Обща информация

Мексико Сити – Сан Кристобал – Чиапас – Паленке – Лагуна Бакалар – Кий Колкър – Ваядолид – Рио Лагартос – Лас Колорадас

Има възможност сами да закупите самолетните билети за пътуването и да ви предложим цена за пакета без стойността на включените самолетни билети!

Жаждата ни за повече автентични преживявания ни отвежда до познати дестинации по различни и още по-вълнуващи пътеки. Втората ни програма в Мексико с остров Колкър в Белиз е насочена към любителите на природата, които са готови да спят в джунглата, да се возят в местен транспорт, да бродят из гори и лагуни, да живеят бавно и лениво на белизийски остров и не на последно място да купонясват като истински бохеми!

18

дни

16

нощувки

6 090 лв.

стартова цена

Дати и цени

Какво получавате от нас

 • Програмата е насочена към по-рядко посещаваните от туристи места в Мексико и Белиз – майските пирамиди Яшчилан и Бонампак, лагуна Бакалар, остров Колкър, Синята дупка и щата Чиапас с водопадите Ел Чифлон и Роберто Бариос и местните етнически племена Наха
 • Приключенски маршрут на екипа ни (на база самостоятелното ни пътуване из Мексико), който ще остави у вас усещането, че наистина сте изследвали както големи забележителности така и скрити съкровища.
 • Гарантирани групи
 • Приключения на достъпни цени
 • Отстъпки за лоялни клиенти
 • Най-богатия опит в Мексико с над 20 организирани групи
 • Български водач със страст към пътешествията
 • Автентично пътешествие с досег до местните хора и тяхната култура
 • Малки групи, около 16 човека
 • 16 нощувки в хотели 3*
 • 13 закуски
 • Самолетен билет София – Мексико Сити, Канкун – София с включени летищни такси
 • Вътрешен полет Мексико Сити – Тукстла Гутиерес с включени летищни такси
 • Транспорт с частен микробус/бус с климатик по време на пътуването в Мексико и Белиз
 • Два ферибота от и до Кий Колкър
 • Входни такси на местата, които ще посетим по програмата
 • Медицинска застраховка на стойност 10 000 евро (с включено покритие при Covid-19)
 • Всички трансфери по програмата
 • Български водач-преводач с опит в Мексико (владеещ испански език) по време на цялото пътуване и лицензирани местни екскурзоводи в Чиапас и Мексико сити
 • Лични разходи за храна, вода и напитки, неупоменати в програмата, шопинг (предвидете минимум 1000 лева)
 • Допълнително се заплащат 990 лева за единична стая
 • Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьора на микробуса – около 45 щ. долара
 • Трансфери летище – хотел – летище, в случай че се пътува с полет, различен от този на основната група
 • Транспорт, който не покрива основната програма, като например всички опционални мероприятия
 • Гранични такси в Мексико и Белиз – около 55 щ. долара

Програма по дни

Полет до Мексико Сити. Трансфер до хотела.

Мексико Сити е, и винаги е бил, слънцето в мексиканската соларна система. Градът e една от най-ярките световни столици в наши дни. В противовес на доскорошната си репутация, че е мръсен, претъпкан и опасен, този град има богата история, впечатляваща арт сцена, динамична стрийт култура и една от най-добрите кухни в Латинска Америка. Реновирани обществени места са върнати отново към живот, кулинарната сцена буквално експлодира, а културният ренесанс е в апогея си.

Ще посетим един от най-красивите и богати на колониална архитектура квартали Койоакан където се намира и известната Синя къща-музей Фрида Кало, която е наша задължителна спирка. Следобяда ще си подарим неповторимата възможност да плаваме с гондола по единствените по рода си канали в квартала Сочимилко. Плаването из тях е придружено от музика на мариачи и много настроение.

Нощувка.

Ще започнем деня си с разглеждане на централния площад Сокало и ще се насладим на колониалната архитектура на столицата. Следобеден полет Мексико Сити – Тукскла Гутиерес и трансфер до Сан Кристобъл. Свободно време.

Нощувка.

