Обща информация

Опция за трекинг в Чокекирао (при минимум 6 желаещи, доплащане 1250 лв.)

Кито – Островите Галапагос – Гуаякил – Куенка – Ингапирка – Манкора – Карал – Уарас – Чавин де Уантар – НП Уаскаран – Трухийо – Лима – (Куско и Чокекирао)

* Има възможност сами да закупите самолетните билети за пътуването и да ви предложим цена за пакета без стойността на включените самолетни билети!

16

дни

14

нощувки

Очаквайте през 2025

стартова цена

Дати и цени

Какво получавате от нас

 • Приключенски маршрут на екипа ни (на база самостоятелното ни пътуване из Еквадор и Перу), който ще остави у вас усещането, че наистина сте изследвали както големи забележителности така и скрити съкровища.
 • Най-богатия опит в Южна Америка с 12 организирани групи годишно
 • Единствената програма в България с 4 дни на островите Галапагос за по-пълноценно опознаване на местната флора и фауна
 • Круиз из островите Галапагос, който е най-препоръчваният начин за опознаването им
 • Малки корабчета с повече индивидуален подход и по-приятелска атмосфера, за разлика от големите круизни кораби с повече от 100 човека на борда
 • Приключения на достъпни цени
 • Гарантирани групи
 • Български водач със страст към пътешествията
 • Автентично пътешествие с досег до местните хора и тяхната култура
 • Малки групи, около 16 човека
 • Идеална комбинация от природни, културни и исторически забележителност
 • 11 нощувки в среден клас семейни хотели 3* в Перу и Еквадор
 • 3 нощувки на круизно корабче на Галапагос
 • 11 закуски в Перу и Еквадор
 • 3 закуски, обяди и вечери по време на круиза из Галапагос
 • Всички турове по време на круиза из Галапагос, включително шнорхелинг и оборудването за него
 • Сертифициран двуезичен гид от националния парк Галапагос
 • Самолетен билет София – Кито и Лима – София с включени летищни такси
 • Самолетни билети Кито – Галапагос – Гуаякил, Тумбес – Лима и Трухийо – Лима с включени летищни такси
 • Транспорт с частен автобус/лодка по време на пътуването и туровете в Перу и Еквадор
 • Разглеждане на едни от най-големите природни и културно-исторически забележителности
 • Входни такси на местата, които ще посетим по програмата
 • Медицинска застраховка на стойност 10 000 евро
 • Български водач с опит по време на пътуването в Перу и Еквадор (живяла 13 години в Перу и водила български групи из страната) и местни екскурзоводи
 • Всички трансфери по програмата
 • Лични разходи за храна, вода и напитки, неупоменати в програмата, шопинг (предвидете минимум 1 100 лева)
 • Допълнително се заплащат 650 лева за единична стая (Няма възможност за единично настаняване по време на круиза из Галапагос!)
 • Бакшиши за екипа на круиза – 120 щ. долара
 • Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори на микробуси – около 35 щ. долара
 • Входни такси за националния парк Галапагос – около 200 щ. долара
 • Трансферите летище – хотел – летище, в случай че се пътува с полет, различен от този на основната група
 • Транспорт, който не покрива основната програма, като например всички опционални мероприятия

Програма по дни

Полет до Кито с прекачване в Европа.

Столицата на Еквадор – Кито– е под егидата на ЮНЕСКО и е един от най-завладяващите градове в Латинска Америка. Сгушен в дълга, тясна долина в Андитe, градът се радва на невероятна природна обстановка. Смесицата на колониалната и модерна архитектура в еквадорската столица създава очарователна атмосфера. Кито е и културната столица на страната с впечатляващ избор от музеи, фестивали и нощен живот. Място, на което може лесно да откриете очарованията на стария и новия свят.

Нощувка.

