28 ноември – 13 декември 2023 / 05 – 20 февруари 2024

Обща информация

Форт Кочин – каналите на Керала – Мунар – Мадурай – Танжавур – Бангалор – Майсор – Национален Парк Бандипур/Нагархол – Бангалор – Хампи – Гоа

* Има възможност сами да закупите самолетните билети за пътуването и да Ви предложим цена за пакета без стойността на включените самолетни билети!

Основни акценти на пътешествието:  чаени плантации и подправки, екзотични плодове, португалска колониална архитектура, джунгли и слонове, махараджи и дворци, величествени и древни храмове, свещени места и забележителни ашрами, тропически плажове, аюрведични масажи, спектакли на древното храмово изкуство

16

дни

14

нощувки

3 980 лв.

стартова цена

Дати и цени

Какво получавате от нас

 • Авторски маршрут на Мартин Сяров
 • Приключение на достъпни цени
 • Гарантирани групи
 • Български водач със страст към пътешествията
 • Автентично пътешествие с досег до местните хора и тяхната култура
 • Малки групи, около 16 човека
 • Идеална комбинация от природни, културни и исторически забележителности
 • 12 нощувки в хотели 3*, 1 нощувка във влак, спален вагон с климатик и 1 нощувка на лодка
 • 14 закуски, 1 обяд и 3 вечери
 • 22 часово плаване с прочутите houseboat (лодка къща) по световноизвестните backwaters на Керала (канали, реки, езера и лагуни) с включена 1 нощувка, закуска, обяд, вечеря, снакс, чай, минерална вода и плодове. Нощувката е в самостоятелна стая с климатик и със собствена баня и тоалетна
 • Самолетен билет София – Кочин/Бангалор, Гоа – София с включени всички летищни такси
 • Транспорт с частен бус с климатик по време на цялото пътуване из Индия
 • Джип сафари и разходка с водач из Националния Парк
 • Разглеждане на едни от най-големите културни, духовни и природни забележителности на Южна Индия
 • Всички входни такси на местата които ще посетим описани в програмата
 • Медицинска застраховка
 • Български водач с опит в Индия и местни екскурзоводи
 • Трансфери летище – хотел – летище
 • Виза за Индия – 100 лв.
 • Лични разходи за храна не упоменати в програмата (около 600 лева), вода и напитки, шопинг
 • Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьора на буса – 25 щ. долара
 • Допълнително се заплаща 380 лева за единична стая
 • Трансфери летище – хотел – летище, в случай че се пътува с полет, различен от този на основната група
 • Транспорт, който не покрива основната програма, като например всички опционални мероприятия

Програма по дни

Полет до Форт Кочин

Пристигане в очарователния Форт Кочин, който е привличал търговци и пътешественици повече от 600 години и ще се възхитим на микса от колониални стилове останали и до ден днешен от португалци, холандци, китайци и англичани.

Започваме с разходка из Форт Кочин и разглеждане на средновековната архитектура включително и къщата в която е живял Васко да Гама, холандския дворец, прословутите китайски мрежи на брега на Арабско море, еврейския град и синагогата от 16-ти век и най-старата църква в Индия построена от европейците. Свободно време за посещение на арт галерии, базарите за подправки и магазините за антики. Посещение на спектакъл на древното храмово изкуство Катакали.

Нощувка.

Отпътуване за Кумараком. Еднодневен круиз по осеяните с палми канали, езера и лагуни на световноизвестните Керала backwaters в къща лодка е едно от най-вълнуващите преживявания в Индия. От палубата на лодката ще наблюдаваме сцени от живота на хората живеещи в селата по бреговете на каналите и така ще научим интересни подробности за ежедневието на местните индийци. На къщата лодка има спални със собствени бани и тоалетни, кухня където се приготвя храната от готвач и палуба с маса където се сервира храната.