Атмосферата в този малък колониален индиански град, разположен високо в планините на Чиапас, е уникална. Със своите виещи се калдъръмени улици и колониална архитектура Сан Кристобал де лас Касас излъчва старовремско усещане със силни предиспански корени и е невъзможно човек да не се влюби от пръв поглед. Ръчните изделия от кожа, мъниста, бижута, картини и всякакви цветни изработени предмети са едни от най-красивите в страната. Ще се отдадем на ден в разходки из пазарите и на гурме преживяване из множеството кафенета, бистра с великолепно вино от цял свят и ресторанти с традиционна и международна кухня. Вечерно посещението на бар със жива музика в Сан Крис е нещо, което няма да искате да пропуснете.

Нощувка.

Предстои ни в следващите дни да вдигнем завесите на един от най-автентичните щати в Мексико: Чиапас. Отвъд Сан Кристобъл де лас Касас, Чиапас е карта, която никога не спира да се чертае. Всеки, който се стреми да се докосне до чистотата на природата, така, както и до недрата на древната предиспанска култура, ще се радва през предстоящите дни на изобилни дарове и от двете. 

Започваме с разходка по протежението на река Сан Висенте – една от най-пълноводните в Чиапас и създаваща впечатляващата серия от водопади Ел Чифлон, като най-високият се спуска от цели 70 метра. Водопадите образуват тюркоазено сини естествени басейни, заобиколени от тръстики и палмови горички. Ще преминем през панорамна пътека, която открива надиплените води, а в подножитето на някои от по-ниските участъци, ще можем да се изкъпем в басейните с чиста планинска вода.

Завръщане в Сан Кристобъл

Нощувка

Потегляме към Чиапас, а по пътя ще посетим и каскадните водопади Роберто Бариос, място подминато от турситическия поток, където ще се разхладим в прохладните бистри басейни.

Нощувка

Продължаваме с изследването на района с еднодневна екскурзия до древния град държава на маите Яшчилан, живописно разположен на брега на река Усумасинта и заобиколен от гъста джунгла. Единственият подход към археологическия обект е с лодка по реката и ако имаме късмет по пътя може да се видят маймуни, крокодили и различни видове птици. Яшчилан е бил значим град държава в периода 681 – 800 г. Днес е впечатляващ със своите руини на постройки с уникална архитектура, монолитни каменни колони, изящно гравирани фасади и покривни орнаменти.

Посещението на Бонампак, древен археологически обект на маите е пътешествие назад в историята и културата на маиската цивилизацията. Известен със своите ярко запазени стенописи, Бонампак предлага поглед към живота, ритуалите и артистичността на маите от късния класически период. Акцентът е храмът на стенописите, където сложни рисунки изобразяват церемониални сцени и кръвопролитни ритуали. Заобиколен от буйна джунгла, комплексът предлага не само историческо изследване, но и завладяващо изживяване на естествената красота на региона.

Нощувка

Ще прекараме още един ден сред рая от тропически гори.

За авантюристите сме подготвили вълнуваща рафтинг експедиция по река Лаканха, течаща в сърцето на тропическата джунгла. Бързеите са умерени, подходящи както за начинаещи, така и за опитни рафтери, а дивата природата около вас ще ви приветства с песента на цветните птици и игривите маймунки.
За онези от вас, които искат да останат на сушата, сме подготвили умерен преход (около 4 часа) до Лагуната на прилепите, скрито природно чудо и завладяващите руини на маите Лаканха. Ще бъдете придружен от местен водач, който ще сподели богатите си познания за природата и ще ви разкаже историите и легендите, предавани устно от поколение на поколение.

Следобяд ще се съберем всички, за да се свържем с богатата занаятчийска традиция на народа Лакандон, посредством нашата работилница. Ще създадем свои собствени уникални бижута от семена, прилагайки традиционните техники за нанизване и дизайн. Може и да се потопите в изкуството на стрелите, използвайки естествените материали и методи на местните предци.

Накрая на деня, на хлад, ще направим едночасова образователна обиколка за традиционните земеделски практики и ще се присъединим към общността в събирането на реколта. Ще разберем какви са техниките на сеитба и беритба, как поддържат плодородието на почвата и каква дълбока връзка имат местните с естествената им среда.