Ще посетим Центърът на света – изследователския център на Екватора и ще се изкачим на върха на базиликата Voto Nacional, от където се разкрива разкошна гледка към целия град. При хубаво време може да се види и Котопакси, най-високият активен вулкан в света – висок 5 897 м. Легендите разказват, че изригването му през 1532 г. съвпада с появата на испанските конкистадори и инките ги приели като пратени от боговете. Очарованието ни от Кито няма да е пълно ако не се потопим в магията на творбите на най- известния и международно признат художник и скулптор на Еквадор – Осуалдо Гуаясамин, чиято къща-музей ще посетим.

Нощувка.

Вътрешен полет Кито – Гуаякил – Галапагос.

Някои сравняват потапянето в магията на Галапагос с Алиса, когато навлиза в Страната на чудесата. Един едновременно стар и нов свят, някак забравен. Aрхипелаг от около 18 големи и множество по-малки островчета, поръсени на в Тихия океан на 1 000 километра от крайбрежието на Еквадор.

Всеки остров може да се похвали със своя уникален пейзаж, вариращ от черни вулканични скали до заливи от бели пясъчни плажове. Има над 400 документирани вида риби, като около 10% са ендемични: червеникаво-оранжеви раци, известни като раци Sally-Lightfoot, които се срещат само в Галапагос; прекрасни зелени морски таралежи, които плуват, необезпокоени от присъствието ви; може да видите и акули, галапагоски пингвини, морски лъвове, различни видове морски костенурки, морски котки, фрегати, морски игуани, галапагоски чайки, делфини и още много други.

Голяма част от съществата, за които островите са дом, не се срещат никъде другаде по света. Добавете и морските растения и сте на път към еко-експедицията на живота ви. Думите и времето не стигат, за да може да се опише внушителността на Галапагос.

Полет Галапагос – Гуаякил.

Основан като Сантяго де Гуаякил – най-големият и населен град в Еквадор и първият, извоювал независимост от испанската корона. Градът е основно пристанище на Еквадор, разположен е в близост до делтата на река Гуаяс и е известен като „икономическата столица” на държавата. Разходката ни ще започне от Cerro Santa Ana (Възвишението Санта Ана), където се помещава и най-емблематичният квартал на Гуаякил, Лас Пеняс – мястото, където е основан града и където през годините са живяли много президенти, интелектуалци, художници и артисти. Дори и за малко, тук са отсядали Че Гевара и Хемингуей. Ще се разходим из емблематичния парк Боливар(Семинарио) или по-известен като Паркът с игуаните.

Трансфер до Куенка (около 4 часа).

Нощувка.

Навярно най-красивият и чаровен град в Еквадор, под егидата на ЮНЕСКО поради своите каменни улици, стари катедрали, колониални паркове и реки, които минават през него.

Третият по големина град в Еквадор е важен икономически център и родно място на много еквадорски писатели, поети и философи. Бохемски град с активен нощен живот, но и намерил място за 52 църкви. Градът е център на много занаятчийски традиции, включително керамика, металообработка и изработването на международно известната панамска шапка.

Нощувка.

Куенка – Ингапирка (около 1.5 часа), Ингапирка – Тумбес (около 6 часа)

Археологичен комплекс на 80 км от Куенка, разположен на височина 3 120 м. Първоначално земята била обитавана от народа Каняри, но по-късно е завладяна от инките, и може би заради това името буквално означава крепост на инките. Там е и единственият останал слънчев храм на инките. Неотдавна учени откриват три свещени камъка на предците – реликви, с помощта на които се смята че инките са осъществявали връзката между реалния и паралелния свят.

Руините на Ингапирка са най-добрата серия от предколумбови руини в Еквадор датиращи от 16. век, най-важните и големи разкопки на територията на страната. Ще видим Астрономическата обсерватория, проследяваща движението на слънцето и церемониалния им център.

Трансфер до Тумбес (Перу). Вечерен полет Тумбес – Лима.

Нощувка.