Нощувка на лодката

След закуска се качваме на минибуса/вана и се отправяме към Мунар. С редуващите се заоблени хълмове и остри върхове, изрядно подрязани чаени плантации и свеж планински въздух, Мунар е едно приятно облекчение от жегите в низините край морето. Гледките по пътя ни отвеждат през чаени плантации покрили хълмовете като дебел зелен килим. Не е учудващо че е популярно място за индийските младоженци където да прекарат сватбеното си пътешествие. Може да видим местните жени как берат чай, както и да посетим местна чаена фабрика където ще научим за целия производствен процес. Свободно време за пазаруване на евтин и хубав индийски чай както и всякакви индийски подправки.

Нощувка.

След закуска ще се насладим на великолепните гледки на чаени плантации, живописни езера, водопади и най-високите върхове на Западните планини Гатс. Отпътуваме по един от най-красивите пътища на южна Индия към град Мадурай с неговия великолепен бароков храм Шри Меенакши. Считан е от много хора за висотата в храмовата архитектура на южна Индия и е това за региона което е Тадж Махал за северна Индия. Представлява по скоро 6-хектаров комплекс  заобиколен от 12 гопурами (пирамиди) украсени с майсторски изваяни скулптури на всички божества от индийската митология.

Нощувка

Отпътуване за град Танжавур. Храмът Бирхадисвара е архитектурен шедьовър и свидетелство за артистичния блясък на династията Чола в Танджавур. Построен преди повече от хиляда години, този обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО е посветен на Бог Шива и показва извисяваща се вимана (храмова кула), украсена със сложни дърворезби, илюстриращи митологични истории. Архитектурната прецизност на храма, включително уникалните преплетени камeнни плочи, отразява напредналите инженерни умения на своето време. Когато влезем в двора и станем свидетели на играта на слънчевата светлина върху храмовите скулптури, ще се пренесем в една епоха на величие и свещеноотдаване, превръщайки храма Бирхадисвара в културно съкровище, което продължава да вдъхва чудо и възхищение до днес.

Полет до Бангалор

Нощувка

Свободно време за разглеждане на най-зеления град в южна Индия – двореца на Махараджата, сградата на правителството и изключителния храм на Харе Кришна. Привечер пристигане в Майсор и разглеждане на нощна светлина приказния дворец на махараджата на Майсор, гледки които ще останат задълго в спомените ви.

Нощувка

След закуска посещение на двореца на махараджите, невероятно произведение на човешката мисъл, чийто интериор е калейдоскоп от цветове, мозайки и огледала. Трансфер до Сомнатпур и посещение на храма Кешава, който е изключителен пример за архитектурата на древната империя Хойсала. Завръщане в Майсор и посещение на катедралата, пъстрия пазар Девараджа с възможност за покупка на етерични масла и инсенс, както и шопинг по магазините на известните из цяла Индия сарита и шалове от Майсорска коприна.

Нощувка.

След закуска кратък трансфер до Шри Рангапатнам и посещение на построения през 9-ти век храм посветен на Вишну, впечатляващия с градината и вътрешната си декорация летен дворец на известния султан Типу и неговия забележителен семеен мавзолей.

Отпътуване към зелената перла на щата Карнатака. Време за почивка и наслаждаване на тишината сред невероятна природа.

Нощувка.

Ще посетим една от най-значимите и защитени територии в щата Карнатака, известен с богатото си биоразнообразие на горски обитатели, включително бенгалски тигри, индийски слонове, леопарди и множество видове птици. Ще се впуснем в сафари сред една истинска съкровищница на дивата природа, където ще станем свидетели на тези величествени животни в естествената им среда. Гъстата растителност на парка, живописните долини и спокойни езера създават забележителна картина и атмосфера за дивни приключения.

