Обща информация

Буенос Айрес – Ел Чалтен – Ел Калафате – Пуерто Наталес – Торес дел Пайне – Огнена Земя/Ушуая – Колония, Уругвай – (Игуасу)

Допълнителна опция: посещение на водопада Игуасу от бразилска и аржентинска страна, 2 дена и 2 нощувки (при минимум 6 записани)
Цена: 890 лева

Има възможност сами да закупите самолетните билети за пътуването и да ви предложим цена за пакета без стойността на включените самолетни билети!

Желаете ли да разкриете красотата на внушителната Патагония, обхващаща изключителните брегове на два океана – земя на безбрежни степи, вечни глетчери и приказни планини? Каним ви на пътешествие, което ще разпали у вас онова автентично магеланово любопитство, разкрило нови хоризонти, океани и проходи. Kоето ще ви преведе през протоци, огнени земи, алпийско-пейзажни природни красоти, водопади, езера и неповторими резервати. Наред с посещението на две столици, потопени в гурме и изящна колониална архитектура, ще посетите и земята на изобилстващ див живот, заедно с най-южната точка на познатия свят. Последвайте ни в смелия поход по легендарните стъпки на Магелан!

16

дни

13

нощувки

7 390 лв.

стартова цена

Дати и цени

Какво получавате от нас

 • Приключенски маршрут на екипа ни (на база самостоятелното ни пътуване из Южна Америка), който ще остави у вас усещането, че наистина сте изследвали както големи забележителности така и скрити съкровища.
 • Изключително разнообразна програма, която ви дава възможност да видите не само емблематичните за Патагония Перито Морено, Фитц Рой, Торес дел ПайнеТрите КулиСеро Торе и Огнена Земя, но и единствената такава, даваща възможност да наблюдавате кралски пингвини в естествена им среда, без да посещавате Антарктида
 • Гарантирани групи
 • Приключения на достъпни цени
 • 3 вътрешни полета 
 • Български водач със страст към пътешествията
 • Малки групи, около 16 човека
 • Чудесна комбинация от природни и културни забележителности и приключенски мероприятия
 • 13 нощувки в среден клас хотели  3*
 • 13 закуски
 • Самолетен билет София – Буенос Айрес – София с включени летищни такси
 • 3 вътрешни полета в Аржентина с включени летищни такси
 • Входни такси на местата, които ще посетим по програмата
 • Медицинска застраховка на стойност 10 000 евро
 • Водач-преводач с опит в Латинска Америка и лицензирани местни екскурзоводи
 • Всички трансфери по програмата

Опция Игуасу (при минимум 6 желаещи):

 • 2 нощувки в среден клас хотели 3*
 • 2 закуски
 • Самолетен билет Буейнос Айрес – Игуасу – Буенос Айрес с включени летищни такси
 • Входни такси в парк Игуасу от аржентинска и бразилска страна
 • Организирани турове на водопада от аржентинска и бразилска страна
 • Български водач-преводач
 • Всички трансфери по програмата
 • Лични разходи за храна, вода и напитки, неупоменати в програмата, шопинг (предвидете минимум 1 200 лева)
 • Допълнително се заплащат 860/910 лева за единична стая
 • Бакшиши за местните екскурзоводи – около 30 щ. долара
 • Трансфери летище – хотел – летище, в случай че се пътува с полет, различен от този на основната група
 • Транспорт, който не покрива основната програма, като например всички опционални мероприятия

Програма по дни

Полет от София до Буенос Айрес с прекачване в Европа.

Добре дошли в столицата на Аржентина – така нареченият Париж на Латинска Америка, място на превъзходна храна, фантастични вина и динамична атмосфера. Тук ще се срещнете с предимно европейска архитектура, големи и широки улици и просторни паркове, а също и ще надникнете смело в магичните и уникални места на града. 

Ще започнем нашето гмуркане в столицата с разглеждане на историческия център, който ще ни предложи колониална архитектура в мащаб – катедрала Метрополитана, църквата Сан Игнасио, Каса Росада и Пласа де Майоса само част от красотите на обиколката ни. Ще посетим и най-стария квартал на Буенос Айрес – Сан Телмо, който с бохемската си атмосфера събира множество местни артисти по калдаръмените си улици.

