20 юни – 6 юли 2024 / 20 юли – 5 август 2024

Обща информация

Рио де Жанейро – Парачи – Игуас –  Бразилия – Сао Луиш – Лесойз Мараньенсес – Джерикоакоара

Има възможност сами да закупите самолетните билети за пътуването и да ви предложим цена за пакета без стойността на включените самолетни билети!

Ако вече сте били в Бразилия, то следващите редове ще ви накарат да се запитате дали сте се докоснали до най-същественото от тази многолика страна. А ако възнамерявате да я посетите за пръв път, то ние сме готови да ви я покажем във всичките й цветове, контрасти и оттенъци. Страна, в която под звуците на самба, реге и боса нова се издигат внушителни природни феномени, притаяващи дъха гледки и едно изкуство доведено до съвършенство – да живееш за радостта от мига. Оставете се на „магическия“ Рио де Жанейро, блажено разположил се в залива Гуанабара в цялото си великолепие и уникалност, да грабне сърцето ви. Едва ли има по-прелестен град, така живо вплетен в природата, която го обгръща. Самба, кайпириня и Копакабана ще превърнат престоя ни тук в безконечен празник. Треската за злато, разразила се преди 4 века, е утъпкала пътищата до очарователното колониално градче – Парачи. Заедно ще се насладим на старинния му дух и барокова атмосфера, запазени почти непокътнати от времето на първите португалски заселници. После ще ни примамят ритуалното изпращане на слънцето от Дюната на залеза в Джерикоакоара – самотно градче на брега на океана и лазурното синьо на водите в лагуната Параисо.

След дълъг високоадреналинен преход през дюните на пустинята ще достигнем до едно магично място без аналог в света – Национален парк Мараньенсес. Представете си надиплен, пясъчен плащ достигащ края на хоризонта и стотици лагуни в гънките му, с води – от изомрудено зелени до наситено сини. Гледката отвисоко е приказна! И тъй като сме в Бразилия, а тук танците са начин на живот, време е отново да потанцуваме, този път под звуците на реге. За това се отправяме към Сао Луиш – местната столица на реге-културата – един пъстър, изключително артиситичен, афро-бразилски град, потънал в денонощни празненства и забавления.

Но най-хубавото все още предстои и ние няма да го пропуснем – водопадите Игуасу или „Голямата вода“, както са го нарекли местните индианци. Пригответе се за най-величествения природен феномен, който сте съзерцавали. Стотици водни каскади ще заблестят с умопомрачителна красота пред очите ви – едно съпреживяване на съвършенството на природата, което ще остане завинаги ваше! И за да не решите, че вече сте видяли всичко, ще ви предложим нов контраст – столицата Бразилия, шедьовъра на архитекта Оскар Ниймайер. Този модернистичен млад град, футуристично проектиран под формата на самолет, ще ви смае и вдъхнови със смели и авангардни архитектурни решения.

Добре дошли в страната на чудесата!

17

дни

15

нощувки

6 480 лв.

стартова цена

Дати и цени

Какво получавате от нас

 • Приключенски маршрут на екипа ни (на база самостоятелното ни пътуване из Бразилия), който ще остави у вас усещането, че наистина сте изследвали както големи забележителности така и скрити съкровища.
 • Утвърдена програма, която се прави за 8-ма поредна година
 • Гарантирани групи
 • Приключения на достъпни цени
 • Български водач с опит
 • Единствената по рода си обиколна програма на Бразилия, която включва освен топ забележителностите на страната, така и красивите колониални градове Парачи и Сао Луиш, уникалния кайт сърф курорт Джери, едно от най-впечатляващите места на континента – пясъчните дюни с лагуни Ленсойз Мараньенсес и столицата Бразилия
 • Най-подходящото време за посещение на националните паркове – по време на нашето лято
 • Малки групи, около 16 човека
 • 6 нощувки в семейни хотели тип посада
 • 7 нощувки в хотели с 3 звезди и 2 нощувки в хотели с 4 звезди
 • 15 закуски
 • Самолетен билет с редовни авиолинии София – Форталеза на отиване и Рио де Жанейро/Сао Пауло – София на връщане, с включени летищни такси
 • 3 вътрешни полета с включени летищни такси
 • Транспорт с частен микробус/джип по време на пътуването и туровете в Бразилия
 • Разглеждане на най-интересните забележителности по маршрута ни
 • Входни такси на местата, които ще посетим по програмата
 • Медицинска застраховка на стойност 10 000 евро
 • Български водач-преводач с опит и лицензирани местни екскурзоводи
 • Всички трансфери по програмата
 • Лични разходи за храна, вода и напитки, неупоменати в програмата, шопинг (предвидете минимум 1200 лева)
 • Допълнително се заплащат 850 лева за единична стая
 • Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьора на микробуса (предвидете около 60 щ. долара)
 • Трансферите летище – хотел – летище, в случай че се пътува с полет, различен от този на основната група
 • Транспорт, който не покрива основната програма, като например всички опционални мероприятия

