Обща информация

Хавана – Винялес – Кайо Хутиас – Сиенфуегос – Тринидад – Санта Клара – Варадеро – Хавана

Има възможност сами да закупите самолетните билети за пътуването и да Ви предложим цена за пакета без стойността на включените самолетни билети!

Представете си място с плажове от пясъци, нежни като диамантен прах, топли океански води с цветове на перата на паун, яркозелени планини, изобилстващи от драматични формации, древни градове с павирани колониални площади и дворци, напомнящи за могъщата някога сила на Испания… и спонтанността на един народ… а мястото, наречено най-емоционалното включване в Западното полукълбо, е Куба! Една страна с богата история и култура, темпераментна музика, зашеметяващо красиви плажове и екзотични кулинарни специалитети. Страна, пулсираща от енергия и живот… Този път ви каним на едно незабравимо пътешествие до острова на романтиката, салсата, куба либре и вечно празнуващите хора.

12

дни

10

нощувки

4 990 лв.

стартова цена

Дати и цени

Какво получавате от нас

 • Приключенски маршрут на екипа ни (на база самостоятелното ни пътуване из Куба), който ще остави у вас усещането, че наистина сте изследвали както големи забележителности така и скрити съкровища.
 • Гарантирани групи
 • Най-богатия опит в Куба с над 30 организирани групи
 • Най-разнообразната програма, предлагана в България
 • Български водач със страст към пътешествията
 • Малки групи, около 16 човека
 • Приключения на достъпни цени
 • Уникална комбинация от плажове, природни, културни и исторически забележителности и места за танци
 • 2 нощувки в хотели 3* със закуски, 1 нощувка в хотел 4* със закуска, 5 нощувки в централно разположени частни къщи за гости с хазяи (casas particulares, вж. определението по-долу) и 2 нощувки на база ол инклузив във Варадеро в хотел 4*
 • Самолетен билет София – Хавана с прекачване в Европа, отиване и връщане, с включени летищни такси
 • Виза за Куба
 • Входни такси на местата, които ще посетим по програмата
 • Транспорт с частен минибус по време на пътуването и туровете в Куба
 • Медицинска застраховка на стойност 10 000 евро
 • Водач-преводач с опит в Латинска Америка по време на пътуването в Куба и местни екскурзоводи
 • Всички трансфери по програмата

NB! Casas particulares са частни кубински къщи, в които живеят стопаните, но отдават стая от нея със самостоятелен санитарен възел на гости туристи. Много пътешественици от цял свят намират този начин на настаняване за предпочитан, тъй като дава максимална представа за бита и стандарта на местните.

 • Лични разходи за храна, вода и напитки, неупоменати в програмата, шопинг (предвидете минимум 950 лева)
 • Допълнително се заплащат 550 лева за единична стая
 • Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьора на микробуса – 30 евро
 • Трансфери летище – хотел – летище, в случай че се пътува с полет, различен от този на основната група
 • Транспорт, който не покрива основната програма, като например всички опционални мероприятия

Програма по дни

Полет и вечерно кацане в Хавана.

Нощувка.

Един от най-старите градове в Западното полукълбо, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство. Ще изследваме богатството от колониална архитектура и ще се потопим в атмосферата на историческия град La Habana Vieja, запазил очарованието си през вековете. Хавана е изключително красив град, в който архитектурните стилове от различни епохи ще ни пренесат през времето – като се започне от старите крепостни стени и крепостта „Ел Моро”, премине се през неокласическите къщи във френски и испански стил, през необароковите сгради като тази на Гран Театро и се стигне до Капитолия в стил ар нуво и Едифисио Бакарди – в арт деко.

Ще посетим бароковата катедрала Сан Кристобал де ла Хавана, двореца Лос Маркизес де Агуас Кларас, Музея на рома, както и Музея за колониално изкуство и внушителния площад Плаза де Армас със статуята на Мануел де Кеспедес. Някога седалище на кубинското правителство след революцията, внушителната сграда Ел Капитолио, наподобяваща по дизайн сградата на американския конгрес, сега приютява Кубинската академия на изкуството и третата по големина статуя на закрито. Ще отидем и до Площада на революцията, на който се провеждат всички важни чествания в Куба. В древния град, а и на целия остров, ще можем да се насладим и на завладяващите ритми на салса и сон, долитащи от многобройните клубове. Пребиваването в такъв клуб е истинско преживяване.