В свободното си време може да посетите Риколета (срещу допълнително заплащане), и по-специално – едно от най-известните гробища в цял свят – цял град с безброй улици, откриващи впечатляващи статуи и мраморни мавзолеи, където почиват останките на известната Ева Перон, както и на много бивши аржентински президенти, военни герои и политици.

Нощувка.

Днес ще посетим Ла Бока – меката на тангото и един от най-колоритните столични квартали. Ла Бока е като живо цветно платно на страстната аржентинска култура. Докато се скитаме из тесните улички, ще бъдем очаровани от калейдоскопа от нюанси, украсяващи фасадите на сградите, всяка от които разказва история за имигрантското минало и артистичното настояще на квартала. Няма да пропуснем да минем по традиционната алея Каминито, кръстена на най-известната танго творба на Хуан де Диос Филиберто. Тя примамва с оживената си енергия, музиката на тангото изпълва въздуха, а местните артисти показват своите творби сред калдъръма. Ароматът на прясно приготвени емпанади се носи от близките ресторанти, канейки ви да се насладите на вкусовете на аржентинската кухня.

В свободното си време може да се разходите из пленителния квартал Палермо със своите глъчни улички и ресторантчета (срещу допълнително заплащане). Тук ще намерите кухня от цял свят, фини вина, бирарии, шикозни заведения, предлагащи изкусителни коктейли и много барове с музика на живо.

Нощувка.

Полет до Ел Калафате и сухоземен трансфер до Ел Чалтен, малко планинско градче по живописното поречие на Рио де лас Вуелтас в националния парк Глетчерите  (около 3 часа).

Ще подправим пътуването си към Ел Чалтен минавайки през станцията на най-известните мошеници на миналия век – Бъч Касиди и Сънденс Кид.

Нощувка.

Фитц Рой (преход около 9-10 часа)
Ще прекараме деня си в несъмнено най-красивата обиколка в Южна Патагония към хълмовете Фитц Рой, прекосявайки спиращи дъха пътеки, заобиколени от величествени планини, лагуни и високи ледници.
Преходът ни минава през неравен терен, заобиколен от назъбени върхове и девствени алпийски езера, свързвайки ни дълбоко с величието на природата. Постоянно променящото се време добавя елемент на непредсказуемост, обгръщайки Фитц Рой в мъгла в един момент и разкривайки внушителния му силует на фона на ясно синьо небе в следващия.

Помислили сме и за онези от вас, които биха предпочели по-леки преходи и ще предложим опция за максимално доближаване до красивите гледки с по-кратък маршрут.

Нощувка.

Денят ни ще започне с около 4-5 часов преход към основите на връх Серо Торе, поредната неопитомена красота на Патагония. Отвесните му гранитни стени се издигат драматично на фона на небето, създавайки незабравим природен силует. Всяка стъпка разкрива нови панорамни гледки към ледникови езера и вековни гори.

Трансфер до Ел Калафате.

Нощувка.

Не само столица на провинцията Санта Круз, но Ел Калафате е и истинската столица на глетчерите в Аржентина. Кръстен на плода, от който хапнете ли ще искате винаги да се завръщате в Патагония, Ел Калафате ви представя величествената гледка към глетчера Перито Морено, едно от природните чудеса на света. Този регион изобилства от пейзажи и кътчета сякаш извадени от красив снежен сън, където природата ще ви поднесе приключение и ще запали изследователския ви ентусиазъм. Очаква ни вълнуващ ден по обиколните пътеки около глетчера, които ще оставят у вас яркия отпечатък на зашеметяващите природни картини на грандиозни планински ледници и естествени тунели, прокопани от водите на езерото Архентино.

Ще имате възможност да направите трекинг по глетчера и да усетите под краката си масивната ледена повърхност (опция срещу допълнително заплащане).

Нощувка.

Ел Калафате, Аржентина – Торес дел Пайне, Чили (6 часа), Торес дел Пайне – Пуерто Наталес (2 часа)

Южна Патагония от Чилийска страна е следващото ни приключение, което за нищо на света няма да изпуснем:

Торес дел Пайне – известен като един от най-добрите трекинг маршрути в целия свят, ще разкрие възхитителни картини на лазурни езера, изумрудени гори, ромолящи реки и лъчисто сини ледници. Националният парк е част от биосферните резервати на ЮНЕСКО и е дом на редки животински видове като щраусоподобната нандута, андийски кондор, фламинго и най-вече – опазеният вид на дивата лама, която свободно пасе по откритите степи. 