Програма по дни

Полет до Рио де Жанейро с прекачване в Европа.

Нощувка

„Бог създаде света за 6 дни, седмият Той посвети на Рио”, така казват Кариоките – гражданите на този красив град. Наричан „Магическият Град”, малко градове имат такова впечатляващо разположение като Рио. Комбинацията от белите плажове на Копакабана и Ипанема, дълбоките сини води на Атлантика, зелените краски на залива Гуанабара, и стръмните хълмове на Пау де Асукар (Захарната глава) правят Рио уникален. Издигащ се над всичко това, на върха на планината Корковадо е огромната статуя на Христос – най-прекрасното място, от което да се насладим на града (входът се заплаща допълнително). Впечатляващи панорамни гледки към града и океана ще ни се открият и от емблематичната Захарна глава, до която ще се изкачим с лифта (срещу допълнително заплащане). Ще разгледаме колониалния център с неговите забележителни сгради – Националната библиотека, Градския Театър и сградата на Националната Банка. Няма да пропуснем и популярното стълбище „Селарон”, както и Катедралата на този метрополис. Вечерите, разбира се, ще си пийваме коктейлите Кайпириня на променадата на Копакабана или в някой от самба или боса-нова клубовете на пулсиращата от живот Лапа.

Свободно време за посещение на стадиона Маракана, самба шоу, Ботаническата градина или квартала Санта Тереза (срещу допълнително доплащане). Ще може да посетим Музея на утрешния ден – Museu do Amanhã, (срещу допълнително доплащане).Ще имаме и свободно време за плаж на популярните Копакабана и Ипанема. Пригответе се за преживяване, което няма аналог в света.

Нощувки.

Сгушен в залива нa Ила Гранде по протежението на тропическия крайбрежен коридор Коста Верде, този малък колониален град ще ни посрещне с пейзажи на отминали епохи, когато португалските заселници са го използвали като основно пристанище за износ на злато. Градът е обявен за Национален исторически обект и е запазил напълно облика си от годините, в които е бил част от „Пътят на златото”. Обграждащата го фантастична природа е фон, който му придава неустоимо очарование – високи планини, покрити с диви, гъсти гори и изумруденозелени бистри води.

Ще тръгнем пеш по павираните улици на стария град, покрай кокетни бели сгради с разноцветни врати и прозорци, покрай десетки магазинчета, галерии и ресторанти. Автентичният му вид се подсилва от липсата на моторни превозни средства – по слънчевите улици ще ни задминават само файтони и колелета. Четири барокови църкви завършват романтичната картина на миналото. Атмосферата на града е пленителна, кипи от оживление, боса нова и усмихнати лица, от множество туристи, художници, писатели, музиканти и класни шеф-готвачи – местни и придошли от всички континенти.

Нощувки.

Предстои ни вълнуваща среща с една от най-впечатляващите гледки на земята – водопадите Игуасу. Намиращ се на границата между Бразилия и Аржентина, в сърцето на Атлантическата тропическа джунгла и част от Национален парк Игуасу, водопадът разделя едноименната река на долна и горна част преди да тя влее водите си в устието на река Парана. Не случайно местните индианци са го нарекли „Голяма вода“, състои се от близо 300 водни каскади с височина между 40 и 80 м на разстояние от почти 3 км.