Нощувка (в Хавана нашите групи нощуват в най-добрия квартал на града – Ведадо).

La Havana Vieja е красива част от столицата, но далеч не е всичко, което градът може да ни предложи. В него има квартали, които ще добавят съвсем различен вкус, и един от тези квартали е Забраненият или – Ведадо. Гъстите едно време гори са били превърнати в защитена военна зона по време на испанските колонизатори, откъдето идва и характерното име. Жилищното строителство започва през 1850 г. и ако реставрираните площади на Стара Хавана предлагат уникален поглед върху колониалния период на Куба, то Ведадое богат на останки от друга епоха в завладяващата история на страната. След Кубинската революция от 1959 г. много от зашеметяващите имения с кубинска архитектура са превърнати в културни центрове и посолства. Представете си да ходите на работа всеки ден в имения с високи тавани и мраморни стълби! Ще видим емблематичния за Ведадо хотел „Насионал”, сладоледената къща „Копелия” и още много интересни забележителности в Хавана.

Разхождайки се по пъстрите улици около Малекон (променадата край океана), ще спираме погледи на старите американски автомобили и пъстрите дрехи на местните, ще вдишваме от морския бриз и за известно време ще станем част от ежедневието и живота на кубинците. Приключението ни няма да е пълно без посещение на грандиозно шоу в известното клуб-кабаре „Парисиен”. Ще се оставим да бъдем завладени от бляскавата магия от цветове, ритми, танци и красота и вероятно ще си тръгнем, тананикайки си „Гуантанамера” (представлението е срещу допълнително заплащане).

Нощувка.

Неслучайно Хемингуей избира вибриращата атмосфера на Хавана за място, което да го вдъхновява и зарежда. Ще посетим къщата музей на великия писател и се отправяме към най-западната провинция на Куба – Пинар дел Рио. Нейната притегателна сила за туристите се дължи на прекрасните гледки към долината Винялес и мащабните насаждения от най-качествения тютюн в светa. Насладата от посещението в тази част на острова няма да е пълна, ако не спрем, за да се полюбуваме на контраста между ръжденикавочервената пръст и типичната за региона буйна зелена растителност. Като откъснати един от друг зелени острови, насред гладката равнина на долината рязко се издигат високи варовикови хълмове. Наричат ги моготи. Странните възвишения са образувани още преди 160 млн. години и създават поразително чувство на защитеност в долината. Понякога са и мистични, потънали сред мъгла и зеленина.

Нощувка.

Кайо Хутиас е закътан малък остров с дължина по-малка от 7 км, красящ северното крайбрежие на Куба, а плажът му се счита за най-самотния в областта Пинар дел Рио. До него ще достигнем по единствения 5-километров черен път, който тръгва от близкото рибарско селище Санта Лусия. Девственият му облик се нарушава единствено от малко ресторантче в стил ранчо и от пункта за отдаване под наем на принадлежности за любителите на гмуркането.

Километровата ивица от бял пясък и лазурното море ще ни пренесат в епохата на карибските пирати, които са обикаляли района в търсене на приключения и лесна плячка. Островът е покрит с ниска мангрова растителност и дължи името си на ендемичния бозайник jutias, който се крие в горите и единствено следите му в пясъка ще ни напомнят за невидимото му присъствие тук.

Свободно време за релакс на плажа.

Нощувка.

На път за Хавана ще посетим една от най-известните плантации за тютюн – Финка Кемадо де Руби, и ще надникнем в автентичните процеси за обработка на тютюн и направа на световноизвестните кубински пури. Веднъж пристигнали в Хавана, ще имате възможност да се потопите сами в най-колоритния кубински град с достатъчно свободно време за разходки и покупки.

Нощувка.

Днес ще продължим нашето карибско пътешествие на изток към един от най-привлекателните градове на Куба – Сиенфуегос. Сиенфуегос е възхитителен и интересен град с история, до голяма степен, различна от тази на останалата част на страната. Поради своята роля на важно пристанище, както за вътрешния пазар, така и в международен план, той създава малко по-космополитно усещане, отколкото повечето области на юг. Най-важната улица – „Пасео дел Прадо”, разделя града и стига до края на полуострова, като се простира на юг през Пунта Горда и на север по продължение на залива, откъдето се разкриват невероятни гледки, особено по залез слънце, когато заливът утихва. Ще започнем деня от колоритния площад „Парк Хосе Марти”, заобиколен от пъстроцветни сгради, една от които е красивата сграда на театъра „Томас Тери”, съчетала испански колониален стил, традиционен италиански дизайн и малко барок. Ще имаме възможност да се изкачим и на кулата на Дома на културата „Бенджамин Дуарте” – популярна историческа сграда, от която се открива прекрасна гледка към залива и пристанището. Няма да пропуснем и Palacio Del Valle, архитектурната гордост на Сиенфуегос.

