търговски обекти на телефонни компании.

Какво можем и не можем да внасяме?

Забранен е вносът нa наркотични вещества, оръжия и боеприпаси, ножове и смъртоносни оръжия, както и Индийска валута на стойност над 7500 инд.рупии. Алкохолни напитки, вино или бира не бива да надвишават повече от 2 литра. Разрешени са до 200 къса цигари и до 250 гр тютюн. Вносът на злато и сребро е забранен с изключение на малък грамаж лични бижута. Разрешен е вносът само на 1 лаптоп и 1 телефон за лична употреба на човек.

Какъв е климатът?

Септември до февруари е най-доброто време за посещение на южните щати Керала, Карнатака, Тамил Наду и Гоа. Въпреки, че Керала е целогодишна дестинация, зимният сезон се счита за най-доброто време за посещение извън сезона на мусоните, като температурата варира от 20°C – 31°C.

Какви дрехи и обувки са ми необходими?

И двата пола ще спечелят, ако носят широки дрехи, които покриват краката и ръцете. Тъй като през ноември и декември температурите са доста високи през деня, няма проблем дрехите ви да са съобразени с жегите. Единствено в храмовете, които ще посетим, трябва да сте облечени с дрехи покриващи краката и ръцете. Препоръчително е също така да си носите екстра чифт чисти чорапи за влизане в храмовете, тъй като е задължително свалянето на обувките преди влизане. Банските са подходящи само за плажа – много местни хора плуват напълно облечени. За да се впишете сред местните, помислете за инвестиране в курта пижама (дълга риза и широки панталони за мъже) или шалвар камиз (дълга риза, широки панталони и шал за жени). Вземете си и тънки връхни дрехи, които може да са нужни вечерно време.

Има ли условия за пране на дрехи?

Възможност за пране на дрехи ще имаме само в градовете, в които ще отсядаме за повече от един ден (Кочин, Майсор, Национален парк Бандипур и Гоа.

Какво е електричеството, трябва ли ни адаптер?

Ще ви бъде необходим адаптер.

В Индия електрическите контакти са от тип C, D и M.

Щепселът тип C има два кръгли щифта.( типът щепсели, които използваме и в България)

Щифтовете тип D имат три кръгли щифтове, подредени в триъгълен модел.

Щепселът тип M също има три кръгли щифта, подредени в триъгълник, точно като щекера тип D, но щифтовете му са по-големи.

Стандартното напрежение е 230 V, а честотата е 50 Hz.

Пътуващите от страни със стандартно напрежение между 220 V (каквото използваме в България) и 240 V могат да използват електрически уреди в Индия без преобразуватели на напрежение.

Какви аксесоари са ми необходими?

Ще ви трябват репелент срещу насекоми, слънцезащита с висок SPF, външна батерия за телефон.

Колко пари са ми нужни?

Около 600 лева за храна и напитки биха били достатъчни.

Каква е валутата в страната?

Официалната валута на Индия е индийската рупия (знак: ₹; код: INR), която е разделена на 100 пайзи. Банкнотите се предлагат в деноминации от ₹5, ₹10, ₹20, ₹50, ₹100, ₹200, ₹500 и ₹2000; номиналите на монетите включват ₹1, ₹2, ₹5 и ₹10. Имаше банкнота от ₹1000, но тя беше демонетизирана през ноември 2016 г. в опит за борба с използването на незаконни и фалшиви пари в брой за финансиране на незаконни дейности. Така че не приемайте банкнотата от ₹1000, тъй като вече не е валидна.

Съвет: Щатският долар също е широко приет в Индия, но все пак се препоръчва да вземете няколко рупии с малки деноминации, които могат да се използват в отдалечени райони, където щатският долар може да не се приема.

Нужно ли е да сменям пари от България?

Може да смените рупии, но имайте предвид, че е забранено внасянето на индийска валута над 7500 инд. Рупии. Може също така да си обмените щатски долари. Имайте предвид, че вносът на чуждестранна валута над 10000 щ.д. в пътнически чекове или над 5000 щ.д. в банкноти се декларира.

Мога ли да се разплащам с карта?

Разплащания с дебитна или кредитна карта Visa/Mastercard в Индия е широко разпространено. За да плащате с вашата дебитна карта в Индия, ще трябва да се уверите, че картата ви е активирана за международни транзакции.

Бакшиши:

В Индия е обичайно да се дава бакшиш. Докато пътуват из Индия, на обиколка или по друг начин, от пътниците обикновено се очаква да дават бакшиш на носачи, шофьори, ресторантьорски персонал и други обслужващи работници, предвид ниските заплати, които получават. Бакшиша не бива да надвишава 10 % от стойността на услугата, а ако някой претендира за по-висок бакшиш, то става въпрос за опит за измама.

Водата става ли за пиене?

Не препоръчваме никога да пиете вода от чешмата в Индия, тъй като просто не си струва риска (или стомашните спазми). Болестите, предавани по вода, са често срещани поради бактериално замърсяване на обществените води, включително E. coli и коремен тиф. Препоръчително е да пиете само бутилирана вода, докато пътувате в Индия, но понякога тя не е налична. В такъв случай можете да използвате таблетки за пречистване на вода, които премахват всички бактерии, амеби и други замърсители във водата.

Каква е храната?

Индия е изключително кулинарна дестинация. Ще имаме възможност да опитаме различни видове местна кухня с изобилие от подправки. Преценете добре поносимостта си към люта храна, като имайте предвид, че храната в Индия почти изцяло е люта.

Може ли да се яде храна от улицата?