Днес ще разгледаме водопада от аржентинската страна, където е разположен в по-голямата си част. Още с наближаването ни предстои да притаим дъх от бученето на падащите хиляди кубични метри в секунда води. Ще тръгнем по плетеница от пътеки, минаващи покрай и над червеникавата вода, сред пиршеството от звуци и зеленина на тропическата джунгла. И когато грохота стане непоносимо оглушителен, най-после ще затаите дъх пред мощта на този природен шедьовър. Украсени от десетки дъги, сред мъгла от водни пръски, стотици каскади ще изсипват със страшна сила мътната вода пред очите ви. Най-впечатляващата и най-висока каскада е „Дяволското гърло“ и ние ще имаме възможност да се насладим на извитата му като подкова форма от непосредствена близост, минавайки по мост над водата в самото сърце на водопада. Изправени пред великолепието и силата на водата, ще останете удивени и смирени.

А ако търсите допълнително адреналин, може да се включите в популярния рафтинг с моторна лодка по реката, минаващ под част от водопадите (срещу допълнително заплащане).

Нощувка.

Денят е отреден за посещение на водопада Игуасу от бразилската му страна. Тук е разположена по-малката част от него, но за сметка на това гледките към аржентинската му страна са прекрасни и се разкриват в цялата си прелест и великолепие. Пригответе се за едно мокро преживяване, приберете техниката и изкарайте дъждобраните, защото минавайки по пътечките и мостовете, разположени в близост до водата, няма да остане сухо местенце по вас. Тук ще имате усещането, че ако се протегнете през перилата ще достигнете до водната стихия.

За желаещите да погледнат отвисоко и да се насладят на поразителната природна красота има възможност за полет с хеликоптер (срещу допълнително заплащане). След водопадите желаещите ще посетят и Птичия парк (срещу допълнително заплащане), който е част от Националния резерват Игуасу, под защитата на ЮНЕСКО, предлагащ изключително разнообразие от представители на пернатия свят.

Нощувка.

Време е да опознаем столицата на тази необятна страна – град Бразилия. Това е първият град, построен през 20. век, и обявен за обект на ЮНЕСКО. Замислен като столица и изграден за три години и половина, той е едно архитектурно чудо, пред което няма да останете равнодушни. Очаква ни пътешествие сред сгради с модернистичен и минималистичен облик, дължащ се на размаха и въображението на бразилския архитект Оскар Ниймайер. Нашата разходка ще започне от Площада на трите власти. Оградени от голяма купа и чиния, кулите на Конгреса дават начало на тройния ансамбъл, продължен от Президентския дворец и Върховния съд. Ще минем по моста на една от емблематичните сгради – Министерството на външните работи, минаващ над огромен декоративен басейн, осеян от множество островчета с тропическа растителност. Очаква ни и Културния комплекс на Републиката, съставен от Националната библиотека и поредното уникално творение на Ниймаер –Националния музей – сграда, решена в минималистични овални бели форми, с изключително опростен и съвременен дизайн.

Дворецът на зората, резиденция на президента, разположен на малък полуостров в езерото Параноа, ще ни впечатли със стъклена форма и изчистени линии, ефирно стъпил на земята с помоща на няколко големи външни колони. Не може да пропуснем и най-впечатляващата модернистична сграда – Катедралата на Бразилия, чиято форма наподобява ръце, отправени в молитва към небето. Ще видим трите кръстосани стоманени арки на моста Жуселино Кубичек и Светилището на Дон Боско, почитащо италиански светец, мечтаещ за утопичен град през 1883 г., вдъхновил и замисъла на град Бразилия. Светилището е особено магично – окъпано в небесносиня светлина, струяща от витражите на стените. За да видим столицата в цялата й прелест, ще се изкачим на Телевизионната кула, последното от творенията на Ниймайер, отворено през 2012 г.