Нощувка

Предстои да влезем надълбоко в джунглата Лакандона, където се намира биорезервата Нахá – Метцабок. Той е под протекцията на ЮНЕСКО и се обитава от не малко застрашени от изчезване видове като фазана око, орел харпия, кецал и ягуар. Пристъпваме прага на местни етнически общности, които съхраняват традицията на предците за плаване по лагуните на Чиапас с кану (каюко). В приключението на тази среща с племената ще опознаем миналото на маите и съкровената им връзка с реката. В селищата им предано се спазват някои от вековните традиции на маите, а техните потомци наричат ​​себе си hach ​​winik, което означава “истински мъже”. В този естествен рай в средата на джунглата ще се възхитим на древна скална живопис, древни храмове, ще научим за ритуалите им, ще плаваме по митични лагуни и ще почерпим от изворите на това огромно природно и историческо богатство, гордостта на Мексико и световното наследство. 

Нощувка.

Трансфер Паленке – Лагуна Бакалар (около 9 часа).

Днес сутринта ще разгледаме руините на комплекса Паленке. Един от най-значимите архитектурни обекти в света на маите, Паленке, е разположен в дебрите на пищната джунгла на Чиапас, чиято дива природа и богата флора впечатляват също толкова, колкото и древните постройки. Разположените на хълм руини датират от около 600 г. пр.Хр. и са сред най-впечатляващите реликви на маите в Мексико. Разхождайки се между храмовете, ще чуем крясъците на маймуните, ехтящи из джунглата. В руините е открита гробницата на шамана Пакал, чиято мумия носи разкошна погребална маска – една от най-ценните реликви на културата на маите, открита едва през 1952 г.

Отправяме се на дълъг и изпълнен с красиви пейзажи преход към Лагуна Бакалар

Нощувка.

В някои травъл издания ще срещнете Лагуна Бакалар описана като „Бора Бора на Мексико“. Единственото общо между мексиканското крайморско езеро и острова в Пасифика са неописуемо сините им води. Бакалар е добре скрит сапфир на 30 минути път от границата с Белиз. Ще си направим гастрономично приключение в многобройните крайбрежни ресторантчета за прясна риба и ще се разходим с каяци или лодка из водите на лагуната.

След като се уверим, че лагуната е оцветена в точно седем нюанса на синьото, няма да пропуснем и да се порадваме на слънцето, белия пясък и кристално чистите води на близките плажове.

Ще пренощуваме в малкото хипарско градче, носещо името на лагуната и автентичния дух на Карибите, което е съществувало още от времето на маите. На техния език „бакалар“ се превежда като „обграден с тръстика“. И от същата тази тръстика се прави чудесен местен ром. Настройте вълните си за много музика, танци и коктейли!

Нощувка.

Отправяме се към тропическите прелести на Белиз с обществен автобус – една от малкото англоезични държави на Карибите, където множество етноси съжителстват в пълно разбирателство.

Продължаваме приключението си с водно такси към един от 450-те острова на Белиз – Кий Колкър. Само 30 км плаване ще ни отведе в съвсем различен свят, където няма асфалт и автомобили, а карибската идилия се обобщава от една фраза: “Карай я полека”.

Нощувка.

Кий Колкър са две парченца „коралова“ земя насред изумрудените води на Карибско море. Разделени са от проток с кристално чисти води и пословичното име The Split (Разделителя), който така изобилства от лангусти, че ако сте достатъчно смели можете да си уловите обяда сами и с голи ръце. На този карибски рай лангустите със сигурност са повече от хората, а туристите още не са преобладаваща част от екосистемата. Но барчета с реге музика и добър ром няма да липсват. Местните, които наброяват около 2000 души, живеят съобразено с философията „Go slow” и ние ще ги последваме. И за да си представите колко здравословно може да е това – на острова дори няма болница. Затова пък има 3 пясъчни улици с романтичните имена Предна, Средна и Задна, които ще кръстосаме надлъж и нашир, разхождайки се боси или с колелета измежду палми и малки цветни къщички. Капанчета за всякакви морски деликатеси, плажове и крайбрежни барове, ухаещи на марихуана ще са нашият дом в следващите дни. Попаднали сме на място, където безвремието никога не може да е скучно.