Лима – Карал – Уарас (около 10 часа)

Рано сутринта ще потеглим за Уарас, като по пътя ще спрем на археологическите разкопки на културата Карал (от 2001 г. включен в Списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО). Смята се, че това е най- старата цивилизация на територията на Америка 3000-1800г. пр.Хр. Построен в пустинята, в долината на река Супе, градът впечатлява с внушителните си пирамидални структури, конструкция и архитектура, които са свидетелство за важната церемониална, религиозна и административна функция, която е имал.

Пристигане в Уарас късно вечерта.

Нощувка.

Уарас – Чавин де Уантар – Уарас (около 8 часа) 

Еднодневен тур до най-важния церемониален център на “културата-майка на всички култури от Андите” (в ЮНЕСКО от 1985 г.), наречена така от “бащата” на перуанската археология Хулио Сесар Тейо. Чавин де Уантар е бил административен и религиозен център на културата Чавин, построен и населяван ок. 1500-300 г. пр.Хр. Разполага със сложна система от подземни тунели с перфектна акустика и светлина, която прониква през стратегически разположени канали. Най-внушителната структура, която ще видим тук е известна като “El Castillo”. Въпреки, че не е най-старият археологически център, нито най-големият или колоритен такъв от древно Перу, религиозното, артистичното и културното влияние, което оказва върху останалите култури от Андите и крайбрежието го превръща в най-важния древен център за поклонение по тези земи. Ще тръгнем на юг от Уарас, успоредно на реката Санта, ще се изкачим до езерото Керокоча (3980 м.н.в), ще минем през внушителния тунел Кауиш (4550 м.н.в) и ще се спуснем до Чавин.

Разглеждане на археологическия комплекс и връщане в Уарас.

Нощувка.

Уарас – Парон – Карас (около 5 часа)

Тръгваме на север от Уарас по така известния Callejón de Huaylas, път, по който ще преминем през пъстрите и колоритни селца и градчета на перуанската сиера. Ще наблюдаваме от едната страна La Cordillera Negra (Черна планинска верига), планини от черен вулканичен камък, а от другата La Cordillera Blanca (Бяла Планинска верига) и величествените й ледници. Ще видим най-високата планина в Перу и ще спрем в подножието на най-високия й връх  Уаскаран (6768 м.). Ще влезнем в националния парк Уаскаран, а целта ни е езерото Парон, разположено на 4185 м.н.в. Красиво място, със спиращи дъха гледки и изгледи към заледените планини.

Нощувка в Карас.

Карас – Трухийо (около 8 – 9 часа)

Преход с автобус до Трухийо – третият по население град в Перу и столица на областта Ла Либертад, известен още като културната столица на Перу”, столица на маринерата” и столица на вечната пролет”. Kолониалната му елегантност и един от най-красивите градски площади в цяло Перу няма да ви оставят равнодушни.

Следобедна разходка с екскурзовод в историческата, колониална част на града. 

Нощувка.

Продължаваме с културата Чиму, чиито кирпичен град Чан Чан е обявен за световно и културно наследство от ЮНЕСКО.

Заедно с катедралите, републиканските имения и фините заведения за хранене, града очарова и с останките от по-древни цивилизации, които се намират на близко разстояние от границите му. Ще посетим и най-голямата пирамида строена някога на територията на Перу – Храма на Слънцето, а също и Храма на Луната. Изключително интересен, колониален и колоритен град, напоен с древна история.

Следобеден или вечерен полет до Лима.

Нощувка.

Полет от Лима до София с прекачване в Европа.

 • Трек  4 дни и 3 нощи
 • Степен на трудност умерено трудно (на места има изкачвания и слизания по хлъзгав и каменист терен)
 • Минимум 6 човека за сформиране на група

Замисляли ли сте какво е усещането да сте сами на Мачу Пикчу или да го видите преди всички останали. Ако това е така, то вашето място е Чокекирао. Три пъти по-голям от Мачу Пикчу, този град на инките ще ви очарова със своята девственост и величие, а гледките, през които ще преминете, докато стигнете до там, ще останат завинаги в съцето ви. Заслужава си усилието!

Ден 0: Куско

Полет от Лима до Куско и свободно време в града. Нощувка.