Нощувка.

Отправяме се към още един примамлив град – Сао Луиш, столица на щата Мараняо. Градът се откроява с великолепния си исторически център, обект на ЮНЕСКО, с ежегодния си летен фестивал, с местните обичаи и типични блюда. Тук целогодишно от барове, дискотеки, на улицата звучи музика, примесена с традиционни бразилски ритми. Нашата разходка ще започне от историческия център, който ще ни плени с оттенъците на миналото – иберийска колониална архитектура, калдаръмени улици, великолепни имения, облицовани с португалски изрисувани плочки, сенчести площади, църкви, паметници, чешми, интересни декорации и детайли. Тук са разположени всичките ни спирки – чаровната катедрала и Дворецът на лъвовете – един разкошен дворец построен от френските колонизатори и понастоящем дом на губернатора. Ще се разходим из местния пазар, където ще се изгубите сред пъстрите сергии на търговци и занаятчии. Денят ни ще завърши в някой от баровете с коктейл в ръка и иберийско безгрижие.

Нощувка.

Днес ще стигнем до едно от най-уникалните места на земята – Национален парк Ленсойз Мараньенсес. Той се намира на североизточното крайбрежие, в щата Мараняо, разпрострян на обширна територия от близо 1 550 кв. км. Неподражаемата му красота се дължи на странно съвместимата комбинация между високи, ослепителнобели пясъчни дюни със синьо-зелени лагуни, кротко лежащи между гънките им. Ще посетим този природен феномен в най-подходящото за това време, за да ни се разкрие в цялата си прелест – след края на дъждовния сезон, когато езерата са пълноводни. Имаме възможност да се разхладим в лазурните им води, да се разходим по ръба на дюните в търсене на лагуната с най-кристалното синьо или най-прозрачното зелено. Не можем да пропуснем и една от „пощенските картички” на тази вълшебна пустиня – чаровната Синя лагуна. Препоръчваме ви полет с малък самолет над морето от дюни. Няма по-пълноценен начин да се потопите в пейзаж, простиращ се зад хоризонта, сякаш от друга, далечна и непозната планета (срещу допълнително заплащане).

Нощувки.

Днес ще ви предложим приключение със сериозна доза адреналин – дълъг преход с джипове през дюните и пустините на северната част на страната. Бразилия няма да спре да ви изненадва с живописни картини и идилични градчета, откъснати от света. Джерикоакоара, разположен на североизточния бряг, в щата Сеара, е едно от местата, които ще ви изумят, и е нашата следваща спирка. В миналото то е било уединено рибарско селище, наслаждаващо се самотно на великолепния залез на слъцето над океана. Днес е средище на запалени пътешественици и любители на силни усещания.

Градчето е малко, навсякъде може да се стине пеш, за това ние ще обходим прашните улици покрити единствено с пясък, за да се потопим в забавения му ритъм. Тук никой не бърза за никъде, няма напрежение, животът тече бавно, семпло и спокойно. Липсата на бетон, големи сгради, дори на вечерно осветление ще ви потопи в реалност, която е част от друго измерение. Въпреки това няма да скучаем и за минута. Имаме избор от множество варианти за забавления и почивка – релакс на някой от красивите, уединени плажове или повече екстремност с уиндсърфиг, кайтсърфинг, сендбординг, прекрасни ресторанти с морски деликатеси, разнообразен нощен живот удоволетворяващ всякакви вкусове, или просто да наблюдаваме рибарите, които все още излизат в океана със своите традиционни лодки-салове.

Залезът на Джери е може би най-известният в цяла Бразилия, затова няма да пропуснем да се изкачим на върха на Дюната на залеза, уникална с това, че е практически откъсната от дюните на пустинята и разкрива прелестна панорама. Благодарение на обърнатото на запад разположение на брега, може да наблюдавате как слънцето бавно слиза зад хоризонта на океана и го обагря в топли краски. Гледката е неописуема! Ще се отправим и на един кратък преход с джипове през дюните за да достигнем Lagoa Paraiso (срещу допълнително доплащане), впечатляваща със спокойните си прозрачносини води и белите си пясъци. Ще ни посрещнат няколко крайбрежни ресторантчета, където ще релаксираме и ще се насладим на вкусни местни блюда.