Белизийският бариерен риф е навсякъде около нас. Затова няма да изпуснем възможността да се гмуркаме из удивително красивите корали и неизброимите морски обитатели, сред тях и акули (срещу допълнително заплащане).

За желаещите, има чудесна възможност за шнорхелинг и дайвинг на втория по дължина бариерен риф в света след този в Австралия, включително и едно от най-популярните места на целия риф  емблематичната Голяма синя дупка (срещу допълнително заплащане). Този допълнителен тур е препоръчителен единствено за сериозни дайвъри, тъй като е много скъп и отнема около 4 часа с лодка в двете посоки. За по-лежерните можем да организираме полет над Синята Дупка, който пък единствен визуализира формата на мястото и ни разкрива пред очите гледка, която до сега сме виждали само на снимка.

Шнорхелинг, дайвинг, кайт сърфинг, каране на колело, хапване, пийване или просто мързелуване – вие избирате как да се насладите на това блажено място. Но каквото и да „нищо-правите“ на Кий Колкър, правете го бавно, за да не ви глобят (не се шегуваме). “Go Slow”… само това ви трябва да помните!

Трансфер с лодка и частен автобус до Ваядолид.

Нощувки.

Ваядолид е още едно добре скрито в джунглите на Юкатан съкровище. Едва ли сте виждали нещо по-пъстро от архитектурата на Ваядолид, а също толкова колоритна е и атмосферата в градчето. Ще се храним с всички сетива на Общинския пазар, ще опитаме някои от типичните само за там нестандартни ястия (папацулес и маркеситас) и ще пийнем маргарита с местните.

Разбира се, навсякъде около Ваядолид са разпръснати сенотета, ще се цамбурнем и ние в някои от най-красивите за снимане. Но ако вече сте се изморили от Юкатанските извори и искате още експедиции, имате възможност да посетите наскоро обявения за едно от новите седем чудеса на света, древният град Чичен Ица: дом на толтеките и маите (мероприятие срещу допълнително заплащане).

Нощувки.

Днес е денят на цветовете – ще се докоснем до четири цветни петънца на картата на Юкатан, в рамките на по-малко от пет квадратни километра. Започваме с плаване из смарагдово зелените води на Рио Лагартос – биосферен резерват на UNESCO, дом на розово фламинго. Ще сме заобиколени от мангрови гори, пеликани, ястреби, крокодили, черни игуани и еноти.

Розови като захарен памук или дъвка “Hubba Bubba”, Лас Колорадас (в буквален превод „Оцветените“) ще ни накарат да видим света през розови очила. Крайбрежните езера се използват за добив на сол още от времето на Маите, а наситено розовия им цвят се дължи на сорт водорасли, планктон и миниатюрни скариди, които виреят само в толкова солена среда. А когато денят е слънчев, пурпурният цвят се насища и създава настроението на поп-арт картина. Ние също ще се подсолим с маргарити и морска вода на близкия плаж, където заедно ще прекараме един „розов“ следобед, но на снежнобял пясък с хоризонт от необятната синева на Мексиканския залив.

Нощувка.

Трансфер до летището на Канкун. Полет до България.