Ден 1: Куско  Качора  Чикиска

Тръгване от хотела в 4:00 ч. с автобус, който ще ни отведе до град Качора, където ще имаме свободно време за закуска, докато местните ни водачи приготвят мулетата, които ще носят багажа. Отправяме се по много красива андинска пътека, от където ще имаме прекрасна гледка към разкошните Анди и заснежените й върхове. След три часа каране ще стигнем до CAPULIYOC (на височина около 3000 м), висока точка, от където започва нашият преход. През цялото време, докато се спускаме ще наблюдаваме долината, през която минава река Апуримак. Ако имаме късмет, ще видим величествения летеж на кондорите над нас. Предстоят ни около 3 часа спускане до място, наречено Чикиска (1 550 м надморска височина), което се намира на малко разстояние от реката.

Първа нощувка в палатков лагер.

Ден 2: Чикиска – Марампата – Чокекирао – Марампата 

След много ранна закуска продължаваме по маршрута с 6 7 часа ходене. Ще се изкачим до населеното място Марампата, където ще отдъхнем за кратко. Предстоят ни около 2 часа и половина преход до входа на Чокекирао. Следва разглеждане на древния град с местен екскурзовод и свободно време за посещение на горната част на археологическия център и пешеходните пътеки с изображения на лами по терасите. Връщане към Марампата.

Втора нощувка в палатков лагер.

Ден 3: Марампата Чикиска

Късно ставане след наситения ден, слизаме до бреговете на река Апуримак, където ще обядваме и починем. Отправяме се към мястото на последния ни палатков лагер, до който ще стигнем за около два часа и половина изкачване.

Трета нощувка в палатков лагер.

Ден 4: Чискиска  Качора Куско

След закуска ще имаме последното си физическо предизвикателство, което ще бъде около 3  4 часа преход нагоре, докато стигнем отново до Качора, където ще ни чака автобуса, за да ни върне в Куско.

Вечерен полет Куско – Лима. Нощувка в Лима.

Нощувка.

Ден 5: Полет към България

Цената за опцията Чокекирао включва:

 • 3 нощувки в специално изградени палаткови лагери по пътя
 • 2 нощувки със закуски в Куско и Лима в хотел 3*
 • Частен транспорт до Качора и връщане до Куско
 • Полет Лима  Куско  Лима с включени летищни такси
 • Местни екскурзоводи
 • Опитен готвач и помощник 
 • Коне/мулета за транспортиране на къмпинг оборудване 
 • Закуска, обяд и вечеря по време на трекинга
 • 2 души на палатка (нови, просторни и удобни палатки) 
 • Услуга за пренасяне до 6 – 7 кг раница с вещите ви
 • Входни такси в Археологическия парк 
 • Кон за спешни случаи
 • Сет за първа помощ

Цената не включва:

 • Шалте за спане възможност за взимане под наем за 20 щ. долара
 • Щеки за ходене – възможност за взимане под наем за 20 щ. долара 
 • Бакшиши