Нощувка.

Ето че пристигаме в Тринидад, наричан „перлата в короната” на кубинските колониални градове, център на културната дейност, където никога няма да сме далеч от група музиканти, изпълняващи салса или сон. В града има задължителната Каса де ла Трова, един от стълбовете на кубинската култура във всяко по-голямо селище. Основан през 1514 г. от богат баски земевладелец, Тринидад е един от най-добре съхранените и чаровни градове в Карибието и заслужено присъства в списъка на ЮНЕСКО. Красиво разположен от двете страни на хълм, той улавя лекия бриз и обръща поглед към Карибието. Неговите тесни калдъръмени улички са покрити с камъни, изпратени през Атлантическия океан като баласт или взети от близката река. Лабиринтът от улици е изпълнен от къщи с покриви от плочки теракота в меки пастелни цветове.

Голяма част от архитектурата е в неокласически и бароов стил, с мавритански вкус. Ще минем покрай изящни сгради с фасади от махагон и масивни дървени врати, които стоят отворени, за да позволят на хладния бриз да проникне в стаите. Теглени от мулета каруци и каубои, яхнали коне, потропват по калдъръмените улички. Стари хора отпочиват на сенчести веранди, наслаждавайки се на серенада от чуруликащи птици в бамбукови клетки – чаровна традиция в Тринидад. През нощта, когато хладният въздух се спуска надолу по хълма, по тесните улички се носи освежаващ полъх. Това е особена радост за всеки, който се разхожда по притихналите улици, придаващи на града облик, все едно времето е спряло някъде в 20. век.

Разходката из колониалния център ще продължи с посещение на музея „Войната срещу бандитите” – бивш манастир в близост до катедралата. Войната срещу бандитите е борбата срещу спонсорираните от САЩ контрареволюционери, които са се укривали в близките планини. Кулата на манастира, до която ще се изкачим, предоставя великолепна гледка към целия град. На централния площад Пласа Майоре разположена катедралата, заобиколена от красиви исторически сгради, датиращи от 18. и 19. век, когато търговията със захар и роби дава възможност на града да просперира. Павирани улици изолират площада от околните сгради, принадлежали в миналото на богати земевладелци, а днес превърнати в музеи. Старинни лампи от ковано желязо, статуи на английски хрътки и колони с керамични елементи украсяват площада. В една от най-старите сгради в Тринидад се намира известният бар „Канчанчара”, където ще опитаме специалния коктейл от региона – освежаваща комбинация от лимонов сок, мед и кубински ром „Сантеро”.

Нощувка.

Сутринта ще спрем в Санта Клара, известна като мястото на последната битка на Кубинската революция и дома на статуята на Ернесто Че Гевара. Тук ще посетим интересни исторически обекти, включително и мавзолея, в който се съхраняват останките на Че и неговите другари. Историческият музей на революцията проследява битката при Санта Клара и именно тук е издигната гигантската статуя на Че в чест на 20-годишнината от убийството му в Боливия. След това продължаваме своето пътешествие към Варадеро.

Нощувка.

Разстлан по цялото протежение на полуостров Икакос, Варадеро предлага 20 км непрекъсната плажна ивица с един от най-забележителните плажове на Карибите. Първи по посещаемост в Куба, в този курорт има всички удобства, атракции и забавления за туристите. Въпреки че притежава твърде малко от уникалната кубинска атмосфера, Варадеро разполага с множество заведения, магазини, басейни, водни атракциони, които няма да ви оставят да скучаете. Безспорно известността и притегателната му сила се дължат на прекрасните плажове с бели пясъци, милвани от лазурносинята вода на морето и губещи се в безкрая на хоризонта. Свободен ден за плаж, гмуркане, шнорхелинг, коктейли и танци.

Нощувки.

Ден за сбогуване с незабравимите кубински плажове и неповторими преживявания в острова на нестихваща фиеста и лазурни брегове. Трансфер от Варадеро до летището в Хавана. Полет до София.

Пристигане в София.