PDF файл на програмата

Забележки и записване

 1. Цената е валидна при група от 10 и повече души.
 2. Цените са калкулирани на база най-ниската тарифа на редовни авиолинии и подлежат на препотвърждаване при конкретна заявка.
 3. Ако желаете повече гъвкавост, Ви предоставяме възможност сами да закупите самолетните билети за пътуването и да Ви предложим цена на пакета без стойността на включените самолетни билети. Моля да ни уведомите при записването, ако искате да се възползвате от тази възможност, за да Ви изпратим договор без стойността на самолетния билет. Ако желаете, можем да предоставим контакти на фирмата, която закупува самолетните билети за всички наши пътувания.
 4. Туроператор СЕД Адвенчърс има сключена задължителна застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗК „Лев Инс“ АД с адрес: бул. „Симеоновско шосе“ 67А, 1700 Студентски Комплекс, София. Застрахователната полица е с №13052410000162 / 15.03.2024 г.  с валидност до 19.04.2025 г.
 5. ВЪЗМОЖНА Е ПРОМЯНА НА ДАТИТЕ С ДО 2 – 3 ДНИ В ЗАВИСИМОСТ ОТ ЦЕНИТЕ НА САМОЛЕТНИТЕ БИЛЕТИ. МОЛЯ ДА НИ УВЕДОМИТЕ ПИСМЕНО, АКО ИСКАТЕ ДА БЪДЕТЕ ИНФОРМИРАНИ, ПРЕДИ ДА ЗАКУПИМ САМОЛЕТНИТЕ БИЛЕТИ!
 6. Възможна е промяна в подредбата на дните без никакво нарушаване на цялостната програма, ако е нужна оптимизация на времето.
 7. Цената е за човек при настаняване с друг в стая!
 8. Не можем да гарантираме комбинация с друг пътуващ при желание от ваша страна.
 9. Водачът на групата е възможно да не пътува от и до София с групата, но задължително я посреща и изпраща на летищата в Мексико.
 10. За български граждани не се изискват визи за Мексико и Белиз.
 11. Допълнителните/опционалните мероприятия са по ваше желание, за ваша сметка и на ваша отговорност. Туроператорът единствено може да съдейства за тяхната организация с местните доставчици на услугата без да носи финансова отговорност поради неосъществяването на конкретното мероприятие в следствие на лоши климатични условия или други причини!
 12. Климатът на планетата е извън нашия контрол, макар че имаме огромното желание да осигуряваме идеалното време за нашите групи.
 13. СЕД АДВЕНЧЪРС Ви предлага срещу доплащане застраховка „Отмяна на пътуване”. При записване Ви молим изрично да отбележите, ако желаете да сключите тази застраховка, за да Ви запознаем подробно с всички условия.
 14. СЕД АДВЕНЧЪРС е регистриран онлайн туроператор към Министерство на Туризма на Република България. Плащането на услугите се осъществява единствено и само по банков път. Всички договорни отношения се извършват единствено посредством електронен път. Хартиени носители на договори и анекси не се приемат.
 15. Всички пътуващи, които нямат български задгранични паспорти, носят отговорност да си проверят изискванията за визи на съответната дестинация и уредят такива.

Срокът за плащане на депозита от 3 000 лв. е 31 юли 2024 г.

Срокът за второто плащане от 1 500 лв. е 15 октомври 2024 г.

Срокът за крайното плащане е 30 дни преди заминаване.

Необходимо е да изпратите копие на международния си паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщане!

Моля, да отбелязвате на платежните нареждания:

 1. Основание: Името и датите на дестинацията, до която ще пътувате, както и имената на пътуващите.
 2. Получател: СЕД Адвенчърс ЕООД.
 3. Наредител: Вашето име.

За контакти: СЕД АДВЕНЧЪРС ЕООД,
лиценз No. РК-01-7248
Телефон – офис: 0876 099 631
Имейл: office@cedadventures.com

БАНКОВИ ДАННИ:
СЕД АДВЕНЧЪРС ЕООД

Сметка в лева: Пощенска банка
IBAN: BG56 BPBI 7942 1026 0999 01
BIC: BPBIBGSF

Сметка в Revolut/Револют:
CED ADVENTURES EOOD

Сметка в евро, долари и лева:
IBAN: LT283250043512206021
BIC: REVOLT21XXX

Сметка в британски лири:
Local
Account number: 07072295 (UK)
Sort code: 040075

Въпроси и отговори

Обща информация за дестинацията

 Физически рейтинг.

Специална подготовка или особена физическа издръжливост за дестинацията Мексико не се изискват. Въпреки това, трябва да се вземат под внимание някои особености като топлия и влажен климат на част от местата по програмата, посещенията на археологическите зони и някои по-дълги трансфери и преходи с автобус. Като цяло дестинацията е подходяща за хора в активна възраст в добра физическа форма.

 Има ли дълги пешеходни преходи?

В програмата са предвидени градски турове и пешеходни преходи, както и посещения на множество археологически зони. Преходите не са дълги и са подходящи за всеки.

 Колко време се лети до дестинацията?

До Мексико Сити се лети общо около 13 – 15 часа от София с прекачване в зависимост от избраната авиокомпания.

 Подходящо ли е пътуването за деца?