Нощувка.

Днес ще имате възможност да поемете незабравимо пътешествие по пътеките на Торес дел Пайне към емблематичните Трите кули (преход около 10 часа срещу допълнително заплащане).

Пътеката обхваща приблизително 11 километра (отиване и връщане) и включва стръмни изкачвания, скалист терен и потенциално ветровити условия. Най-предизвикателният участък е последното изкачване до подножието на Торес. Въпреки че преходът изисква добро ниво на издръжливост, той е постижим за повечето хора с подходяща подготовка и темпо. Картините по пътя ще са ваша нестхиваща награда: древни ледници, кристални езера и гъсти гори, изпълнени с песните на местните птици.

И накрая, изправени пред извисяващите се гранитни кули на Торес дел Пайне, ще останем завинги завладяни от магическата сила и величие на природата.

Нощувка.

Отправянето на разходка с лодка през Лаго Грей в Националния парк Торес дел Пайне (мероприятие срещу допълнително заплащане) предлага спокойно и медитативно изживяване сред красотата на Патагония. Докато корабчето се плъзга през ледниковите води, заобиколено от извисяващи се върхове и огромни айсберги, вие сте обгърнати в света на блестящите нюанси на езерото и ледените фасади, отразяващи слънчевата светлина, докъдето поглед се простира. 

Трансфер Пуерто Наталес – Ел Калафате  (ок. 7 часа)

Нощувка.

Полет Ел Калафате – Ушуая.

Намираме се на най-южното парченце суша, в столицата на провинцията Огнена земя, изпълнена с гори, живи цветове и ярки градини. Веднъж пристигнали на края на света, не ни остава нищо друго освен да последваме стъпките на Магелан, първият европеец стъпил на архипелага и дал неговото име и да се възхитим на оранжево-лазурни залези, необуздани ветрове в съчетание с няколко забележителни екскурзии, които ще ви покажат най-доброто от острова през следващите два дена. 

Лятото е сезонът на прииждането на кралските пингвини. Почитателите на дивата природа и на животинския свят ще могат да се насладят на разходка сред колонии пингвини, наблюдавайки игрите, спокойствието и ежедневния им ритъм. Пингвините делят острова с множество морски птици, като известните императорски и магеланов корморан и буревестника (срещу допълнително заплащане).

Плаването по канала Бийгъл несъмнено е активност, заслужаваща вниманието ви, която ще разкрие неповторими морски и планински гледки в едно. Носейки се по водите, ще разгледаме най-важните сгради на града, ще обърнем поглед към върховете Оливия и Пет братя и към реката Екахонадо. Ще достигнем средата на канала – до фара Лезеклерор на архипелага със същото име. По пътя може да срещнете колонии от игриви морски лъвове, припичащи се на скалисти издатини, величествени албатроси, реещи се над вас, и може би дори да зърнете неуловими делфини, лудуващи в игри сред вълните (срещу допълнително заплащане).

Част от задължителната ни програма е посещение на националния парк Огнена земя, който включва разнообразието на гори, торфени блата, езера и дори бреговете на Атлантическия океан (само малка, но достатъчна фракция от парка е отворена за посетители). Ще се разходим по леснодостъпни пътеки в парка, където яркобагрени диви цветя и други картинни флорни пейзажи ще съпроводят разходката ни. До входа на парка се стига с автобус, но може да вземете и парния туристически влак, чиято оригинална функция в миналото е била да превозва затворниците, които са изсичали дървета в отдалечените гори (влакът е опция срещу допълнително заплащане).

Полет до Буенос Айрес.

Нощувки.

Ще вземем двупосочен ферибот от Буенос Айрес и ще прекараме един прекрасен ден в Колония дел Сакраменто, единственият град в Уругвай, основан от португалци в далечния 17. век, разположен на Рио де ла Плата, гледащ бреговете на аржентинската столица. Архитектурата му се различава от всички останали испано-колониални стилове. Ще се разходим из запазени тесни калдаръмени улички, изучавайки стари португалски къщи и руини сред табели от азулежос, ще минем през Портон де Кампо – входните порти към стария град, ще си отдъхнем на Плаза Майор и за сетен път ще запечатаме преживяването на невероятното ни южноамериканско приключение съзерцавайки водите на Сребърната Река, вливаща се в безбрежния Атлантически океан. 