Нощувки.

Полет от Рио до София с прекачване в Европа.

PDF файл на програмата

Забележки и записване

 1. Цената е валидна при група от 10 и повече души.
 2. Цените са калкулирани на база най-ниската тарифа на редовни авиолинии и подлежат на препотвърждаване при конкретна заявка.
 3. Ако желаете повече гъвкавост, Ви предоставяме възможност сами да закупите самолетните билети за пътуването и да Ви предложим цена на пакета без стойността на включените самолетни билети. Моля да ни уведомите при записването, ако искате да се възползвате от тази възможност, за да Ви изпратим договор без стойността на самолетния билет. Ако желаете, можем да предоставим контакти на фирмата, която закупува самолетните билети за всички наши пътувания.
 4. Туроператор СЕД Адвенчърс има сключена задължителна застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗК „Лев Инс“ АД с адрес: бул. „Симеоновско шосе“ 67А, 1700 Студентски Комплекс, София. Застрахователната полица е с № 13052410000162 / 15.03.2024 г.  с валидност до 19.04.2025 г
 5. ВЪЗМОЖНА Е ПРОМЯНА НА ДАТИТЕ С ДО 2 – 3 ДНИ В ЗАВИСИМОСТ ОТ ЦЕНИТЕ НА САМОЛЕТНИТЕ БИЛЕТИ. МОЛЯ ДА НИ УВЕДОМИТЕ ПИСМЕНО, АКО ИСКАТЕ ДА БЪДЕТЕ ИНФОРМИРАНИ, ПРЕДИ ДА ЗАКУПИМ САМОЛЕТНИТЕ БИЛЕТИ!
 6. Възможна е промяна в подредбата на дните без никакво нарушаване на цялостната програма, ако е нужна оптимизация на времето.
 7. Цената е за човек при настаняване с друг в стая!
 8. Не можем да гарантираме комбинация с друг пътуващ при желание от ваша страна.
 9. Водачът на групата е възможно да не пътува от и до София с групата, но задължително я посреща и изпраща на летището в Рио/Форталеза.
 10. За български граждани не се изисква виза за Бразилия.
 11. Допълнителните/опционалните мероприятия са по Ваше желание, за Ваша сметка и на Ваша отговорност! Туроператорът единствено може да съдейства за тяхната организация с местните доставчици на услугата, без да носи финансова отговорност поради неосъществяването на конкретното мероприятие вследствие на лоши климатични условия или други причини! Климатът на планетата е извън нашия контрол, макар че имаме огромното желание да осигуряваме идеалното време за нашите групи!
 12. Климатът на планетата е извън нашия контрол, макар че имаме огромното желание да осигуряваме идеалното време за нашите групи.
 13. СЕД АДВЕНЧЪРС Ви предлага срещу доплащане застраховка „Отмяна на пътуване”. При записване Ви молим изрично да отбележите, ако желаете да сключите тази застраховка, за да Ви запознаем подробно с всички условия.
 14. СЕД АДВЕНЧЪРС е регистриран онлайн туроператор към Министерство на Туризма на Република България. Плащането на услугите се осъществява единствено и само по банков път. Всички договорни отношения се извършват единствено посредством електронен път. Хартиени носители на договори и анекси не се приемат.

Срокът за плащане на депозита от 3 200 лв. е 15 декември 2023 г.

Срокът за втората вноска от 2 000 лв. 15 февруари 2024 г.

Срокът за пълното плащане до 30 дни преди заминаване.

Необходимо е да изпратите копие на международния си паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщане!

Моля, да отбелязвате на платежните нареждания:

 1. Основание: Името и датите на дестинацията, до която ще пътувате, както и имената на пътуващите.
 2. Получател: СЕД Адвенчърс ЕООД.
 3. Наредител: Вашето име.