PDF файл на програмата

Забележки и записване

 1. Цената е валидна при група от 10 и повече души.
 2. Цените са калкулирани на база най-ниската тарифа на редовни авиолинии и подлежат на препотвърждаване при конкретна заявка.
 3. Ако желаете повече гъвкавост, Ви предоставяме възможност сами да закупите самолетните билети за пътуването и да Ви предложим цена на пакета без стойността на включените самолетни билети. Моля да ни уведомите при записването, ако искате да се възползвате от тази възможност, за да Ви изпратим договор без стойността на самолетния билет. Ако желаете, можем да предоставим контакти на фирмата, която закупува самолетните билети за всички наши пътувания.
 4. Туроператор СЕД Адвенчърс има сключена задължителна застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗК „Лев Инс“ АД с адрес: бул. „Симеоновско шосе“ 67А, 1700 Студентски Комплекс, София. Застрахователната полица е с № 13052410000162 / 15.03.2024 г.  с валидност до 19.04.2025 г.
 5. ВЪЗМОЖНА Е ПРОМЯНА НА ДАТИТЕ С ДО 2 – 3 ДНИ В ЗАВИСИМОСТ ОТ ЦЕНИТЕ НА САМОЛЕТНИТЕ БИЛЕТИ. МОЛЯ ДА НИ УВЕДОМИТЕ ПИСМЕНО, АКО ИСКАТЕ ДА БЪДЕТЕ ИНФОРМИРАНИ, ПРЕДИ ДА ЗАКУПИМ САМОЛЕТНИТЕ БИЛЕТИ!
 6. Възможна е промяна в подредбата на дните без никакво нарушаване на цялостната програма, ако е нужна оптимизация на времето.
 7. Цената е за човек при настаняване с друг в стая!
 8. Не можем да гарантираме комбинация с друг пътуващ при желание от ваша страна.
 9. Водачът на групата е възможно да не пътува от и до София с групата, но задължително я посреща и изпраща на летището в Лима.
 10. За български граждани не се изискват визи за Перу и Еквадор.
 11. Допълнителните/опционалните мероприятия са по ваше желание, за ваша сметка и на ваша отговорност. Туроператорът единствено може да съдейства за тяхната организация с местните доставчици на услугата без да носи финансова отговорност поради неосъществяването на конкретното мероприятие в следствие на лоши климатични условия или други причини!
 12. Климатът на планетата е извън нашия контрол, макар че имаме огромното желание да осигуряваме идеалното време за нашите групи.
 13. СЕД АДВЕНЧЪРС Ви предлага срещу доплащане застраховка „Отмяна на пътуване”. При записване Ви молим изрично да отбележите, ако желаете да сключите тази застраховка, за да Ви запознаем подробно с всички условия.
 14. СЕД АДВЕНЧЪРС е регистриран онлайн туроператор към Министерство на Туризма на Република България. Плащането на услугите се осъществява единствено и само по банков път. Всички договорни отношения се извършват единствено посредством електронен път. Хартиени носители на договори и анекси не се приемат.

Срокът за плащане на депозита от 3 900 лв. е 10 декември 2023 г.

Срокът за второто плащане от 2 900 лв. е 10 януари 2024 г.

Срокът а за крайното плащане е 30 дни преди заминаване. 

Необходимо е да изпратите копие на международния си паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщане!

Моля, да отбелязвате на платежните нареждания:

 1. Основание: Името и датите на дестинацията, до която ще пътувате, както и имената на пътуващите.
 2. Получател: СЕД Адвенчърс ЕООД.
 3. Наредител: Вашето име.

За контакти: СЕД АДВЕНЧЪРС ЕООД,
лиценз No. РК-01-7248
Телефон – офис: 0876 099 631
Имейл: office@cedadventures.com

БАНКОВИ ДАННИ:
СЕД АДВЕНЧЪРС ЕООД

Сметка в лева: Пощенска банка
IBAN: BG56 BPBI 7942 1026 0999 01
BIC: BPBIBGSF

Сметка в Revolut/Револют:
CED ADVENTURES EOOD

Сметка в евро, долари и лева:
IBAN: LT283250043512206021
BIC: REVOLT21XXX

Сметка в британски лири:
Local
Account number: 07072295 (UK)
Sort code: 040075

Въпроси и отговори

Има ли дълги пешеходни преходи?

Като цяло по програмата няма дълги пешеходни преходи, но има ходене по островите Галапагос, както и по самите археологически обекти в програмата.

Колко време се лети до дестинацията?

Директни полети от България до Еквадор и до Перу няма, винаги се прави трансфер в град от Европа. Презокеанският полет е с продължителност межди 11 и 12 часа, а общото летателно време около 14 – 15 часа. 

Подходящо ли е пътуването за деца?

Не препоръчваме дестинацията на деца под 15 години. Но ако детето ви е свикнало с дългия път, честата смяна на климат, релеф, височина и храна, по ваша преценка може да бъде включено в пътуването. 