Пътуването по-скоро не е препоръчително за деца. Мексико е силно историческа и културна дестинация и повечето деца и/или тийнейджъри все още не са развили интерес към тези цивилизации и култури. Също така, има пешеходни и дълги преходи с автобус, които допълнително трябва да се имат предвид при избора на родителите. Отделно от това, програмата е насочена към активното купонясване и нощен живот, така че може би не бихте искали да се излагате пред децата си.

 Необходима ли е виза?

Туристическа виза за българи с престой до 90 дни не се изисква.

 Каква е часовата разлика?

Часовата разлика между България и Мексико е 8 часа. Часовата зона в Мексико е GMT-5.

 Интернет и сим карта.

Интернет на много добро ниво има във всички хотели по програмата. Закупуването на сим карта с мобилен интернет също е опция за тези, които искат да са свързани през цялото време.

 Какво можем и не можем да внасяме?

Няма специални ограничения и рестрикции за вноса на продукти в страната.

Какъв е климатът?

Климатът на Мексико е доста разнообразен, предвид огромната площ, която обхваща страната и зоналните разлики във височина, които оказват значително влияние на температурите и валежите. Тропикът на Рака разделя Мексико на две зони: на по-умерена на север, с по-ниски температури през зимата, и тропическа и влажна зона – с малки температурни изменения през цялата година, като температурите се колебаят единствено в зависимост от височината. В градове като Мексико Сити и Сан Кристобал може да усетите по-ниски температури, тъй като височината оказва значително влияние на въздушните маси и количеството на валежите. На юг от Сан Кристобал климатът е изцяло влажен и тропичен целогодишно.

 Какви дрехи и обувки са ми необходими?

Ще ви трябват леки и удобни дрехи за всекидневните градски преходи и посещения на археологическите зони. Времето в Мексико варира значително и в Мексико Сити и Сан Кристобал може да бъде по-хладно. Вземете с вас и връхни дрехи, поне един дълъг панталон и яке. Ще са ви необходими също така леки, спортни или туристически обувки, с които да ви е удобно по време на всекидневните разходки и обиколки.

 Има ли условия за пране на дрехи?

Да, на повечето места, където имаме над една нощувка, ще може да ползвате тази услуга. Обърнете се към водача си за съдействие.

Какво е електричеството, трябва ли ни адаптер?

Електричеството в Мексико е 127 волта и ще ви трябва адаптер, тъй като контактите са от типа A/B.

 Какви аксесоари са ми необходими?

Ще са ви необходими шапка, бързосъхнещи дрехи, слънцезащитен крем и репелент срещу комари. Препоръчително е да имате водни обувки и да си носите бански. Може да си вземете също така и шнорхел и водни очила, ако държите на своите, за опционалните турове и свободните дни.

Колко пари са ми нужни?

Като цяло Мексико е средно скъпа дестинация. За обяд и вечеря, заедно с вода за през деня, и още някои напитки (кафе или бира), ще са ви нужни около 25 – 30 американски долара на ден. В тази сума не влизат пари за сувенири и други покупки. Предвидете поне минимум 500 щ. долара за цялото пътуване.

 Каква е валутата в страната?

Валутата е мексиканско песо (MXN).

 Нужно ли е да сменям пари от България?

Можете да обмените мексиканско песо в България. Има много чейндж бюра, които предлагат добър курс и така ще спестите междинното обръщане от долари или евро. Която и валута да вземете за обмен на място в Мексико, евро или долари, ще ви свърши работа.

 Мога ли да се разплащам с карта?

Възможно е да плащате с карта. Почти във всички ресторанти или сувенирни магазини има такава опция.

 Бакшиши

Бакшишите не са задължителни, но оставянето им е препоръчително. Мексиканците са свикнали да получават допълнително заплащане за труда си, особено работещите в туризма и ресторантьорството.

Водата става ли за пиене?

Съветваме да не консумирате вода от чешмата по време на цялото пътуване.

 Каква е храната?

Мексико притежава една най-известните, най-вкусните и разбира се – пикантни кухни в света. Eкзотични продукти и богати аромати се преплитат в уникални ястия увековечени из целия свят. Основната съставка е добре позната – царевицата. Има я в почти всички ястия и начини на приготвяне на различни продукти: кесадия и тако, или просто присъства на масата, като заместител на хляба. За разлика от другите латиноамерикански страни, в Мексико не се яде толкова ориз. Можете да опитате кесадия, тако ал пастор, тако с пиле и гуакамоле или уникалните ескамолес – сезонни яйца от мравки, които са истински мексикански деликатес!