Ферибот до Буенос Айрес.

Нощувка.

Полет до България с прекачване в Европа.

Посещението на Игуасу е опция срещу допълнително заплащане.

Ден 1: Игуасу, Аржентина

Полет Буенос Айрес – Игуасу.

Предстои ни вълнуваща среща с една от най-впечатляващите гледки на земята – водопадите Игуасу. Намиращ се на границата между Бразилия и Аржентина, в сърцето на Атлантическата тропическа джунгла и част от Национален парк Игуасу, водопадът разделя едноименната река на долна и горна част преди да тя влее водите си в устието на река Парана. Не случайно местните индианци са го нарекли „Голяма вода“, състои се от близо 300 водни каскади с височина между 40 и 80 м на разстояние от почти 3 км.

Ще разгледаме водопада от аржентинската страна, където е разположен в по-голямата си част. Още с наближаването ни предстои да притаим дъх от бученето на падащите хиляди кубични метри в секунда води. Ще тръгнем по плетеница от пътеки, минаващи покрай и над червеникавата вода, сред пиршеството от звуци и зеленина на тропическата джунгла. И когато грохота стане непоносимо оглушителен, най-после ще затаите дъх пред мощта на този природен шедьовър. Украсени от десетки дъги, сред мъгла от водни пръски, стотици каскади ще изсипват със страшна сила мътната вода пред очите ви. Най-впечатляващата и най-висока каскада е „Дяволското гърло“ и ние ще имаме възможност да се насладим на извитата му като подкова форма от непосредствена близост, минавайки по мост над водата в самото сърце на водопада. Изправени пред великолепието и силата на водата, ще останете удивени и смирени.

А ако търсите допълнително адреналин, може да се включите в популярния рафтинг с моторна лодка по реката, минаващ под част от водопадите (срещу допълнително заплащане).

Нощувка.

Ден 2: Игуасу, Бразилия

Днес ще посетим водопада от бразилската му страна. Тук е разположена по-малката част от него, но за сметка на това гледките към аржентинската му страна са прекрасни и се разкриват в цялата си прелест и великолепие. Пригответе се за едно мокро преживяване, приберете техниката и изкарайте дъждобраните, защото минавайки по пътечките и мостовете, разположени в близост до водата, няма да остане сухо местенце по вас. Тук ще имате усещането, че ако се протегнете през перилата ще достигнете до водната стихия.

За желаещите да погледнат отвисоко и да се насладят на поразителната природна красота има възможност за полет с хеликоптер (срещу допълнително заплащане). След водопадите желаещите ще посетят и Птичия парк (срещу допълнително заплащане), който е част от Националния резерват Игуасу, под защитата на ЮНЕСКО, предлагащ изключително разнообразие от представители на пернатия свят.

Полет Игуасу – Буенос Айрес.

Нощувка.