PDF файл на програмата

Забележки и записване

 1. Цената е валидна при група от 10 и повече души.
 2. Цените са калкулирани на база най-ниската тарифа на редовни авиолинии и подлежат на препотвърждаване при конкретна заявка.
 3. Ако желаете повече гъвкавост, Ви предоставяме възможност сами да закупите самолетните билети за пътуването и да Ви предложим цена за пакета без стойността на включените самолетни билети. Моля да ни уведомите при записването, ако искате да се възползвате от тази възможност, за да Ви изпратим договор без стойността на самолетния билет. Ако желаете, можем да предоставим контакти на фирмата, която закупува самолетните билети за всички наши пътувания.
 4. Туроператор СЕД Адвенчърс има сключена задължителна застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗК „Лев Инс“ АД с адрес: бул. „Симеоновско шосе“ 67А, 1700 Студентски Комплекс, София. Застрахователната полица е с № 13052410000162 / 15.03.2024 г.  с валидност до 19.04.2025 г.
 5. ВЪЗМОЖНА Е ПРОМЯНА НА ДАТИТЕ С ДО 2 – 3 ДНИ В ЗАВИСИМОСТ ОТ ЦЕНИТЕ НА САМОЛЕТНИТЕ БИЛЕТИ. МОЛЯ ДА НИ УВЕДОМИТЕ ПИСМЕНО, АКО ИСКАТЕ ДА БЪДЕТЕ ИНФОРМИРАНИ, ПРЕДИ ДА ЗАКУПИМ САМОЛЕТНИТЕ БИЛЕТИ!
 6. Възможна е промяна в подредбата на дните, без никакво нарушаване на цялостната програма, ако е нужна оптимизация на времето.
 7. Цената е за човек при настаняване с друг в стая!
 8. Не можем да гарантираме комбинация с друг пътуващ при желание от ваша страна.
 9. Водачът на групата е възможно да не пътува от и до София с групата, но задължително я посреща и изпраща на летището в Хавана.
 10. Изискват се визи за Куба и ние имаме ангажимента да ги уредим.
 11. Горещо препоръчваме базова подготовка по латино танци (салса и бачата), за да имате по-пълноценно преживяване в Куба.
 12. Допълнителните/опционалните мероприятия са по Ваше желание, за Ваша сметка и на Ваша отговорност! Туроператорът единствено може да съдейства за тяхната организация с местните доставчици на услугата, без да носи финансова отговорност поради неосъществяването на конкретното мероприятие вследствие на лоши климатични условия или други причини!
 13. Климатът на планетата е извън нашия контрол, макар че имаме огромното желание да осигуряваме идеалното време за нашите групи.
 14. СЕД АДВЕНЧЪРС Ви предлага срещу доплащане застраховка „Отмяна на пътуване”. При записване Ви молим изрично да отбележите, ако желаете да сключите тази застраховка, за да Ви запознаем подробно с всички условия.
 15. СЕД АДВЕНЧЪРС е регистриран онлайн туроператор към Министерство на Туризма на Република България. Плащането на услугите се осъществява единствено и само по банков път. Всички договорни отношения се извършват единствено посредством електронен път. Хартиени носители на договори и анекси не се приемат.

 16. Всички пътуващи, които нямат български задгранични паспорти, носят отговорност да си проверят изискванията за визи на съответната дестинация и уредят такива.

 

Срокът за плащане на депозита от 2 500 лв е до 30 април 2024 г.

Срокът за плащане на втората вноска от 1 200 лв. е до 6 юли 2024 г.

Крайният срок за пълно плащане е 30 дни преди заминаване.

Необходимо е да изпратите копие на международния си паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщане!

Моля, да отбелязвате на платежните нареждания:

 1. Основание: Името и датите на дестинацията, до която ще пътувате, както и имената на пътуващите.
 2. Получател: СЕД Адвенчърс ЕООД.
 3. Наредител: Вашето име.

За контакти: СЕД АДВЕНЧЪРС ЕООД,
лиценз No. РК-01-7248
Телефон – офис: 0876 099 631
Имейл: office@cedadventures.com

БАНКОВИ ДАННИ:
СЕД АДВЕНЧЪРС ЕООД

Сметка в лева: Пощенска банка
IBAN: BG56 BPBI 7942 1026 0999 01
BIC: BPBIBGSF

Сметка в Revolut/Револют:
CED ADVENTURES EOOD

Сметка в евро, долари и лева:
IBAN: LT283250043512206021
BIC: REVOLT21XXX

Сметка в британски лири:
Local
Account number: 07072295 (UK)
Sort code: 040075

Въпроси и отговори

Има ли дълги пешеходни преходи?