Необходима ли е виза?

За български граждани и в двете държави не е необходима виза.

Каква е часовата разлика?

Часовата разлика с Перу и Еквадор е GMT-5, разликата между България и Перу е 8 часа при лятно часово време, а при зимно – 7. Тъй като Галапагос е отдалечен на 1 000 км от континенталната част в Тихия океан, часовата зона там е GMT-6. 

Интернет и сим карта

Можете да си закупите предплатена карта за интернет, но се подгответе за големи опашки и чакане пред магазините и оторизираните места за продажба на подобни карти.

Какво можем и не можем да внасяме?

Поради голямото биоразнообразие и в двете държави е забранен внос на пресни плодове и зеленчуци, семена, млечни продукти и храни без сертификат за произход. Островите Галапагос са със специален статут и проверките са много стриктни.

Какъв е климатът?

Дори и разположени на Екватора, времето на островите Галапагос е специфично заради течението Хумболт и е възможно да е слънчево и горещо, или пък да вали или да е ветровито през цялата година. В Перу е по-топло и влажно по крайбрежието, но хладно и сухо в планината. Средната максимална температура за Уарас е 21 градуса, а минималната е 6. В Кито също може да е хладно и да вали по-често, но не са изключени и слънчеви и топли дни, заради разположението му на Екватора и на около 2800 м средна надморска височина. Средните температури са 19 – 20 градуса.

Какви дрехи и обувки са ми необходими?

Ще са ви необходими удобни обувки за ходене (водонепропускливи), джапанки и спортни сандали с добър грайфер за разходките на Островите. Дъждобран, слънцезащитен крем, репелент и яке за вятър също ще ви потрябват. Освен това е препоръчително да имате слънчеви очила с добър защитен филтър и шапка, овлажняващ крем за лице, както и балсам за устни със слънцезащитен фактор. Бързосъхнещи шорти и блуза са добър вариант за разходката по островите, защото от яхтата до островите ще ни извозят с надуваеми лодки и е възможно да се намокрите.

Има ли условия за пране на дрехи?

Да. Навсякъде, където имаме повече от една нощувка.

Какво е електричеството, трябва ли ни адаптер?

Електрическото напрежение в Еквадор е 120 волта. Можете да зареждате телефони и техника без проблем, но при ползване на епилатор или сешоар от Европа, те няма да работят със същата мощност. Ако споделяте стаята си и носите много техника със себе си, вземете и малък разклонител, не винаги има достатъчен брой контакти в стаята. Ще ви е необходим плосък преходник за контакти и за двете държави.

Колко пари са ми нужни?

В континенталната част на Еквадор около 30 щ. долара дневно за храна и леки напитки ще са ви достатъчни. В Галапагос е значително по-скъпо, но там програмата е All Inclusive. За Перу предвидете около 30 щ. долара на ден. 

Каква е валутата в страната?

Официалната валута в Еквадор е щатски долар (USD), като банкноти от 1, 5, 10 долара ще са ви от полза. В Перу валутата е Нуево сол (SOL). 

Нужно ли е да сменям пари от България?

Обменете си щатски долари. Курсът на перуанският сол е по-изгоден спрямо долара на място в Перу.

Мога ли да се разплащам с карта?

Използването на кредитни карти не е популярен начин за разплащане и в двете страни и е практика само в по-големите магазини, ресторанти и хотели, като е възможно да ви поискат и документ за самоличност.

Бакшиши
Освен посочените в програмата бакшиши за шофьори и местни екскурзоводи, ако сте доволни от обслужването, е прието да се оставят по 10% от стойността на сметката в ресторантите и заведенията.

Водата от чешмата става ли за пиене?

Не. В Еквадор и в Перу водата не е годна за пиене. Купува се бутилирана вода.

Каква е храната?

Храната е разнообразна и в Еквадор, и в Перу. По крайбрежието се набляга много на морска храна, а в планината се консумира предимно месо, приготвено по различни начини и винаги гарнирано с царевица, картофи или ориз.