PDF файл на програмата

Забележки и записване

 1. Цената е валидна при група от 10 и повече души.
 2. Цените са калкулирани на база най-ниската тарифа на редовни авиолинии и подлежат на препотвърждаване при конкретна заявка.
 3. Ако желаете повече гъвкавост, Ви предоставяме възможност сами да закупите самолетните билети за пътуването и да Ви предложим цена на пакета без стойността на включените самолетни билети. Моля да ни уведомите при записването, ако искате да се възползвате от тази възможност, за да Ви изпратим договор без стойността на самолетния билет. Ако желаете, можем да предоставим контакти на фирмата, която закупува самолетните билети за всички наши пътувания.
 4. Туроператор СЕД Адвенчърс има сключена задължителна застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗК „Лев Инс“ АД с адрес: бул. „Симеоновско шосе“ 67А, 1700 Студентски Комплекс, София. Застрахователната полица е с № 13052410000162 / 15.03.2024 г.  с валидност до 19.04.2025 г.
 5. ВЪЗМОЖНА Е ПРОМЯНА НА ДАТИТЕ С ДО 2 – 3 ДНИ В ЗАВИСИМОСТ ОТ ЦЕНИТЕ НА САМОЛЕТНИТЕ БИЛЕТИ. МОЛЯ ДА НИ УВЕДОМИТЕ ПИСМЕНО, АКО ИСКАТЕ ДА БЪДЕТЕ ИНФОРМИРАНИ, ПРЕДИ ДА ЗАКУПИМ САМОЛЕТНИТЕ БИЛЕТИ!
 6. Възможна е промяна в подредбата на дните без никакво нарушаване на цялостната програма, ако е нужна оптимизация на времето.
 7. Цената е за човек при настаняване с друг в стая!
 8. Не можем да гарантираме комбинация с друг пътуващ при желание от ваша страна.
 9. Водачът на групата е възможно да не пътува от и до София с групата, но задължително я посреща и изпраща на летището Буенос Айрес.
 10. За български граждани не се изискват визи за Аржентина и Уругвай.
 11. Допълнителните/опционалните мероприятия са по ваше желание, за ваша сметка и на ваша отговорност. Туроператорът единствено може да съдейства за тяхната организация с местните доставчици на услугата без да носи финансова отговорност поради неосъществяването на конкретното мероприятие в следствие на лоши климатични условия или други причини!
 12. Климатът на планетата е извън нашия контрол, макар че имаме огромното желание да осигуряваме идеалното време за нашите групи.
 13. СЕД АДВЕНЧЪРС Ви предлага срещу доплащане застраховка „Отмяна на пътуване”. При записване Ви молим изрично да отбележите, ако желаете да сключите тази застраховка, за да Ви запознаем подробно с всички условия.
 14. СЕД АДВЕНЧЪРС е регистриран онлайн туроператор към Министерство на Туризма на Република България. Плащането на услугите се осъществява единствено и само по банков път. Всички договорни отношения се извършват единствено посредством електронен път. Хартиени носители на договори и анекси не се приемат.

Срокът за плащане на депозита от 4 000 лв. е до 2 април 2024 г.
Крайният срок за втора вноска от 1 500 лв. е 6 юни 2024 г.
Крайният срок за пълното плащане е 30 дни преди заминаване.

Необходимо е да изпратите копие на международния си паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщане!

Моля, да отбелязвате на платежните нареждания:

 1. Основание: Името и датите на дестинацията, до която ще пътувате, както и имената на пътуващите.
 2. Получател: СЕД Адвенчърс ЕООД.
 3. Наредител: Вашето име.

За контакти: СЕД АДВЕНЧЪРС ЕООД,
лиценз No. РК-01-7248
Телефон – офис: 0876 099 631
Имейл: office@cedadventures.com

БАНКОВИ ДАННИ:
СЕД АДВЕНЧЪРС ЕООД

Сметка в лева: Пощенска банка
IBAN: BG56 BPBI 7942 1026 0999 01
BIC: BPBIBGSF

Сметка в Revolut/Револют:
CED ADVENTURES EOOD

Сметка в евро, долари и лева:
IBAN: LT283250043512206021
BIC: REVOLT21XXX

Сметка в британски лири:
Local
Account number: 07072295 (UK)
Sort code: 040075

Въпроси и отговори

Има ли дълги пешеходни преходи?

Да, има. Преходът до подножието на Фиц Рой е 11 км в посока, като последният километър е с 400 м денивелация и висока трудност по каменист и стръмен терен. Ако изпитвате затруднение винаги може до стигнете само до езерото Капри, което е на четвъртия километър и има разкошна гледка и след това да се приберете в хотела. Маркировката в парка и много добра. До Серо Торе и обратно е около 6 часа по много по-лесен терен.

Колко време се лети до дестинацията?

Няма директен полет от България до Аржентина, винаги се прави трансфер в някой град в Европа. Презокеанският полет е между 9 и 11 часа в зависимост от европейския град, от който се отлита.

Подходящо ли е пътуването за деца?

Дестинацията не се препоръчва за деца под 14 години. Преди да вземете решение, помислете дали детето ви ще понесе дългите разстояния, смяната на климат и релеф и различната храна.

Необходима ли е виза?

Българските граждани не се нуждаят от виза при престой до 90 дни. Необходим ви е задграничен паспорт, който да е валиден не по-малко от 6 месеца от последния ден на планираното пребиваване в страната.