Дълги преходи няма, но ако искате да разгледате подробно Хавана, се пригответе за сериозно ходене. До водопада Хавира пътят е около час по горска пътека, с леки изкачвания по каменист и неравен, но не и труден терен. Всеки човек в добра форма може да се справи без затруднения.

Колко време се лети до дестинацията?

Няма директен полет от София до Куба. Винаги се прави прекачване в някоя западноевропейска столица. Продължителността на полета от Европа до Хавана е между 10 и 12 часа.

Подходящо ли е пътуването за деца?

Да, стига детето ви да се интересува от подобен тип пътувания.

Необходима ли е виза?

Да, българските граждани трябва да имат издадена виза или туристическа карта, която ще ви бъде предоставена от нас.

СЕД Адвенчърс може да издаде туристическа карта само на български граждани, пътуващи с български паспорт. Ако пътувате с чужд паспорт, виза може да ви бъде издадена от най-близкото до вас Кубинско посолство. В София има Кубинско посолство.

Паспортът трябва да е с валидност най-малко 6 месеца от датата на влизането в Куба.

Каква е часовата разлика?

Часовата зона в Куба е GMT-4. При лятно часово време Куба е със 7 часа назад от България, а при зимно – с 6 часа.

Интернет и сим карта

Интернет вече не е екзотична услуга в Куба. Можете да си купите предплатена карта за телефона си, но се пригответе да чакате на опашка и да заплатите значителна сума. По хотелите също се продават карти, като 1 час интернет струва около долар.

Какво можем и не можем да внасяме?

Можете да внасяте практически всичко, но в количество за лично ползване. Освен стандартно забранените продукти (наркотични вещества, огнестрелни оръжия или играчки и макети с вид на оръжие, материали с порнографско или неморално съдържание) е забранено внасянето на радиостанции и дронове – ще ви бъдат конфискувани.

При влизане в ЕС от държава извън Съюза, можете да внесете: до 1 литър твърд алкохол (ром), до 200 цигари, до 100 пурети или до 50 пури.

Какъв е климатът?

Куба е страната на вечното лято. Климатът е тропичен с годишна средна температура 24 – 25 градуса. Сухият сезон е от ноември до края на март. Хавана и западните провинции се радват на по-свеж и хладен климат през този сезон, за разлика от останалата част на страната, където е топло или дори горещо целогодишно.

Какви дрехи и обувки са ми необходими?

Леки, памучни дрехи, избягвайте изкуствените материи заради влагата. Вечер покрай океана или в Тринидад може да стане хладно, така че вземете и лека връхна дреха. Слънцезащитен крем с висок фактор, шапка и слънчеви очила ще са ви от полза. Има много комари, дори и в градовете – задължителен е добър репелент срещу насекоми. Куба е тропическа държава и валежите не са изключени дори и в сухия сезон. Вземете в багажа си дъждобран или чадър. Трябват ви също бански, джапанки, плажна кърпа, очила и маска за шнорхелинг (ако обичате да се гмуркате). Леки и удобни обувки за ходене и танци.

Има ли условия за пране на дрехи?

Да, в частните квартири в Тринидад.

Какво е електричеството, трябва ли ни адаптер?

В Куба се използва електрическо напрежение от 110 волта. В големите хотелски вериги обаче има и 220 волта. За контактите ще са ви необходими плоски накрайници, въпреки че на някои места са като българските.

Какви аксесоари са ми необходими?

Не навсякъде има сешоар – носете в багажа си, ако ви е необходим такъв. Ако споделяте стаята си и носите много техника, вземете и малък разклонител. Не винаги има достатъчен брой контакти в стаята.

Колко пари са ми нужни?

В Куба стандартът за чужденци е доста висок. 50 – 60 евро на ден са достатъчни.

Каква е валутата в страната?

Валутата на Куба е кубинско песо (CUP). В страната не се обменя щатски долар, затова носете евро.

Нужно ли е да сменям пари от България?

Да, нужно е да заминете с евро. CUP не се обменят извън Куба, поради което е препоръчително да си смените и останалите местни пари преди напускането на страната. При влизане в страната, водачът ще ви информира къде може да обмените пари.

Мога ли да се разплащам с карта?