 Опасна ли е храната от улицата?

Храната от улицата не е опасна – точно обратното: Мексико се слави с една от най-вкусните и разнообразни улични храни в света, и ще я видите като пример във всеки туристически справочник. Отнасяйте се с по-голямо внимание само към храната в Мексико Сити, който е 20-милионен мегаполис и качеството на храната на места може да е съмнително. За всички останали места от програмата в Мексико не трябва да имате никакви притеснения.

 Включена ли е храна в туристическия пакет?

В туристическия пакет са включени брой закуски, упоменати в секция Цената Включва.

Има възможност за няколко опционални мероприятия в програмата:

 • посещение на древния град Чичен Ица – дом на толтеките и маите
 • шнорхелинг и дайвинг в Голямата Синя Дупка на Белизийският бариерен риф

С какъв тип транспорт се пътува в държавата?

Мексико е огромна страна, из която е наложитено да се пътува с различни транспортни средства – средно големи комфортни автобуси, мини ванове и самолет (вътрешен полет по програмата).

Колко дълги са преходите с автобус?

Преходите с обществен автобус са средно дълги, но приятни, с красиви гледки и екзотични пейзажи по пътя. Има два по-дълги прехода, като по-дългият е с продължителност около 8 – 10 часа.

Какво е състоянието на пътищата?

Състоянието на пътищата е много добро. Пътува се удобно и комфортно в почти всички части на страната. Има само една отсечка с повече завои, за което ще бъдете предупредени от водача си и ако ви прилошава е добре да си вземете медикаменти за това.

Какво е състоянието на пътищата?

Основните пътища са в много добро състояние.

В какъв клас хотели се настаняваме?

Хотели 2/3*, къщи за гости и лоджове, имаме и нощни автобуси.

Опасно ли е по улиците, има ли престъпност?

Мексико не се слави с висока сигурност, но в програмата не се посещават опасните части на градовете. Въпреки това е препоръчително да сте внимателни по улиците, особено ако се отделите от групата.

Безопасно ли е да нося ценности и бижута?

Не е препоръчително да се носят бижута и ценности, особено в Мексико Сити, където дребните кражби и джебчийство могат да се случат на всеки. Препоръчва се по време на цялата програма да не се носят бижута или да се носят такива с по-малка стойност.

Има ли някакви сериозни религиозни обичаи, с които трябва да се съобразим?

Мексико е католическа страна и всички чужденци, в частност християни, не се съобразяват със специфични местни обичаи. Имайте предвид, че Мексико е мултикултурна страна, смесица от предимно европейски и индиански култури и обичаи. В по-малките градове и села могат да се срещнат странни или „езически” традиции, според западните мирогледи.

Има ли включена застраховка в туристическия пакет?

Да, в цената на пакета е включена медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.

Как да сключа застраховка Отмяна на пътуване?

В срок от 5 дни от внасянето на депозита за пътуването може да сключите застраховка отмяна на пътуване. За повече информация можете да се свържете с нашия офис или обслужващия ви застрахователен брокер.

Нужна ли е ваксина (различна от тази срещу Covid)?
За местата, които посещаваме, не се изисква ваксинация.

Допълнително ще бъдете информирани за полетното разписание и изискванията на съответната авиолиния. При желание от ваша страна, можете да си закупите сами билетите си, а цената им ще бъде приспадната от общата стойност на туристическия пакет.

Дати на програмата

Очаквайте през 2025

Запишете се, за да получите първи информация за нова група.

6 090 лв.

Стартова цена

Стартова цена

Стартова цена

Стартова цена

Стартова цена

Стартова цена

Бюлетин Новини

Абонирайте се, ако искате първи да научавате за нашите нови пътешествия!

Абонирайки се, се съгласявате с
Общите Условия на сайта!

На коя дата искате да пътувате?

Получихме запитването Ви!

Екипът ни ще се свърже с вас при първа възможност.