Уличната храна е огромна част от културата на Индия и е нещо, на което може да се насладите като следвате няколко прости съвета – може да консумирате пържена и печена храна, тъй като са преминали топлинна обработка. Може да консумирате чай и кафе, както и плодове с ненарушена кора. Избягвайте – рязани плодове, месо, пресни сосове и йогурт.

Уличните търговци нямат хладилник и хранителните продукти, държани на висока температура твърде дълго, могат да развият бактерии и това може да доведе до хранително отравяне.

Включена ли е храна в туристическия пакет?

В пакета са включени 14 закуски, 1 обяд и 3 вечери.

С какъв тип транспорт се пътува в държавата?

Ще пътуваме с влак в спален вагон, лодка (houseboat) и с частен бус с климатик по време на цялото пътуване. Разходката в националния парк ще направим с джипове за сафари.

Колко дълги са преходите с автобус?

Преходите с бус варират с продължителност между 3, 4, 5 часа, и един по-дълъг – около 8 часа.

Какво е състоянието на пътищата?

Основната пътна мрежа свързваща големите мегаполиси на Индия е в добро състояние. Второ и третостепенните пътища обаче са предизвикателни. Освен състоянието на пътищата молим да имате предвид, че трафика в Индия е натоварен и стълпотворението от хора е значително по-плътно от онова, на което сте свикнали, където и да сте били по света. Средната скорост, с която се движат транспортните средства е около 30 км/час, изчаквайки неспирните върволици от хора, крави и слонове.

 

В какъв клас хотели се настаняваме?

12 нощувки в хотели 3*, 1 нощувка във влак, спален вагон с климатик и 1 нощувка на лодка

Опасно ли е по улиците, има ли престъпност?

Въпреки, че Южна Индия е безопасна за пътуване, ще трябва да бъдете внимателни и да не се поставяте в опасни ситуации. Избягвайте да пътувате сами през нощта или да посещавате изолирани райони и винаги следете внимателно вещите си.

Южноиндийските щати Керала, Тамил Наду и Карнатака държат първите три места за най-безопасни.

Безопасно ли е да нося ценности и бижута?

Златни бижута с общо тегло до 20 грама и максимална парична стойност INR. 50 000 за мъже са освободени от мито. Златни бижута с общо тегло до 40 грама и максимална парична стойност от 100 000 INR за пътници са освободени от мито. Въпреки това не препоръчваме да носите скъпи бижута със себе си.

Има ли някакви сериозни религиозни обичаи, с които трябва да се съобразим?

Религията се приема много сериозно в Индия, така че си струва да знаете правилата за посещения на храмове, джамии, манастири и гурдвари (сикхски светилища). Винаги проверявайте дали ви е позволено да влезете – някои храмове и джамии са затворени за хора, които не следват вярата. Джамиите също могат да бъдат затворени за посетители по време на молитви или в петък.

Свалете обувките си, преди да влезете в която и да е религиозна сграда, и бъдете готови да покриете главата си с шал, ако бъдете помолени да го направите. Винаги покривайте краката и ръцете си (саронгът може да бъде удобен като спешно покривало). Някои храмове също забраняват кожените изделия, а много храмове и манастири не позволяват снимки.

Избягвайте да насочвате стъпалата на краката си към човек или божество – това се счита за неуважение. Същото важи и за докосване на човек или чучело по главата. Обичайно е да се разхождате около будистки и индуистки светилища по посока на часовниковата стрелка, в церемониална верига, известна като парикрама.

Често се очаква да направите дарение или да оставите дарение – местните винаги предлагат нещо, но внимавайте свещениците да размахват официално изглеждащи разписки, в които са изброени огромни предишни дарения. Даването на нещо е подходящо, но не се чувствайте принудени да оставяте големи суми.

Има ли включена застраховка в туристическия пакет?

Да, в цената на пакета е включена медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.

Как да сключа застраховка Отмяна на пътуване?

В срок от 5 дни от внасянето на депозита за пътуването може да сключите застраховка отмяна на пътуване. За повече информация можете да се свържете с нашия офис или обслужващия ви застрахователен брокер.

Нужна ли е ваксина (различна от тази срещу Covid)?

За предпочитане е всички пътуващи да бъдат напълно ваксинирани срещу Covid-19, съгласно одобрени основни схеми на ваксинация срещу COVID-19 в тяхната страна. Няма други задължителни ваксинации.

В по-малките населени места и по крайбрежието на Индия се среща коремен тиф. СЗО препоръчва поставянето на ваксина срещу коремен тиф за пътуващите до тези райони. В България ваксината срещу коремен тиф трудно може да бъде открита, затова, в случай че решите да поставите такава, съветваме предварително да се свържете с РЗИ, за да проверите за наличност. Можете да се посъветвате и с лекар или вирусолог, тъй като съществуват и алтернативни методи за превенция срещу коремен тиф чрез медикаменти, които можете да си набавите от България преди отпътуване.

Допълнително ще бъдете информирани за полетното разписание и изискванията на съответната авиолиния. При желание от ваша страна, можете да си закупите сами билетите си, а цената им ще бъде приспадната от общата стойност на туристическия пакет.

Дати на програмата

Очаквайте през 2024

Запишете се, за да получите първи информация за нова група.

4 190 лв.

Стартова цена

3 980 лв.

Стартова цена

Стартова цена

Стартова цена

Стартова цена

Стартова цена

Бюлетин Новини

Абонирайте се, ако искате първи да научавате за нашите нови пътешествия!

Абонирайки се, се съгласявате с
Общите Условия на сайта!

На коя дата искате да пътувате?

Имайте предвид, че записването сега ви дава възможност да получите информация за това пътешествие първи. Не ви гарантира място!

Получихме запитването Ви!

Екипът ни ще се свърже с вас при първа възможност.