За контакти: СЕД АДВЕНЧЪРС ЕООД,
лиценз No. РК-01-7248
Телефон – офис: 0876 099 631
Имейл: office@cedadventures.com

БАНКОВИ ДАННИ:
СЕД АДВЕНЧЪРС ЕООД

Сметка в лева: Пощенска банка
IBAN: BG56 BPBI 7942 1026 0999 01
BIC: BPBIBGSF

Сметка в Revolut/Револют:
CED ADVENTURES EOOD

Сметка в евро, долари и лева:
IBAN: LT283250043512206021
BIC: REVOLT21XXX

Сметка в британски лири:
Local
Account number: 07072295 (UK)
Sort code: 040075

Въпроси и отговори

Физически рейтинг

Специална подготовка или особена физическа издръжливост не се изискват. Въпреки това, трябва да се вземат под внимание някои особености като топлия и влажен климат на част от местата по програмата, наличието на няколко вътрешни полета и някои по-дълги трансфери и преходи с автобус и автомобили. Като цяло дестинацията е подходяща за всякакъв тип хора и за всички възрасти.

Има ли дълги пешеходни преходи?

В програмата са предвидени градски турове, подходящи за всеки. Няма дълги пешеходни преходи.

Колко време се лети до дестинацията?

До Рио/Форталеза се лети общо около 15 – 16 часа от София, с прекачване в Европа. Презокеанският полет е между 11 и 13 часа.

Подходящо ли е пътуването за деца?

Пътуването по-скоро не е препоръчително за деца. Голямата му продължителност, честите вътрешни полети и възможността за наситен нощен живот в програмата ни не я прави подходяща за най-малките.

Необходима ли е виза?

Не се изисква виза за българи, ако престоят не превишава 90 дни.

Каква е часовата разлика?

Часовите зони в Бразилия са GMT-3 и GMT-4, a разликата между България и Бразилия респективно е 6 – 7 часа.

Интернет и сим карта

Интернет има във всички хотели по програмата. На някои места той е наличен само в лобито. Има възможност за закупуване на сим карта с мобилен интернет. Обърнете се към вашия водач за съдействие.

Какво можем и не можем да внасяме?

Позволено e внасяне на 200 цигари и 1 литър алкохолна напитка. Забранен е вносът на всякаква форма наркотични вещества или токсични субстанции, оръжие, играчки, които са реплики или приличат на огнестрелно оръжие, записи и публикации с порнографско или неморално съдържание.

Какъв е климатът?

Предвид голямата територия на страната климатичните условия са разнородни, но преобладават тропически и екваториален климат. Най-горещата зона е тази на север, където може да очаквате максимална температура до 33 градуса. Южните части са по-прохладни. Случвало се е някои години в Игуасу температурите да паднат до 10 градуса.

Какви дрехи и обувки са ми необходими?

Задължително е да имате шапка за слънце, бански, дълъг панталон , леко яке, суитчър, блуза с дълъг ръкав, джапанки, удобни затворени обувки тип маратонки, а за дамите и един чифт по-елегантни обувки – за вечерните излизания в южната част на страната. Можете да вземете също рокли, къси панталони, тениски или блузи с къс ръкав.

Има ли условия за пране на дрехи?

Да, навсякъде по хотелите има опция за пране на дрехи. Там, където имаме повече от една нощувка, ще е възможно да се възползвате.

Какво е електричеството, трябва ли ни адаптер?

Контактите са комбинирани, така че ще срещнете и европейския тип. Няма да имате нужда от адаптери. За сметка на това, част от местата са на 110 V: епилатори, самобръсначки и сешоари, донесени от България, не работят добре.

Какви аксесоари са ми необходими?

Добри репеленти с висок процент DEET, подходящи за тропици. Слънцезащитни продукти, външна батерия и хавлия също ще са ви от голяма полза.

Колко пари са ми нужни?

Около 1800 лева за храна и за основните допълнителни екскурзии, без шопинга.

Каква е валутата в страната?

Паричната единица в Бразилия е бразилски реал.