Нощувка

Връщаме се към Бангалор, от където ще се качим на нощния влак за Хампи (около 9 часа)

Добре дошли в древния свят на Виджаянагарско царство, последното велико индуско кралство. Част от световното културно наследство на ЮНЕСКО, археологическият парк съхранява над 1600 впечатляващи останки, които включват крепости, величествени дворци, богато украсени храмови и светилищни комплекси, отбранителни постове и водни съоръжения. Руините ни разказват за едно високо развито общество с изключителен икономически просперитет и висок политически статус. Ще се потопим в една незабравима експедиция в сърцето на древността и  богатата история на сградите. Сред тях навярно най-големият шедьовър е храмът Витала със световноизвестната си каменна колесница и изящни гравюри по нея. А десетките музикалните стълбове на храма със своя наподобяващ камбанен звън са може би едно от най-великите древни произведения на човечеството, които ще ни оставят смаяни.

Нощувка

Свободно време в Хампи до обяд.

Отпътуване за Гоа

Нощувка

Разположен по протежение на прелестното крайбрежие на Арабско море, Гоа е хармонична комбинация от богата история, живописна природа и бохемска атмосфера, оживени барове, колониална архитектура и древни храмове. Най-малкият щат в цяла Индия, се радва на над 300 км плажна ивица, но и екзотични гори, които превръщат Гоа в истински тропически рай. Португалското влияние е оставило своя визуален отпечатък, еклектично сливащ се с индийските елементи, както и е довело до възхитителната смесица от индийски и португалски вкусове.  Емблематичната за Португалия фейжоада е едно от задължителните за пробване ястия.

Нощувки

Полет до София

PDF файл на програмата

Забележки и записване

 1. Цената е валидна при група от 10 и повече души.
 2. Цените са калкулирани на база най-ниската тарифа на редовни авиолинии и подлежат на препотвърждаване при конкретна заявка.
 3. Ако желаете повече гъвкавост, Ви предоставяме възможност сами да закупите самолетните билети за пътуването и да Ви предложим цена на пакета без стойността на включените самолетни билети. Моля да ни уведомите при записването, ако искате да се възползвате от тази възможност, за да Ви изпратим договор без стойността на самолетния билет. Ако желаете, можем да предоставим контакти на фирмата, която закупува самолетните билети за всички наши пътувания
 4. Туроператор СЕД Адвенчърс има сключена задължителна застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗК „Лев Инс“ АД с адрес: бул. „Симеоновско шосе“ 67А, 1700 Студентски Комплекс, София. Застрахователната полица е с № 13052310000264 / 12.04.2023 г.  с валидност до 19.04.2024 г.
 5. ВЪЗМОЖНА Е ПРОМЯНА НА ДАТИТЕ С ДО 2 – 3 ДНИ В ЗАВИСИМОСТ ОТ ЦЕНИТЕ НА САМОЛЕТНИТЕ БИЛЕТИ. МОЛЯ ДА НИ УВЕДОМИТЕ ПИСМЕНО, АКО ИСКАТЕ ДА БЪДЕТЕ ИНФОРМИРАНИ, ПРЕДИ ДА ЗАКУПИМ САМОЛЕТНИТЕ БИЛЕТИ!
 6. Възможна е промяна в подредбата на дните без никакво нарушаване на цялостната програма, ако е нужна оптимизация на времето.
 7. Цената е за човек при настаняване с друг в стая!
 8. Водачът на групата е възможно да не пътува от и до София с групата, но задължително я посреща и изпраща на летището в Индия.
 9. Изисква се виза за Индия.
 10. Допълнителните/опционалните мероприятия са по ваше желание, за ваша сметка и на ваша отговорност. Туроператорът единствено може да съдейства за тяхната организация с местните доставчици на услугата без да носи финансова отговорност поради неосъществяването на конкретното мероприятие в следствие на лоши климатични условия или други причини!
 11. Климатът на планетата е извън нашия контрол, макар че имаме огромното желание да осигуряваме идеалното време за нашите групи.
 12. СЕД АДВЕНЧЪРС Ви предлага срещу доплащане застраховка „Отмяна на пътуване”. При записване Ви молим изрично да отбележите, ако желаете да сключите тази застраховка, за да Ви запознаем подробно с всички условия.
 13. СЕД АДВЕНЧЪРС е регистриран онлайн туроператор към Министерство на Туризма на Република България. Плащането на услугите се осъществява единствено и само по банков път. Всички договорни отношения се извършват единствено посредством електронен път. Хартиени носители на договори и анекси не се приемат.