Не навсякъде е възможно да се плати с дебитна/кредитна карта. На някои места има такса за плащане с карта. Понякога терминалите не работят или просто няма ток. От картите, най-приемана е VISA. Картите American Express или карти от американски банки не се приемат или се облагат допълнително.

Бакшиши

Прието е да се оставя около 10% от сметката, като на някои места бакшишът е включен в нея.

Водата става ли за пиене?

Не. Купува се бутилирана вода, като цената й варира. Цената на голяма бутилка е около 1 CUC, но на някои места малката бутилка е на тази цена.

Каква е храната?

Храната е основно морска, а в провинцията се консумира и доста месо. Плодовете и зеленчуците са ограничени.

Подходяща ли е за вегетарианци?

Няма разнообразието на плодове и зеленчуци като в другите страни от региона, но ако консумирате млечни продукти и яйца – ще имате достатъчен избор.

Опасна ли е храната от улицата?

Не. Но в Куба уличната храна не е особено популярна.

Включена ли е храна в туристическия пакет?

Включени са закуски и 2 нощувки с пакет All Inclusive.

Посещение на кабаре Парисиен

Намира се в емблематичния хотел Насионал. Малък, но елегантен спектакъл на Националния балет на Куба.

Посещение на Тропикана

Най-известното кабаре на Куба. Представлението продължава около два часа и проследява по музикален начин историята на Куба. Деца под 18 години не се допускат. Тропикана се намира в покрайнините на Хавана и ще имате нужда от транспорт и в двете посоки.

Варадеро

Ще имате възможност за посещение на делфинариум, плуване с делфини, шнорхелинг, гмуркане.

С какъв тип транспорт се пътува в държавата?

Придвижваме се с удобен, частен автобус само за групата по време на цялото пътуване в Куба.

Колко дълги са преходите с автобус?

Като цяло няма дълги преходи. От Хавана до Винялес са около 3 часа и половина. От Тринидад до Варадеро отнема между 6 и 8 часа, защото се спира по програма в Санта Клара и за обяд.

Какво е състоянието на пътищата?

Основните пътища са стари, но в сравнително добро състояние. Възможно е да има забавяне заради каруци или животни по пътя. В много лошо състояние са около 20 км от пътя до плажа Хутиас, затова там движението се случва бавно.

В какъв клас хотели се настаняваме?

Имаме 2 нощувки в хотели 3*, 1 нощувка в хотел 4*, 6 нощувки в централно разположени частни къщи за гости с хазяи и 2 нощувки на база All Inclusive 4* във Варадеро.

Опасно ли е по улиците, има ли престъпност?

Не, Куба е сигурна държава. Има редки случаи на дребни улични кражби.

Безопасно ли е да нося ценности и бижута?

Безопасно е, но не е препоръчително.

Има ли някакви сериозни религиозни обичаи, с които трябва да се съобразим?

Не, религиозни няма, но Куба е комунистическа държава и неуважението към системата и героите им не се толерира. Забранено е да се снимат полицаи без предварително да поискате разрешение. В Тропикана, Парисиен, театри или кина в Куба не е прието да влизате с къси панталони или джапанки.

Има ли включена застраховка в туристическия пакет?

Да, в цената на пакета е включена медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.

Как да сключа застраховка Отмяна на пътуване?

В срок от 5 дни от внасянето на депозита за пътуването може да сключите застраховка отмяна на пътуване. За повече информация можете да се свържете с нашия офис или обслужващия ви застрахователен брокер.

Нужна ли е ваксина (различна от тази срещу Covid)?
 

Не, няма задължителна ваксинация за Куба. Медицината в Куба е на много високо ниво, така че можете да се чувствате спокойни за здравето си по време на престоя ви.

Допълнително ще бъдете информирани за полетното разписание и изискванията на съответната авиолиния. При желание от ваша страна, можете да си закупите сами билетите си, а цената им ще бъде приспадната от общата стойност на туристическия пакет.

Дати на програмата

Очаквайте през 2024

Запишете се, за да получите първи информация за нова група.

4 990 лв.

Стартова цена

4 980 лв.

Стартова цена

4 980 лв.

Стартова цена

4 490 лв.

Стартова цена

Стартова цена

Стартова цена

Бюлетин Новини

Абонирайте се, ако искате първи да научавате за нашите нови пътешествия!

Абонирайки се, се съгласявате с
Общите Условия на сайта!

На коя дата искате да пътувате?

Получихме запитването Ви!

Екипът ни ще се свърже с вас при първа възможност.