Каква е часовата разлика?

Часовата зона в Аржентина е GMT-3. Часовата разлика с Аржентина при лятно часово време е 6 часа назад, а при зимно – 5 часа назад от България.

Интернет и сим карта

Можете да си закупите предплатена карта за телефон и интернет от Буенос Айрес. Помолете за съдействие вашия водач.

Какво можем и не можем да внасяме?

Аржентина: Не носете пресни плодове и зеленчуци, както и хранителни продукти без сертификат за произход.

Не забравяйте, че е позволено да изнасяте много вино или цигари, защото са по-евтини от българските, но при влизане в ЕС от държава, която не е член, можете да внесете до: 4 литра непенливо вино, 2 литра подсилено или пенливо вино, 1 литър твърд алкохол, до 200 цигари, до 100 пурети или до 50 пури.

При напускане на Аржентина Tax Fee Shopping/Global Refund:

– За всяка покупка на стока от включени в системата магазини в страната на стойност над 70 аржентински песос получавате фактура “В” и чек Global Refund за възстановяване на ДДС. Не забравяйте да ги изисквате!

– Преди отпътуване стоката, чековете и фактурите или касовите бележки трябва да бъдат представени пред митническите органи за проверка и печат.

– В офисите на Glоbal Refund, намиращи се на международните изходи, осребрявате чековете си срещу пари в брой или превод по ваша кредитна карта.

Какъв е климатът?

Поради голямата си територия Аржентина има много различен и разнообразен климат. В Буенос Айрес и централната част на страната климатът е умерен, с четири добре маркирани сезона. Лятото от декември до март е с високи температури (до 35 – 40 градуса) и малко или никакви валежи. В южните части на Аржентинска Патагония е по-студено и влажно, а през повечето време и ветровито (вятърът е южен, силен и студен). През лятото температурите са около 20 градуса, но времето е много променливо – за един ден могат да се сменят три сезона.

Какви дрехи и обувки са ми необходими?

Добрата екипировка е задължителна за тази дестинация, особено за Патагония. Водонепромокаеми обувки или маратонки с добър грайфер, дъждобран, яке против вятър и дъжд. Термо бельо, полар и топли дрехи за Патагония. За Буенос Айрес и Уругвай леки и летни дрехи. Слънцезащитен крем с висок фактор, както и протектор за устни. Щеки, ако ползвате.

Има ли условия за пране на дрехи?

Да, навсякъде, където има повече от една нощувка.

Какво е електричеството, трябва ли ни адаптер?

В Аржентина напрежението е 220 волта. Контактите са като тези в България или от типа I. За всеки случай носете адаптер. Не във всички хотели предлагат сешоар – носете си, ако ви е необходим. Ако споделяте стаята си и носите много техника, вземете и малък разклонител. Не винаги има достатъчен брой контакти в стаята.

Колко пари са ми нужни?

Аржентина е държава с по-висок икономически стандарт. Пригответе си около 60 – 70 щ. долара на ден за храна, вода и вино.

Каква е валутата в страната?

Аржентинско песо (ARS).

Нужно ли е да сменям пари от България?

Не е нужно да купувате песо. В България ще намерите тези валути на малко места и с неизгоден курс. Нужно е смените щатски долари.

Мога ли да се разплащам с карта?

Да, и в двете държави на повечето места се приемат картови плащания.

Бакшиши

Освен посочените в програмата бакшиши за шофьори и местни екскурзоводи, почти навсякъде в заведенията в Аржентина се оставя бакшиш от 10 или 15% от сметката. Може да се каже, че е „задължителен”, защото е включен в касовия бон и предварително обявен в менюто.

Водата става ли за пиене?

Само на някои места в Патагония водата е годна за пиене. На  останалите места се купува бутилирана.

Каква е храната?

Има голямо разнообразие от телешко месо, стекове и прекрасно вино. Останалото е европейска кухня, а в Ушуая – морска.

Подходяща ли е за вегетарианци?

Да, винаги може да се намери вегетарианска пица, емпанада, ньокис, зеленчуци, картофи.

Опасна ли е храната от улицата?

Храната по улиците не е опасна, дори е препоръчително да пробвате някои от местните улични деликатеси.