(Група 2023)

Срокът за плащане на депозита от 2000 лв. е 8 септември . Срокът за второто плащане от 1000 лв. е 6 октомври. Крайният срок за пълното плащане е 30 дни преди датата на заминаване.

(Група 2024)

Срокът за плащане на депозита от 2000 лв. е 8 септември. Срокът за второто плащане от 1000 лв. е 18 ноември. Крайният срок за пълното плащане е 30 дни преди датата на заминаване.

Необходимо е да изпратите копие на международния си паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщане!

Моля, да отбелязвате на платежните нареждания:

 1. Основание: Името и датите на дестинацията, до която ще пътувате, както и имената на пътуващите.
 2. Получател: СЕД Адвенчърс ЕООД.
 3. Наредител: Вашето име.

За контакти: СЕД АДВЕНЧЪРС ЕООД,
лиценз No. РК-01-7248
Телефон – офис: 0876 099 631
Имейл: office@cedadventures.com

БАНКОВИ ДАННИ:
СЕД АДВЕНЧЪРС ЕООД

Сметка в лева: Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG75FINV91501016337422
BIC: FINVBGSF

Сметка в евро: Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG91FINV91501016337425
BIC: FINVBGSF

Сметка в Revolut/Револют:
CED ADVENTURES EOOD

Сметка в евро, долари и лева:
IBAN: LT283250043512206021
BIC: REVOLT21XXX

Сметка в британски лири:
Local
Account number: 07072295 (UK)
Sort code: 040075

Въпроси и отговори

Има ли дълги пешеходни преходи? 

Колко време се лети до дестинацията?

Подходящо ли е пътуването за деца?

Необходима ли е виза?

Важно! 

Каква е часовата разлика?

Интернет и сим карта

Какво можем и не можем да внасяме?

 

Какъв е климатът?

Какви дрехи и обувки са ми необходими?

Има ли условия за пране на дрехи?

Какво е електричеството, трябва ли ни адаптер?

Какви аксесоари са ми необходими?

Колко пари са ми нужни?

Каква е валутата в страната?

Нужно ли е да сменям пари от България?

Мога ли да се разплащам с карта?

Бакшиши

Водата става ли за пиене?

Каква е храната?

Може ли да се яде храна от улицата?

С какъв тип транспорт се пътува в държавата?

Колко дълги са преходите с автобус?

Какво е състоянието на пътищата?

 

В какъв клас хотели се настаняваме?

 

Опасно ли е по улиците, има ли престъпност?

Безопасно ли е да нося ценности и бижута?

Има ли някакви сериозни религиозни обичаи, с които трябва да се съобразим?

 

Има ли включена застраховка в туристическия пакет?

Как да сключа застраховка Отмяна на пътуване?

В срок от 5 дни от внасянето на депозита за пътуването може да сключите застраховка отмяна на пътуване. За повече информация можете да се свържете с нашия офис или обслужващия ви застрахователен брокер.

Нужна ли е ваксина (различна от тази срещу Covid)?

Допълнително ще бъдете информирани за полетното разписание и изискванията на съответната авиолиния. При желание от ваша страна, можете да си закупите сами билетите си, а цената им ще бъде приспадната от общата стойност на туристическия пакет.

Дати на програмата

Запишете се, за да получите първи информация за нова група.

3 980 лв.

Стартова цена

3 980 лв.

Стартова цена

Стартова цена

Стартова цена

Стартова цена

Стартова цена

Бюлетин Новини

Абонирайте се, ако искате първи да научавате за нашите нови пътешествия!

Абонирайки се, се съгласявате с
Общите Условия на сайта!

Съдържанието на сайта е обект на авторско право и не може да бъде копирано.

На коя дата искате да пътувате?

Имайте предвид, че записването сега ви дава възможност да получите информация за това пътешествие първи. Не ви гарантира място!

Получихме запитването Ви!

Екипът ни ще се свърже с вас при първа възможност.