Нужно ли е да сменям пари от България?

Може да смените реали от България (но се съветвайте с нас за курса). Или носете с вас щатски долари, които да обмените на място.

Мога ли да се разплащам с карта?

Почти навсякъде можете да се разплащате с карта. 

Бакшиши

В повечето ресторанти и барове общоприетият бакшиш е 10% и е добавен към сметката. Там, където не е добавен, е препоръчителен.

Водата става ли за пиене?

Препоръчваме консумацията на бутилирана вода.

Каква е храната?

Ще се радваме на много прясна морска храна, хубаво месо на грил и изобилие от тропически плодове.

Опасна ли е храната от улицата?

Не, можете да я консумирате без притеснения. На места дори е задължителна част от опознаването на държавата. Препоръчваме да пробвате местните шишчета на грил от морски дарове или сирене, сорбе от асаи, тапиока или кошиня.

Включена ли е храна в туристическия пакет?

Включени са закуски. 

 • Езерото Параисо, в близост до Джерикоакоара
 • Полет над пясъчните дюни на Ленсоиш
 • Полет над водопада Игуасу
 • Лодка под водопада Игуасу
 • Пао джи Асукар (Захарната Глава)
 • Тур на стадиона Мараканá
 • Ботаническата градина в Рио
 • Посещение на статуята на Христос
 • Обиколка на квартала Санта Тереза в Рио
 • Птичия парк в Игуасу

С какъв тип транспорт се пътува в държавата?

Пътуваме с климатизирани автобуси и джипове.

Колко дълги са преходите с автобус?

Има преходи по 5 – 6 часа, но се правят спирки за снимки на природни забележителности.

Какво е състоянието на пътищата?

Повечето пътища са в добро състояние, но се срещат и занемарени шосета. Няма участъци с много завои или драстична денивелация.

В какъв клас хотели се настаняваме?

Нощуваме в семейни хотели тип посада 2* и хотели 3 – 4*.

Опасно ли е по улиците, има ли престъпност?

Въпреки че хотелите ни са ситуирани винаги в безопасните райони на градовете, Бразилия има слава на престъпна и джебчийска държава. Препоръчваме ви да не оставяте личните си вещи без надзор, да не демонстрирате притежанието на скъпи бижута и аксесоари, телефоните и фотоапаратите ви да не бъдат на показ, когато не ги използвате за снимки.

Безопасно ли е да нося ценности и бижута?

Препоръчваме да оставите скъпите си бижута у дома, а парите си да държите в сейфовете в хотелите. При липса на сейф, заключвайте парите си в куфара и излизайте навън с малки суми в брой.

Има ли някакви сериозни религиозни обичаи, с които трябва да се съобразим?

Бразилците са преобладаващо католически християни и няма особени порядки, с които трябва да се съобразявате.

Има ли включена застраховка в туристическия пакет?

Да, в цената на пакета е включена медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.

Как да сключа застраховка Отмяна на пътуване?

В срок от 5 дни от внасянето на депозита за пътуването може да сключите застраховка отмяна на пътуване. За повече информация можете да се свържете с нашия офис или обслужващия ви застрахователен брокер.

Нужна ли е ваксина (различна от тази срещу Covid)?

За местата, които посещаваме, не се изисква никакъв тип ваксина.

Допълнително ще бъдете информирани за полетното разписание и изискванията на съответната авиолиния. При желание от ваша страна, можете да си закупите сами билетите си, а цената им ще бъде приспадната от общата стойност на туристическия пакет.

Дати на програмата

Очаквайте през 2024

Запишете се, за да получите първи информация за нова група.

6 480 лв.

Стартова цена

6 480 лв.

Стартова цена

Стартова цена

Стартова цена

Стартова цена

Стартова цена

Бюлетин Новини

Абонирайте се, ако искате първи да научавате за нашите нови пътешествия!

Абонирайки се, се съгласявате с
Общите Условия на сайта!
На коя дата искате да пътувате?

Получихме запитването Ви!

Екипът ни ще се свърже с вас при първа възможност.