Включена ли е храна в туристическия пакет?

В пакетната цена са включени само закуските по програма.

Буенос Айрес:

 1. Танго шоу

Това е различно от танго залите/милонги на които можем да  ходим вечер и да гледаме или да се опитваме да танцуваме. Има два варианта: Първият е по-скъп и с повече помпозност, костюми, светлини, в голяма зала и с много туристи. Другият вариант е по-евтин – в някой от културните центрове. Отново има доста костюми, залите са семпли – тип театър, с много местни и малко туристи.

Ушуая:

 1. Разходка с лодка по канала Бийгъл

Спира се в близост до различни островчета и фар, наблюдават се птици и тюлени, както и остров Мартийо (не се слиза на островите) на който има над 20 000 магеланови пингвини (най-малкият вид), десетки от вида папуа (единственото място на континента, където могат да се видят) и 6 – 7 кралски пингвина (има само 2 места, където могат да се видят, и този остров е едното. Другото е Антарктида, където има хиляди от тях.)

 1. Полудневен тур до остров Мартийо

Първо пътуваме с бус до историческото ранчо Харбъртън и после с лодка до остров Мартийо като основната разлика е, че при този вариант можете да слезете на острова и да се разходите сред пингвините. В края на ноември започват да се излюпват малките, което е допълнителна емоция.

Ел Калафате:

 1. Трекинг по глетчера Перито Морено

Първо се качваме на лодка и пресичаме езерото с гледка към глетчера, после следва малко трекинг по сушата. След това слагаме „котките“ и ходим час и половина по самия глетчер. Незабравимо преживяване! Тези, които не участват в трекинга, ще изчакат останалите докато се разхождат и се наслаждават по-дълго на глетчера от мястото за наблюдение. В близост има кафене и ресторант.

С какъв тип транспорт се пътува в държавата?

Има три полета със самолет. Останалите преходи са със самостоятелен частен микробус, само за групата.

Колко дълги са преходите с автобус?

Най-дългият преход с автобус в тази дестинация е около 4 часа, без да взимаме предвид времето, което отнема преминаването през границата.

Какво е състоянието на пътищата?

Основните пътища са в много добро състояние.

В какъв клас хотели се настаняваме?

Нощува се в хотели 3*, а 4-те нощувки в Буенос Айрес са в хотел 4*.

Опасно ли е по улиците, има ли престъпност?

Като всеки голям, космополитен град, Буенос Айрес крие своите опасности, но вие ще се движите в група, с водачи, и няма да имате проблеми. Ако желаете да обикаляте сами, водачите ще ви обяснят кои зони да избягвате. В останалите части на страната е сигурно.

Безопасно ли е да нося ценности и бижута?

Не е препоръчително.

Има ли някакви сериозни религиозни обичаи, с които трябва да се съобразим?

Не, няма такива. Освен правилата за опазване на природата и животните в националните паркове, за които ще бъдете уведомени на място. И двете държави са с изключително европейско влияние.

Има ли включена застраховка в туристическия пакет?

Да, в цената на пакета е включена медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.

Как да сключа застраховка Отмяна на пътуване?

В срок от 5 дни от внасянето на депозита за пътуването може да сключите застраховка отмяна на пътуване. За повече информация можете да се свържете с нашия офис или обслужващия ви застрахователен брокер.

Нужна ли е ваксина (различна от тази срещу Covid)?
 
Не, няма изискване за задължителни ваксинации. Нивото на здравеопазване в Аржентина е много добро.

Допълнително ще бъдете информирани за полетното разписание и изискванията на съответната авиолиния. При желание от ваша страна, можете да си закупите сами билетите си, а цената им ще бъде приспадната от общата стойност на туристическия пакет.

Дати на програмата

Очаквайте през 2024

Запишете се, за да получите първи информация за нова група.

7 390 лв.

Стартова цена

8 280 лв.

Стартова цена

Стартова цена

Стартова цена

Стартова цена

Стартова цена

Бюлетин Новини

Абонирайте се, ако искате първи да научавате за нашите нови пътешествия!

Абонирайки се, се съгласявате с
Общите Условия на сайта!

На коя дата искате да пътувате

Получихме запитването Ви!

Екипът ни ще се свърже с вас при първа възможност.