Опасна ли е храната от улицата?

Не, дори е много вкусна. Попитайте водача си за сигурните места и къде може да се хапва на улицата.

Включена ли е храна в туристическия пакет?

Има включени закуски в Перу и Еквадор и обяди и вечери по време на круиза из Галапагос.

Чокекирао трекинг (вижте подробностите в програмата)

С какъв тип транспорт се пътува в държавата?

Със самолет по маршрута Кито – Галапагос – Гуаякил, Тумбес – Лима и Чиклайо – Лима, с лодки и круизно корабче в Галапагос, и частен автобус или микробус, на разположение само за групата, в Перу и Еквадор.

Какво е състоянието на пътищата?

Основните пътища и в двете страни са в добро състояние, но на някои места има завои и стесняване на пътя. При посещение на езерото Парон ще се движим с микробус по планински път без асфалт, с много завои, както и по някои участъци в Андите и централно Перу.

В какъв клас хотели се настаняваме? 

Ще нощуваме в среден клас семейни хотели 3* в Перу и Еквадор, а 3 нощувки ще бъдат на круизно корабче в Галапагос.

Опасно ли е по улиците, има ли престъпност?

Местата, на които ще ходим са безопасни и с голямо присъствие на полиция, но дребните престъпления и джебчийство са възможни навсякъде. Ще се движим в група, но ако искате да се отделите, задължително се консултирайте с водача си. Като изключим Гуаякил, всички останали места са спокойни. 

Безопасно ли е да нося ценности и бижута?

Не е препоръчително.

Има ли някакви сериозни религиозни обичаи, с които трябва да се съобразим?

В някои църкви и катедрали влизането с къси поли и панталони, както и дрехи без ръкави, не е разрешено. Съветваме ви да не снимате местните хора без разрешение. Алкохолът и цигарите са забранени на територията на резервата Галапагос. Разрешено
е само на определените за това места на яхтата.

Има ли включена застраховка в туристическия пакет?

Да, в цената на пакета е включена медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.

Как да сключа застраховка Отмяна на пътуване?

В срок от 5 дни от внасянето на депозита за пътуването може да сключите застраховка отмяна на пътуване. За повече информация можете да се свържете с нашия офис или обслужващия ви застрахователен брокер.

Нужна ли е ваксина (различна от тази срещу Covid)?

Ваксината за жълта треска не е задължителна, а препоръчителна както за Перу, така и за Еквадор, тъй като няма да се движим в джунглата или по подобни територии. И в двете държави ще се посещават места, които са на голяма височина, въпреки че никъде няма да спим много над 3000 метра. Лекарства за ефекта от височините купуваме на място, но е хубаво всеки един да се посъветва с личния си лекар относно кръвното си налягане и здравословното си състояние при изкачване на височини. Ако някой има проблеми с вестибуларния апарат или друго оплакване, свързано с движението на лодката или клаустрофобия, може да си носи съответните лекарства. Бонбоните и дъвките от джинджифил се препоръчват от персонала на яхтата, а и от наши клиенти, пътували по същата дестинация.

Допълнително ще бъдете информирани за полетното разписание и изискванията на съответната авиолиния. При желание от ваша страна, можете да си закупите сами билетите си, а цената им ще бъде приспадната от общата стойност на туристическия пакет.

Дати на програмата

Очаквайте през 2025

Запишете се, за да получите първи информация за нова група.

8 680 лв.

Стартова цена

9 930 лв.

Стартова цена

Стартова цена

Стартова цена

Стартова цена

Стартова цена

Бюлетин Новини

Абонирайте се, ако искате първи да научавате за нашите нови пътешествия!

Абонирайки се, се съгласявате с
Общите Условия на сайта!

Имайте предвид, че записването сега ви дава възможност да получите информация за това пътешествие първи. Не ви гарантира място!

Получихме запитването Ви!

Екипът ни ще се свърже с вас при първа възможност.